Georgië trekking

9 dagen
6 - 12 avonturiers
3431 meter
Medium
Mountain Network - Georgië trekking-10
Georgië

Georgië trekking

EEN PRACHTIGE EN UITDAGENDE TREKKING LANGS DE GRENS VAN GEORGIë EN RUSLAND
Eerstvolgende vertrek
4 september 2021
Reisduur
9 dagen
Deelname vanaf
€ 1595
Deelnemers
6 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
5 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De natuur in de Kaukasus is wild en in het berglandschap vinden we diverse Middeleeuwse nederzettingen die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen. Voor deze 9-daagse reis vliegen we op Tbilisi en maken we een wandeltocht langs de Noordelijke grens met Rusland van Omalo naar Shatili. Tijdens de prachtige tocht bevinden we ons diep in de natuur. Om ons eindpunt te bereiken moeten verschillende riviertjes en de 3431 meter hoge Atsunta pas oversteken. Een avontuur voor fitte wandelaars die houden van de wildernis!

Het programma is met zorg uitgestippeld om een optimale beleving te garanderen waarin zowel cultuurhistorische bezienswaardigheden als de wilde wijdsheid van de natuur aan bod komen – daarom combineren we verblijf in de dorpen met 3 overnachtingen in tenten midden in de natuur.

Onder begeleiding van een Nederlandse expeditieleider uit het vaste team van Mountain Network trek je langs de Georgisch-Russische grens en ontdek je alles wat de hoge Kaukasus te bieden heeft.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Combineer cultuurhistorische bezienswaardigheden met een wandeltocht door prachtige natuur
 • Overschrijd de 3431 meter hoge Atsunta pas
 • Verblijf in eenvoudige guesthouses in Middeleeuwse sfeer
 • Slaap in tenten midden in de natuur
 • Begeleiding door een Nederlandse expeditieleider uit het team van Mountain Network

Ervaringen van andere deelnemers

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Georgië trekking programma

Dag 1 - Vertrek vanuit Nederland & aankomst Tbilisi

Aankomst op het vliegveld van Tbilisi, transfer naar hotel in het centrum. Eerste kennismaking met de stad, gezamenlijk diner in lokaal restaurant en briefing.

Dag 2 - Tocht over de Kaukasus

Na het vroege ontbijt vertrekken we met 4×4 jeeps met een prachtige rit van ongeveer 6 uur naar de bergen van de Tusheti regio. Het is een adembenemende tocht, die grotendeels off-road plaatsvindt. Ook kunnen we een bezoek brengen aan het Keselo fort en het ethnografische museum van Tusheti om de diverse ethnische invloeden die de regio kent beter te begrijpen. We overnachten in Omala in een guesthouse.

Mountain Network - Georgië trekking-14

Dag 3 - Tusheti verkennen

Na het ontbijt vertrekken voor een prachtige voettocht door het berglandschap langs diverse (deels) verlaten middeleeuwse nederzettingen, waaronder Shenako en Diklo. Wederom overnachting in Omalo

4-6 uur hiken, 11 km, 650 m stijgen, 400 m dalen

Mountain Network - Georgië trekking-16
Onderweg naar Dartlo.

Dag 4 - Nog dieper de natuur in

Vandaag starten we onze tocht in Dartlo en vervolgen we onze weg langs de Alazani rivier. Onderweg komen we weer diverse (deels) verlaten historische nederzettingen tegen. Aan het einde van de dag zetten we voor het eerst ons kamp op en maken we ons klaar voor een overnachting in de natuur.

5-6 uur hiken, 14 km, 490 m stijgen, 420 m dalen

Mountain Network - Georgië trekking-23

Dag 5 - Panoramische uitzichten

Na het ontbijt, het afbreken van ons kamp en het bepakken van de paarden vervolgen we onze tocht. Vandaag blijven we de river nog een stuk volgen, terwijl de rivierbedding veranderd in een spectaculaire kloof. We klimmen langzaam steeds hoger door alpine weiden met panoramisch uitzicht.

7-8 uur hiken, 14 km, 800 m stijgen, 420 m dalen

Mountain Network - Georgië trekking-18
Panoramisch uitzicht over de uitgestrekte weiden.

Dag 6 - De Atsunta pas

Vandaag wacht ons een uitdagende dag, waarin we twee keer een rivier zullen oversteken – de eerste keer via een smalle loopbrug en de tweede keer zullen we een ondiep gedeelte van de rivier doorwaden. Bovendien beklimmen we vandaag de 3431 meter hoge Atsunta pas, vanaf waar we waanzinnig uitzicht hebben op de omliggende witte bergtoppen.

7-8 uur hiken, 15 km, 1210 m stijgen, 960 m dalen

Mountain Network - Georgië trekking-11

Dag 7 - Naar Shatili

Wederom een lange wandeldag langs verschillende forten en de legendarische Anatoli ‘house of death’ begraafplaats onze tocht te vervolgen naar onze eindbestemming, Shatili. In Shatili overnachten we na 3 nachten in tenten weer in een guesthouse.

8-9 uur hiken, 19 km, 340 m stijgen, 1580 m dalen

Mountain Network - Georgië trekking-17
Besneeuwde toppen op de achtergrond!

Dag 8 - Terug naar Tbilisi

We gebruiken de ochtend om Shatili en omgeving te verkennen en rijden ‘s middags via een spectaculaire route over de Datvis Jvari pas (2676 m) terug naar Tiblisi. In Tiblisi sluiten we de reis feestelijk af.

Dag 9 - Vertrek naar Nederland & aankomst in Nederland

Na het ontbijt worden we teruggebracht naar het vliegveld.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In Tbilisi overnacht je in een hotel in tweepersoonskamers. Als je alleen reist delen wij je in met iemand van hetzelfde geslacht. Tijdens de trektocht slapen we deels in lokale ‘guesthouses’ in meerpersoonskamers en deels in tweepersoonstenten.

Instroomeisen

Deze reis is geschikt voor fitte wandelaars, voorgaande ervaring is niet nodig.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

IMG_5935

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de Alpen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • Volledige begeleiding door Nederlandse expeditieleider en lokale gids en staff
 • 2x overnachting in hotel in Tbilisi op basis van 2-persoonskamer
 • 3x overnachting in meerpersoonskamer in guesthouse
 • 3x overnachting in 2-persoonstent
 • Alle maaltijden tijdens de tocht (ontbijt, avondmaaltijden en lunchpakket overdag)
 • Bagagetransport d.m.v. paarden
 • Al het lokale transport inclusief airport transfers
 • Alle lokale permits, vergunningen en toeslagen
 • Toeristenbelasting
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Avondmaaltijden in Tbilisi
 • Consumpties en drankjes
 • Kleding en overige uitrusting
 • Onvoorziene kosten, bijv. voortvloeiend uit het eerder verlaten van expeditie
 • Eventuele fooi voor de lokale gids en staff
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 (linkje naar pagina Calamiteitenfonds)

Mountain Network gidsen

Onze trekking- en expeditie reizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider niet alleen het krijgen van hoogteziekte wordt verkleind en de kans op het behalen van de top aanzienlijk wordt vergroot, maar dat dit ook ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie. Onze expeditieleiders werken altijd samen met lokale gidsen. Met het inzetten van lokale gidsen stimuleren we de lokale economie en voldoen we aan de lokale wetgeving. De expeditieleider neemt alle communicatie met de lokale gidsen en autoriteiten op zich.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je op pad met een Nederlandse expeditieleider en een lokale berggids.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
4 september 2021 - 12 september 2021
12 van de 12 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1595

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Georgië trekking-10

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op