Grossglockner trekking

7 dagen
3 - 12 avonturiers
2802 meter
Medium
Mountain Network - Grossglockner Trekking-15
Oostenrijk, Alpen

Grossglockner trekking

Prachtige huttentrektocht met uitzicht op de Grossglockner
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
3 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:12

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
5 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Vanuit het prachtig gelegen Kals am Grossglockner maak je deze week een prachtige rondtocht van hut naar hut. Onderweg wordt je lager in het dal op de alm begroet door koeien die tevreden van het het verse gras genieten. Hogerop geniet je van de heerlijke geuren die de naaldbossen verspreiden en eenmaal boven de boomgrens vergaap je je aan het het prachtige uitzicht op hoogste bergen van Oostenrijk!

Je wordt iedere dag weer verrast door de oergezellige houten berghutten. Na aankomst van de soms pittige wandelingen kun je heerlijk nagenieten op het terras en in de avond geniet je van het 3 gangen diner in de gezellige ‘Stube’. De hoogste overnachting van deze week op de Stüdlhütte (2802 m) vormt tevens het uitgangspunt voor de beklimming van de Grossglockner. De aspirant beklimmers staan vaak al om 04:00 uur op maar gelukkig kun jij als wandelaar een beetje uitslapen! Het is ook mogelijk om met een andere reis de Grossglockner te beklimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze reis?

  • Inclusief Nederlandse wandelgids
  • Prachtige trekking van hut naar hut
  • Gevarieerde trekking over almen, prachtig bos en alpien terrein
  • Klassieke gezellige Oostenrijkse berghutten

Ervaringen van andere deelnemers

Een goed georganiseerde tocht, geweldig mooie omgeving, interessante cultuur om in op te gaan. De hele groep heeft de top gehaald o.a door Barbara, de gidsen en het doorzetting vermogen van de groep. (we zijn er bijna jongens nog even doorzetten)

Alex, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Grossglockner trekking programma

Dag 1 – Reis naar Kals am Grossglockner

Vanuit Nederland rij je in ongeveer 10 uur naar Kals am Grossglockner. Kals ligt aan het einde van een zijdal aan de voet van de Grossglockner en is nog een echt ouderwets bergdorp. Je overnacht vandaag in een typisch Oostenrijks hotel, pension of appartement.

Dag 2 – Beklimming van de Figerhorn (2743 m)

We verlaten het dorp en stijgen rustig door het bos omhoog. Zodra we de boomgrens hebben gepasseerd wacht ons een prachtig uitzicht over het dal. Vandaag is er de optie om Figerhorn te beklimmen, een pittige wandeling. Zijn ruim 1400 hoogtemeters wat veel voor je op de eerste dag, dan is er ook de mogelijkheid om een paar honderd meter onder de top van de zon te genieten op de Almweides en een wat langere pauze te houden. We overnachten in het relatief luxe Lucknerhaus (1920 m).

11,5 km, 5-6 uur hiken, 1420 of 920 m stijgen, 880 of 380 m dalen 

Mountain Network - Grossglockner Trekking-17
Prachtige panorama's!

Dag 3 – Op richting de Grossglockner!

De top van de Grossglockner torent hoog boven ons uit terwijl we naar de gezellige Stüdlhütte (2802 m) hiken. Op de hut doen we een drankje op het terras. We laten de zware spullen achter op de hut en voor de mensen die nog zin hebben kan er nog een extra wandeling gemaakt worden. Je wandelt richting de 3000 meter en bij de rand van de gletsjer geniet je van de zelf gemaakte lunch. De Stüdlhütte heeft vergeleken met andere berghutten misschien wel de beste keuken van de Alpen dus ook in de avond blijft het genieten!

5 km, 2- 3 uur hiken, 900 m stijgen, optioneel nog 300 m stijgen en dalen extra

Mountain Network - Grossglockner Trekking-11

Dag 4 – Wilde natuur en steenbokken

Door het wilde Teischnitztal, waar vaak steenbokken te zien zijn, dalen we af. Na een korte klim wacht ons een tweede steile afdaling die ons in het beroemde Dorfertal brengt. Aangekomen op het Kalser Tauernhaus (1755 m) kan er nog een korte wandeling richting de Dorfersee gemaakt worden waar je heerlijk kunt pootje baden in het ijskoude gletsjerwater.

12 km, 4- 5 uur hiken, 350 m stijgen, 1390 m dalen, optioneel nog 200 m stijgen en dalen extra

Mountain Network - Grossglockner Trekking-5

Dag 5 – Alweer zo'n oergezellige berghut

Vanuit het Kalser Tauernhaus staan er flink wat hoogtemeters op het programma. Als je maar in een rustig tempo omhoog loopt is dat geen probleem en eventueel kan de Nederlandse bergwandelgids je mentaal wat ondersteunen. Moe maar voldaan bereik je de Sudetendeutche Hütte (2650 m) waar je overnacht. Voor diegene die nog niet genoeg gehad hebben kun je in de namiddag nog de Kleiner Muntanitz (3192 m) beklimmen. Dat bergtopje vormt dan het letterlijke hoogtepunt van deze week en het uitzicht is magnifiek!

6,5 km, 3- 4 uur hiken, 1100 m stijgen, 200 m dalen, optioneel nog 540 m stijgen en dalen extra

Mountain Network - Grossglockner Trekking-13
De Sudetendeutche Hütte

Dag 6 –

Een prachtige tocht brengt ons terug bij ons startpunt. Vandaag wacht ons een laatste kleine, maar uitdagende klim over een steil rotspad waar je je af en toe aan een stalen kabel kunt vasthouden. Het tweede gedeelte van de dag bestaat uit een lange afdaling, waarna we een koud drankje en een warme douche verdiend hebben!

12,5 km, 4-5 uur hiken, 300 m stijgen, 1600 m dalen

Mountain Network - Grossglockner Trekking-1

Dag 7 – Terug naar Nederland

Na het ontbijt is de reis voorbij! Eventueel kun je jouw vakantie nog een beetje verlengen door nog een aantal dagen extra te blijven? Daarna rijd je terug naar huis.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut

Accommodatie en maaltijden

Je overnacht deze week in berghutten, hostels of een bed & breakfast. Het kan dus zijn dat je in een ‘lager’ met meerdere mensen op een kamer slaapt. De overnachtingen zijn exclusief lunch.

Instroomeisen

Deze reis is geschikt voor fitte wandelaars, voorgaande ervaring is niet nodig.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden!

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Lokaal programma:

  • 5 dagen begeleiding door Nederlandse wandelgids
  • 2x overnachting in het dal inclusief ontbijt
  • 4x overnachting op de berghutten inclusief halfpension
  • Toeristenbelasting
  • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

Mountain Network gidsen

Onze trekking- en expeditie reizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider dit ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je op pad met een Nederlandse wandelgids. Eén wandelgids gidst maximaal 12 deelnemers.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Grossglockner Trekking-15

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op