Triglav Trekking

6 dagen
5 - 12 avonturiers
2864 meter
Medium
Mountain Network - Triglav beklimming trekking-16
Slovenië, Alpen

Triglav beklimmen

BEKLIM DE HOOGSTE BERG VAN SLOVENIë
Eerstvolgende vertrek
4 september 2021
Reisduur
6 dagen
Deelname vanaf
€ 1095
Deelnemers
5 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Ontdek onze Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen – de Julische Alpen. De bergen bestaan uit witte kalksteen, dat zorgt voor een wonderschoon landschap met helder blauwe riviertjes die door kloven en grotten stromen in valleien ommuurd door steile rotswanden. Voor deze reis hebben we een tocht uitgestippeld vanaf het beroemde meer van Bohinj, door de twee mooiste valleien van het nationaal park én over de top van hoogste berg van het land, de Triglav. Met 2864 meter boven zeeniveau lijkt de top wellicht minder imposant dan veel andere Alpentoppen, maar vergis je niet, er is wat klauterwerk vereist want de Triglav geeft zich niet zomaar gewonnen!

Je kunt deze reis het beste zien als een uitdagende wandeltocht met een topdag waarop er geklauterd wordt. De tocht is uitdagend omdat sommige dagen lang zijn – tot wel 8-10 uur wandelen – en omdat je al je spullen voor 4 dagen zelf moet dragen, inclusief de bergsportuitrusting (helm, gordel en klettersteigset) die je nodig hebt voor de topdag. Maar de inspanning wordt absoluut beloond! Het Triglav Nationaal park is uniek. De valleien zijn groen en het water dat door riviertjes en grotten stroomt is helder blauw. Al deze kleuren staan in groot contrast met het witte gesteente dat boven de boomgrens een woest landschap aftekent.

Onder begeleiding van een Nederlandse expeditieleider uit het vaste team van Mountain Network leg je een vier-daagse huttentocht af door het Triglav Nationaal park. Op de topdag krijg je extra begeleiding van een lokale berggids, die met behulp van touwen de veiligheid waarborgt.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • 4-daagse huttentocht door Triglav Nationaal park
 • Wandel door de twee mooiste valleien van Slovenië: de 7 meren vallei en de Soča vallei
 • Overschrijd de hoogste berg van Slovenië
 • Begeleiding door Nederlandse expeditieleider uit het team van Mountain Network
 • Extra begeleiding van een lokale berggids op de topdag

Ervaringen van andere deelnemers

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Triglav beklimmen programma

Dag 1 - Vertrek vanuit Nederland & aankomst in Bohinj

Aankomst op het vliegveld in Ljubljana, waar er een chauffeur met een bordje op je wacht om je naar het pension te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je de omgeving verkennen of een frisse duik nemen in het meer. ‘s Avonds geeft de expeditieleider een briefing en wordt er gezamenlijk gedineerd.

Mountain Network - Triglav beklimming trekking-1

Dag 2 - Wandelen van Planina Blato (1148 m) naar Prehodavci hut (2065 m)

Vandaag lopen we ongeveer 5-6 uur (excl. pauzes) over makkelijk begaanbare paden door de Vallei van de Zeven Meren. Dit is een heerlijk dag om in te komen, van de natuur te genieten en foto’s te maken.

5-6 uur hiken, 11,5 km, 1200 m stijgen, 200 m dalen

Mountain Network - Triglav beklimming trekking-6
Onderweg naar de hut.

Dag 3 - Wandelen en klauteren van Prehodavci naar Kredarica hut (2515 m)

Deze tweede wandeldag is een pittige; niet alleen lopen we vandaag langer (zo’n 6-7 uur excl. pauzes), ook komen we voor het eerst in aanraking met iets ‘technischer’ terrein. We lopen over rotsen, waar hier en daar stalen kabels zijn aangebracht om je aan vast te houden of eventueel in te klikken met je klettersteigset. Af en toe is het terrein steil. Vandaag is een goede oefening voor de topdag.

5-7 uur hiken, 8,7 km, 700 m stijgen, 300 m dalen

Mountain Network - Triglav beklimming trekking-14

Dag 4 - De Triglav beklimmen is niet voor iedereen weggelegd!

Vandaag beklimmen we in ongeveer 2 uur de top van de Triglav. We maken een overschrijding en dalen via een andere route af, zo’n 2-3 uur. Op deze dag krijgen we hulp van een lokale berggids die de groep door middel van een touw zekert om de veiligheid te vergroten. Hoewel de dag minder lang is dan gisteren, wordt de route steiler. De klauterpartij zorgt voor een mooie fysieke en mentale uitdaging! We wandelen en klauteren van de Kredaricahut via de Triglav (2864 m) naar de Dolič hut (2150 m).

3-5 uur hiken, 4 km, 300 m stijgen, 700 m dalen

Mountain Network - Triglav beklimming trekking-27
Zicht op de hut vanaf de top!

Dag 5 - Wandelen van Dolič naar Trenta

Dit is de laatste wandeldag. We dalen zo’n 3 uur af naar de wonderschone Soca vallei met zijn helderblauwe water, grotten en kloven. We lopen naar het plaatsje Trenta en eventueel nog een stukje verder langs de Soca rivier. Vanaf daar is er vervoer geregeld naar Bovec. In de middag is er tijd om de Soca vallei en het leuke plaatsje Bovec te verkennen. ‘s Avonds eten we gezamenlijk en overnachten we in een pension.

3-4 uur hiken, 1500 m dalen  

Mountain Network - Triglav beklimming trekking-18

Dag 6 - Vertrek & aankomst in Nederland

Na het gezamenlijke ontbijt is er een transfer naar het vliegveld. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om nog een paar dagen in deze prachtige omgeving te blijven en later op eigen gelegenheid terug te reizen.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

Vóór de trektocht overnacht je in een hotel aan het meer van van Bohinj en na de trektocht in een hotel in het populaire bergsport dorp Bovec. Op de berg overnachten we in drie verschillende berghutten.

Instroomeisen

Goede basisconditie, motivatie en tijd om voor de Triglav te trainen en geen hoogtevrees.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere: voorbereiding, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies en praktische informatie.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

IMG_5935

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de Alpen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • 4 dagen begeleiding door Nederlandse expeditieleider en lokale berggids
 • 2x overnachting in een hotel in het dal inclusief ontbijt
 • 3x overnachting in een berghut op basis van halfpension
 • Lokaal vervoer
 • Transfers van en naar het vliegveld volgens het reisschema (transfers op andere dagen voor eigen rekening)
 • Gebruik van bergsport uitrusting: helm, gordel, touw en klettersteigset
 • Toeristenbelasting
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

Mountain Network gidsen

Onze trekking- en expeditie reizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider niet alleen het krijgen van hoogteziekte wordt verkleind en de kans op het behalen van de top aanzienlijk wordt vergroot, maar dat dit ook ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie. Onze expeditieleiders werken altijd samen met lokale gidsen. Met het inzetten van lokale gidsen stimuleren we de lokale economie en voldoen we aan de lokale wetgeving. De expeditieleider neemt alle communicatie met de lokale gidsen en autoriteiten op zich.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je op pad met een Nederlandse expeditieleider en een lokale berggids voor de topdag.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
4 september 2021 - 9 september 2021
12 van de 12 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1095

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Triglav beklimming trekking-16

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op