Off-piste skiën Hintertux

5 dagen
5 - 8 avonturiers
Light
Offpistecursus op de Hintertuxer gletsjer
Oostenrijk, Alpen

Off-piste skiën Hintertux

TRAIN JE OFF-PISTE TECHNIEK OP DE HINTERTUXER GLETSJER
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
5 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Light
4 / 20
Stijgconditie 1 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 1 / 5
Afdaaltechniek 1 / 5
Stijgconditie 1 / 5
Een klim met een rugzak van max. 8 kg die max. 30 min of 150 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 1 / 5
Je hebt een redelijke conditie. Een dag skiën met een rugzak van max. 8 kg met uitgebreide pauzes is voor jou geen probleem (3 uur 's ochtends en 3 uur 's middags).
Afdaaltechniek 1 / 5
Je skiet of board stabiel, vlot en gemakkelijk de zwarte piste af, maar heel sporadisch val je nog wel eens. Je hebt verder geen ervaring met off-piste skiën. Als het steil wordt vind je dat nog spannend. Bij deze tocht ski je niet steiler dan ca. 30 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

De off-piste cursus op de Hintertuxer gletsjer is voor mensen die stabiel een zwarte piste af kunnen skiën en af en toe naast de piste een stukje off-piste meepakken. De prachtige vergletsjerde omgeving in combinatie met de intensieve oefeningen en leerrijke dagen maken dit tot een topcursus! Na 4 dagen zul je met veel meer vertrouwen off-piste kunnen skiën waardoor je er ook meer plezier in hebt!

Naast de intensieve training is er natuurlijk ook tijd om te genieten. Je eerste poeder pak je met het prachtige uitzicht richting de Brennerpas en Italië. Het winterse landschap doen je alles even vergeten.

Als het minimum aantal deelnemers vroeg genoeg (denk aan ca. 1 oktober) bereikt wordt zal deze reis door de Nederlandse UIAGM berg- en skigidsen Boris Textor, Tomas van Lieshout en/of Jelle Staleman gegidst worden.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze reis?

 • Inclusief videoanalyse
 • Inclusief voorbereiding bij HowtoPow
 • Verbeter je off-piste techniek tijdens een lang weekend
 • Mooi alternatief als je bijv. de off-piste cursus in het Stubaital al gevolgd hebt

Ervaringen van andere deelnemers

Veel geoefend en m’n off-piste vaardigheden zijn flink verbeterd.

Constant, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Jelle is een leraar en gids die weet waarover hij het heeft. Dit merk je in alles. Waardoor je snel leert. Maar ook mooie afdalingen maakt!

Levinus, beoordeelde ons met een 8,6 op klantenvertellen.nl

Prima opbouw van de techniek, consequent beredeneert vanuit de basis. Veel individuele aandacht en tips.

Frans, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Off-piste skiën Hintertux programma

Dag 1 - Reis naar Hintertux

Vanuit Nederland rij je in ongeveer 9 uur naar het Zillertal, maar Innsbruck ligt op een goed uur rijden en is goed bereikbaar met het vliegtuig. Mayrhofen is het bekendste dorp in het Zillertal maar omdat Finkenberg, Lanersbach en Tux een stuk dichter bij het skigebied van de Hintertuxergletsjer liggen zul je in een hotel in een van die dorpjes overnachten. In de avond maak je kennis met jouw skigids die ook direct het skimateriaal en het lawineveiligheidsmateriaal zal checken.

Dag 2 - Je eerste off-piste meters!

Nadat je boven in het skigebied bent aangekomen zal de skigids voordat je off-piste gaat eerst de ‘piepercheck’ doen. Nadat je eerst even hebt ingeskied en de skigids heeft gezien wat voor vlees hij in de kuip heeft, maakt de skigids afhankelijk van wat jij goed en fout doet een plan om jouw techniek te verbeteren.

Stoppen met roteren los je vaak op door meer hoog/laag te bewegen, maar hoe doe je dat precies? Maak je die hoogbeweging vanuit je bovenlichaam of juist vanuit je benen? Eerst oefen je dat op de piste maar uiteindelijk leer je alleen off-piste skiën door het ook echt te doen. Je sluit de dag af met een mooie run en je eerste poeder! In de avond zie jezelf terug bij de videoanalyse. Ziet het eruit zoals je had gehoopt?

Dag 3 - Het geleerde in de praktijk brengen

Met de videoanalyse van de vorige avond in je achterhoofd herhaal je wat je gister geleerd hebt. Een buckel met je bovenlichaam absorberen is lastig dus waarschijnlijk is het beter om dat vanuit je knieën te doen. Snap jij het nog? Nee? Dan legt de skigids het nog een keer uit!

Per dag bedenkt de skigids afhankelijk van het weer wat het mooiste programma is. Is het zicht slecht, dan blijf je op de piste en besteed je aandacht aan je techniek. Als het zicht goed is, wordt het toepassen geblazen en pak je de mooiste sneeuw naast de piste. Je zal zien dat je techniek verbeteren, poederskiën en genieten van de prachtige omgeving heel goed samen gaan!

Dag 4 - De puntjes op de I

Inmiddels heeft de gids een duidelijk beeld van wat jij kunt en ook niet kunt. Per persoon kijkt hij waar jouw verbeterpunten nog liggen en zet hij de puntjes op de i. Omdat het uiteindelijk natuurlijk allemaal om de poeder gaat, sluit je vandaag af met een spetterende run zodat jij met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Na de skidag kun je ervoor kiezen om direct weer naar huis te rijden of nog een extra overnachting te pakken om de volgende dag uitgerust naar Nederland te reizen.

Dag 5 - Een spetterende off-piste run als afsluiting

Vandaag ga je al het geleerde in de praktijk brengen. Minder leren en meer genieten! Met een korte hike bereik je een afdaling die je nog niet eerder gedaan hebt. Wat een uitzicht en wat een poeder.

Aan het einde van de dag kun je ervoor kiezen om weer naar Nederland te rijden of om nog een extra hotel overnachting bij te boeken.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Standaard hebben we een 2-persoonskamer voor je gereserveerd. Het kan dus zijn dat je bij een andere deelnemer of de gids op de kamer slaapt. Wil je een 1-persoonskamer? Dat kan afhankelijk van de beschikbaarheid en tegen een meerprijs. Stuur ons daarvoor een mailtje!

Introomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen off-piste ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel en vlot een zwarte piste afdalen. Met stabiel bedoelen wij dat je ook als de sneeuw op de piste ijzig of ongelijk wordt zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Aangezien er bij deze reis veel aandacht besteed wordt aan de skitechniek is het niet mogelijk om als snowboarder met deze reis mee te gaan.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Voorbereidingsdag skireizen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je in de Alpen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Bij de voorbereidingsdag bij HowtoPow komt het volgende aan bod:

 • Off-piste clinic
 • Demo airbag trekken
 • Lawinepieper zoeken
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag HowtoPow:

 • Off-piste clinic
 • Demo Airbag trekken
 • Lawinepieper zoeken
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Alpen programma:

 • 4 dagen begeleiding door UIAGM ski- en berggidsen of Oostenrijks Staatlich Geprüfter Skilehrer (1 gids per 8 deelnemers)
 • 4x overnachting in hotel/berghut inclusief halfpension
 • 4 dagen liftpas
 • 3 avonden video analyse
 • Toeristenbelasting
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Ski-uitrusting
 • Kosten voor lokaal vervoer (ca. 20km per dag)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50

Mountain Network gidsen

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 8 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers die je mogelijk niet kent. Wil je bij jouw reis niet belemmert worden door de mindere conditie, ervaring of skills van de overige deelnemers of heb je andere data op het oog dan is het mogelijk om deze reis privé te boeken. Hieronder vind je de prijzen per persoon bij een privéboeking:

 • Bij 3 personen: € 1495,-
 • Bij 4 personen: € 1395,-
 • Bij 5 personen: € 1295,-
 • Bij 6 personen: € 1195,-
 • Bij 7 personen: € 1095,-

Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl als je deze reis op een andere datum of als privégroep wil boeken.

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Offpistecursus op de Hintertuxer gletsjer

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op