POEDERBAAS FREERIDE ACADEMY

5 dagen
6 - 8 avonturiers
Light
Mountain Network - Poederbaas4
Oostenrijk, Alpen

POEDERBAAS FREERIDE ACADEMY

LEER FREERIDEN ALS EEN BAAS
Eerstvolgende vertrek
15 maart 2021
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 995
Deelnemers
6 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Light
4 / 20
Stijgconditie 1 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 1 / 5
Afdaaltechniek 1 / 5
Stijgconditie 1 / 5
Een klim met een rugzak van max. 8 kg die max. 30 min of 150 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 1 / 5
Je hebt een redelijke conditie. Een dag skiën met een rugzak van max. 8 kg met uitgebreide pauzes is voor jou geen probleem (3 uur 's ochtends en 3 uur 's middags).
Afdaaltechniek 1 / 5
Je skiet of board stabiel, vlot en gemakkelijk de zwarte piste af, maar heel sporadisch val je nog wel eens. Je hebt verder geen ervaring met off-piste skiën. Als het steil wordt vind je dat nog spannend. Bij deze tocht ski je niet steiler dan ca. 30 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Wil jij leren freeriden als een baas en wil jij daarbij jouw ski- of snowboardtechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is de Poederbaas Freeride Academy echt wat voor jou! Off-piste skiën/snowboarden staat centraal. We gaan hiervoor naar de Stubaier gletsjer en oefenen op en naast de piste. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Niets moet en (bijna) alles mag. Je ski- of snowboardtechniek, op de piste én daarbuiten zal daarbij enorm verbeteren.

Deze Freeride Academy is bedoeld voor wintersporters die graag beter willen leren skien en snowboarden buiten de pistes. Gedurende deze week worden de basisbeginselen van het freeride skien & snowboarden uitgelegd. Hoe sta je op je ski’s of snowboard? Hoe zet je de bocht in? Waar moet ik rekening houden als ik me buiten de pistes begeef? En hoe bepaal ik waar ik wel en niet naar beneden kan gaan? Gedurende deze week komen dit soort vraagstukken aan de orde, zodat je na deze week met meer zelfvertrouwen buiten de pistes begeeft.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Leren freeriden als een baas!
 • Skitechniek verbeteren door videoanalyse
 • Trainen op eigen niveau
 • Mooie omgeving en prachtig skigebied rondom de Stubaier Gletsjer

Ervaringen van andere deelnemers

Veel geoefend en m’n off piste vaardigheden zijn flink verbeterd.

Constant, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Jelle is een leraar en gids die weet waarover hij het heeft. Dit merk je in alles. Waardoor je snel leert. Maar ook mooie afdalingen maakt.

Levinus, beoordeelde ons met een 8,6 op klantenvertellen.nl

Prima opbouw van de techniek, consequent beredeneert vanuit de basis. Veel individuele aandacht en tips.

Frans, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

POEDERBAAS FREERIDE ACADEMY programma

Gedurende de 4 skidagen splitsen we de dag in 3 dagdelen, door een koffiepauze en een lunchpauze is er voldoende rust. Op die manier blijf je fit, heb je voldoende tijd om te eten en te drinken en verkleinen we dus de kans op blessures. Tijdens het skiën/snowboarden zal de gids af en toe tijd vrijmaken om te filmen. In de pauzes maar waarschijnlijk ook in de avond in het hotel kan de gids dan jullie skitechniek analyseren en kun je ook zelf goed zien wat je goed en fout doet. Ook gaan we de volgende dag specifieke oefeningen bedenken om precies dat wat je fout doet te verbeteren.

Dag 1 - Aankomst in Hotel Stubai, kennismaking en materiaalcheck

De eerste avond ontmoet je elkaar en de gids in het hotel. Na een korte kennismaking licht de gids de week mondeling toe en checkt het materiaal zodat de volgende ochtend direct begonnen kan worden.

Dag 2 - Inskiën en techniek op de piste

Je leert elkaar kennen en skiet in op de piste. Als je het gevoel weer te pakken hebt beginnen we met oefeningen gerelateerd aan het skiën in het terrein. Afhankelijk van het weer en de poeder kan het zijn dat er begonnen wordt met het leren werken met pieper, schep en sonde. Instuurfase, uitstuurfase maar ook het verschil tussen ‘hoch- en tiefentlastung’ komen aan bod. Ook als je al een gerenommeerd freerider bent, kun je op de piste nog oneindig veel leren voor de off-piste! Wanneer moet ik nu buigen, draaien en strekken en waar moet ik opkanten? In mijn knie, heup of met mijn hele lichaam? Begrijp je hier helemaal niets van? Dan is deze trip echt iets voor jou! Als het goed gaat skiën we vandaag al naast de piste. Aan het einde van de dag nemen we het lawinebericht voor de volgende dag door.

5
Techniek oefeningen buiten de piste

Dag 3 - Tijd voor de eerste poeder!

Voordat de dag begint nemen we het lawinebericht voor vandaag door. Hoe steil mogen we vandaag skien en wat heeft de wind vandaag gedaan? Wat zijn onze rijtechnieken en waar zijn de safetyspots? Vlak naast de piste verbeter je met oefeningen je techniek. Snelheidscontrole en stijl staan daarbij voorop. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustig bovenlichaam. De techniek verbeterd en de videoanalyse draagt daaraan bij.

Mountain Network - Poederbaas3
Een klein stukje hiken voor de beste poeder!

Dag 4 - Je zoekt de grens op

Wat je gisteren geleerd hebt pas je vandaag toe in het terrein. Zowel korte bochten als lange bochten komen aan bod. We zoeken verschillende sneeuwsoorten, steil heden en exposities op. Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Met de videoanalyse zetten we de puntjes op de i.

7
Oefenen geblazen!

Dag 5 - Mooie runs als afsluiting

Met de videoanalyse van de vorige dag in het hoofd gaan we op zoek naar wat uitdagender terrein. We passen het geleerde van de afgelopen dagen toe in de praktijk. We skiën veel en krijgen nog wat tips over onze techniek. Als afsluiter doen we misschien wel een kleine hike die ons naar een onverspoorde helling brengt! Aan het einde van de dag rij je met een voldaan gevoel terug naar huis.

Mountain Network - Poederbaas7
De mooie runs als afsluiting.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

We verblijven deze week in Hotel Stubai. Dit is een relatief goedkoop hotel om de kosten te drukken. Het hotel is prima verzorgt en netjes maar beschikt dus niet over luxe extra’s als zwembaden, jacuzzi’s maar wel over een sauna! Het skigebied van Stubai ligt op ongeveer 30 min rijden van het hotel. Tijdens de week kijken we of er met de auto’s van de deelnemers gecarpoold wordt of dat we de lokale bus pakken. Onderdak is op basis van 2-persoonskamers. Mocht je liever een 1-persoonskamer willen dan kan dat afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers en tegen een meerprijs. Wil je hier gebruik van maken neem dan contact op per mail.

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen off-piste ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel en vlot een zwarte piste afdalen. Met stabiel bedoelen wij dat je ook als de sneeuw op de piste ijzig of ongelijk wordt zonder heel vaak te vallen kunt afdalen.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom op 19 november naar de informatiebijeenkomst! Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Poederbaasuitrusting

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Alpen programma:

 • 4 dagen Begeleiding door UIAGM ski- en berggidsen of Oostenrijks Staatlich Geprüfter Skilehrer (1 gids per 8 deelnemers)
 • 4x overnachting in Hotel inclusief halfpension
 • 4 dagen liftpas
 • 3 avonden video analyse
 • Toeristenbelasting
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Ski-uitrusting
 • Kosten voor lokaal vervoer (ca. 30km per dag)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50

Mountain Network gidsen

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 8 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Voor de Poederbaas Freeride Academy hanteren wij per ski- of snowboardgroep een minimum van 6 deelnemers (en een maximum van 8). Dit houdt in dat we bij zowel de groepen skiërs als snowboarders pas vanaf 6 deelnemers een ‘go’ geven. We maken daarbij dus ook onderscheid in het vormen van de groepen tussen skiërs en snowboarders, waardoor er geen sprake van gemengde groepen is. Geef daarom bij je boeking in het veld ‘Opmerkingen’ aan of je als skiër of als snowboarder meegaat.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
15 maart 2021 - 19 maart 2021
8 van de 8 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 995
Tomas van Lieshout

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Poederbaas4

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op