Mountain Network Cinema

De mooiste klimfilms, geselecteerd door Mountain Network

Het liefst klimmen we natuurlijk 24/7 maar ook wij zijn af en toe op zoek naar een beetje ontspanning na de inspanning. Om deze zware periode van (te)veel binnen zijn door te komen, nemen wij jou de komende weken mee in onze selectie van een aantal recente klimdocumentaires. Elke vrijdagavond plaatsen wij een selectie van 3 mini docu's. Voor abonnementhouders hebben we exclusief een aantal van de beste klimfilms beschikbaar gesteld. Dit zijn de pareltjes onder de klim- en boulderfilms! Veel kijkplezier 😃


Films voor abonnementhouders

Week 17

Silbergeier – Nina Caprez & Cedric Lachat
In deze video zie je hoe Nina Caprez als eerste vrouw de Silbergeier (één van de hardste multipitches van de wereld) topt.


Bavarian Direct
Volg het verhaal van de gebroeders Huber en Mario Walder om hun doel te halen: het beklimmen van Mount Asgard op Baffin Island (Canada).


Perfecto Mundo by Jakob Schubert
Volg het proces van Jakob Schubert in zijn klim van de Perfecto Mundo (9b+) in Margalef, Spanje
Week 16

Just Do It by Adam Ondra
In deze korte video zie je hoe Adam Ondra de iconsiche route Just Do It (8c+) op Smith Rock in de VS op spectaculaire wijze én onsight klimt!


Marcel Remy

Klimmen is geschikt voor iedere leeftijd, dat maakt het verhaal van Marcel Remy wel duidelijk. Met zijn 94 jaar beklimt hij de Miroir de l’Argentine in Zwitserland!


WK Parijs 2016 – Lead finale man

Een spannende finale lead tijdens de World Championships in Parijs 2016, waar de beste wedstrijd klimmers strijden om de wereldtitel in een prachtige route. Hoofdroutebouwer Adam Pulstelnik geeft het commentaar samen met Charlie Boscoe en vertelt over de legendarische “skateboard” move vlak voor de top. Must watch competition climbing!
Week 15

Rotpunkt

In ‘Rotpunkt’ krijg je een kijkje in het leven van de Duitse topklimmer Alex Megos.


Champion

In ‘Champion’ volgen we Louis Parkinson tijdens de Britse Boulderkampioenschappen. Louis bouldert al meer dan 15 jaar en is een ‘staple’ in de Britse boulderscene.


China Doll

Heather Weidner is de eerste vrouwelijke topper van China Doll in Colorado, en slechts de vierde vrouw ter wereld die een route van een dergelijke gradatie topt. In ‘China Doll’ volg je haar soms harde weg naar de top.
Week 14

Night Moves

The North Face volgt in deze documentaire Shawn Raboutou, Nina Williams, Giuliano Cameroni en Daniel Woods naar Brazilië. Zij klimmen een klassiekers en enkele eerste beklimmingen in een land waar je als boulderaar niet als eerste aan denkt!


Climbing the Nose

Volg ‘onze eigen’ Jorg Verhoeven tijdens zijn project om een free ascent van The Nose op El Capitan voor elkaar te krijgen.


Far Away

Jenny Fisher en Kate Whipple gaan op avontuur naar Liming, een bekend en avontuurlijk, maar ook hard klimgebied in China. Hier combineren ze hun expertises om een aantal first ascents te halen.

Wil je meer? Check dan vooral deze lijst met de beste klimfilms die te vinden zijn op (betaalde) streamingdiensten
Week 13

RISE

The North Face volgt in deze documentaire het verhaal van Jacopo Larcher, die in Noord Italië de ‘Tribe’ heeft geopend, één van de hardste single pitch routes ter wereld.


Valley of the Moon

In deze film neemt Henna Taylor je mee naar een van de mooiste (klim)plekken op Aarde, de Wadi Rum in Jordanië. Hier vertelt zij het verhaal over hoe klimmen betekenis kan hebben in het opbreken van culturele barrières en vriendschappen doet ontstaan.


REALROCK: An Urban Climbing Experience

De stad als nieuw klimparadijs, dat staat centraal in REALROCK. Nu er bijna geen bergen meer zijn die niet beklommen zijn, is de stad de nieuwe plek waar je nog als eerste een klim kan toppen. Check de video hieronder voor een knotsgek avontuur in de stad.

Wil je meer? Check dan vooral deze lijst met de beste klimfilms die te vinden zijn op (betaalde) streamingdiensten