Clean Climber

Mountain Network en Clean Climber zijn nu (klim)partners

We zijn blij en trots om aan te kondigen dat Mountain Network & Clean Climber nu officieel partners zijn. Met deze samenwerking zet Mountain Network een grote stap richting een duurzamere klimsport.


Klimmers bij Mountain Network kunnen nu in Leeuwarden, en uiteindelijk in alle 7 klimhallen, hun geliefde klimschoenen verzolen (REsole), hun versleten schoenen REcyclen tot rubberen sportmatten en lost & found spullen die na 2 maanden nog steeds in de hal liggen, worden naar minder bedeelde klimhallen uit verschillende landen gestuurd. Gedurende het jaar verzorgt Mountain Network ook workshops over hoe te gedragen in een natuurgebied tijdens het buiten klimmen. Klimmers leren hoe ze zich milieuneutraal kunnen gedragen als ze buiten klimmen, iets wat steeds belangrijker is geworden door de toenemende populariteit van de klimsport.

Samenwerken: als een klimmer met een zekeraar
Leopold Roessingh, operationeel directeur bij Mountain Network, over deze samenwerking: “Duurzaamheid is altijd een van onze pijlers geweest waarop we Mountain Network hebben gebouwd. Hoewel we blij zijn dat de klimsport steeds populairder wordt, wordt de urgentie om een balans te vinden met de natuur, ook steeds noodzakelijker. Met Clean Climber als partner gaan we deze pijler nog meer nadruk geven. Een groot voordeel van deze samenwerking is dat we niet alleen de duurzaamheid van indoorklimmen aanpakken, maar ook outdoor klimmers leren om buiten beter om te gaan met natuur en milieu.”

Gerard van Laar, oprichter van Clean Climber, vult aan: “We zijn erg trots en blij dat een van de grootste klim communities van Nederland bereid is de handen ineen te slaan voor het duurzaamheidsvraagstuk van onze klimsport. Clean Climber maakt zich hard voor een duurzame klimsport, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de schoonheid van onze klimsport. Omdat we een stichting zijn zonder winstoogmerk stelt deze samenwerking ons in staat om onze boodschap nog verder (buiten onze landsgrenzen) te brengen. En daar zijn we erg blij mee! ”

Over Mountain Network
Als een van de grootste klim- en bergsport organisaties van Nederland doet Mountain Network al meer dan 35 jaar alles om het klimmen verder te ontwikkelen. Klimmen is voor iedereen. Ongeacht leeftijd, postuur of ervaring. Het maakt niet uit, iedereen is welkom in de 7 klim- en boulderhallen van Mountain Network. Ze leren beginners hoe ze veilig kunnen klimmen en zekeren, maar zijn ook gastheer van het Nederlandse klimteam. En als enige Nederlandse organisatie verzorgt Mountain Network (naast indoor) ook outdoor klimmen in het buitenland.
Maar bovenal biedt Mountain Network een plek waar mensen met elkaar in contact kunnen komen om gezamenlijk hun passie voor de klimsport te beoefenen.

Over Clean Climber
Clean Climber heeft als missie de klimsport voor toekomstige generaties te waarborgen. Daarom wil Clean Climber de impact van de klimsport in balans brengen met de natuur en tegelijkertijd de sport duurzaam maken. Clean Climber organiseert onder andere het schoonmaken van klimgebieden (REstore), hergebruik van klimmateriaal (REsole) en is bezig met het creëren van meer bewustzijn bij klimmers over hun eigen verantwoordelijkheid (REthink). We hebben allemaal impact en kunnen die veranderen in een positieve impact. Laten we samen het klimmen voor toekomstige generaties waarborgen!