Over Mountain Network

Bevlogen, gepassioneerd en met beide benen in de maatschappij

Al meer dan 30 jaar zien we bij velen gebeuren wat bij ons ook gebeurt. We bloeien op door de klim- en bergsport. Natuurlijk omdat het leuk en uitdagend is, maar vooral omdat we ons thuis voelen in de vrije en sociale cultuur, uitgedaagd om verder en hoger te gaan en trots om wie we zijn en wat we doen. We voelen het positieve effect in alle aspecten van ons leven. Klimmen is een levensanker - het geeft ons vertrouwen in onszelf. Dat gunnen we de hele wereld.


Onze waarden

Toegankelijk
Klimsport is niet alleen voor ervaren klimmers. Klimsport is voor iedereen, ongeacht leeftijd, postuur of niveau. Het maakt niet uit, iedereen is welkom. En we hebben voor iedereen een mooie uitdaging. Zo organiseren wij klimactiviteiten voor speciale doelgroepen zoals kinderen met gedragsstoornissen of met fysieke beperkingen. Ook begeleiden wij mensen in het verwezenlijken van hun droom; het beklimmen van een hoge berg als de Mont Blanc. Onze doelstelling; klim- en bergsport toegankelijk maken voor iedereen en men laten kennismaken met onze passie.

Verbindend
Klimmen als sport is verbindend. Je vertrouwt immers op je klimmaatje die je zekert. Of je motiveert elkaar terwijl je samen een berg beklimt. Vriendschap en saamhorigheid zijn onlosmakelijk met onze sport verbonden en dat willen wij stimuleren. Dat doen we o.a. door een leuk divers aanbod, een leven lang doorgroeimogelijkheden in de klim- en bergsport en goede en gezellige voorzieningen in onze centra.

We vinden het daarnaast belangrijk om een verbinding te leggen met de wereld om ons heen. Als erkend leerbedrijf bieden we studenten de mogelijkheid om in een professionele omgeving te leren. Verder hebben we met onze klimcentra verbindingen gelegd tussen gemeente, topsportbedrijven en onderwijsinstellingen. Met name onze locaties in Amsterdam en Dordrecht zijn levende voorbeelden van klimcentra die niet alleen gebouwd zijn om te klimmen – maar ook een belangrijke rol in de samenleving te vervullen.

Toonaangevend
Als één van de grootste klim- en bergsportorganisaties in Nederland doen we er alles aan om onze sport te ontwikkelen. Zoals onze nieuwe locatie in Amsterdam. Hier hebben wij de Eretribune gerealiseerd, een uniek concept voor topsportstudenten met (klim)sport- en trainingsfaciliteiten, medische begeleiding,  restaurant en huisvesting. Op deze locatie hebben we de ook mooiste voorklimwand van Nederland, het Nederlands team traint er niet voor niets. Maar ook de  ontwikkeling van de klimsport voor de jeugd en in het bijzonder de intensieve begeleiding van onze jeugdtalenten is kenmerkend. Zo hebben wij een nieuw wedstrijdformat bedacht waar tijdens wedstrijden kinderen op jonge leeftijd al voorklimmen (tijdens het klimmen zelf het touw ophangen).

Klantgericht
We werken continue aan een hoge klanttevredenheid, luisteren naar onze diverse klantgroepen en stemmen onze faciliteiten, diensten en producten af op de klantbehoefte. Zo streven wij naar een optimale kennismaking met de klimsport.

Duurzaam
We werken op energiezuinige locaties waar wij duurzame producten en diensten aanbieden. Voor producten en diensten worden o.b.v. gelijke kwaliteit, de duurzame keuzes gemaakt. Ook onze partners zoals Mammut, La Sportiva en natuurlijk Clean Climber, zijn een bewuste keuze.

Links