Met 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport weten wij wat het is om rotswanden en bergen te beklimmen, te ploeteren in ijle lucht, om te gaan met veiligheid en te reageren op altijd veranderende omstandigheden. Belangrijker nog, wij weten hoe we beklimmingen en cursussen op moeten zetten voor anderen. En wat erbij komt kijken om mensen naar succesvolle beklimmingen van de hoogste toppen en beklimmingen van de mooiste klimroutes van de wereld te begeleiden.

We kunnen uitweiden over onze TÜV-certificering, omgaan met hoogteziekte en onze visie over duurzame bergsport maar voor nu volstaan de volgende punten:

Kleine groepen, intensieve begeleiding

We vinden het belangrijk dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Je boekt bij ons niet zomaar een vakantie, je gaat bij ons je grenzen verleggen. Dat beseffen wij heel goed, dat is waar we het voor doen. Er is ruimte voor jouw vragen, wensen en (on)zekerheden. We kiezen er daarom heel bewust voor om met kleine groepen te werken en met intensieve begeleiding (lage gids : deelnemer ratio) van gediplomeerde gidsen, zoals UIAGM ski- en berggidsen, International Mountain Leaders en gecertificeerde instructeurs.

Basecamp Chamonix

In de Alpen werken we – op een enkele uitzondering na – vanuit onze thuisbasis in Chamonix. Daar ben je welkom en zo voelt dat ook. Je hebt een plek om goed te rusten en ontspannen, lekker te eten en te drinken, ervaringen uit te wisselen, andere bergfanaten te ontmoeten en misschien wel nieuwe plannen te maken.

Ook bij expedities zorgen we voor goede accommodatie zodat je ontspannen kunt starten met de tocht.

Goed voorbereid op pad

Ga je goed voorbereid op pad, dan heb je betere topkansen. Voor de expedities en sommige topbeklimmingen bereid je je samen met andere teamleden voor op één van onze locaties in Nederland of op onze locatie in de Ardennen. Verder adviseren we je gevraagd en ongevraagd over kleding, materiaal en voorbereiding. En twijfel je welke schoenen je moet aanschaffen? Bel ons kantoor en stuur een foto, dan kijken we meteen even mee.

Veiligheid boven alles

Avontuur en uitdaging, dat hoort bij de bergsport. Net als risico’s, dat weten we allemaal. Als puntje bij paaltje komt kiezen we voor veiligheid. De berg blijft wel staan. We optimaliseren de veiligheid door een goede routekeuze- en strategie en een degelijke voorbereiding van de deelnemers. En misschien nog wel het belangrijkste: een eigen team van erkende berggids, instructeurs en ervaren expeditieleiders.

Werken bij Mountain Network Outdoor

Hou jij net zoveel van de bergen als wij? En/of heb jij een passie voor outdoor klimmen, en alles wat daarbij komt kijken? Misschien zoeken wij jou dan wel! Meer info over vacatures, stageplekken en opleidingen vind je hier.