De prachtige bergnatuur is iets waar we allemaal met zorg mee om moeten gaan. We willen er immers ook in de toekomst nog van kunnen genieten! Duurzaam reizen wordt daarom steeds belangrijker en gelukkig steeds meer een norm. Daarom zijn ook wij actief bezig met het verduurzamen van onze organisatie. Op deze pagina lees je wat wij doen om ons reisaanbod en onze organisatie te verduurzamen, en wat je zelf kan doen om op een duurzamere en bewuste manier de bergen in te gaan.

Het belang van verduurzamen

Waarom is verduurzaming juist nu van belang? En hoe heeft dit betrekking op jou als bergsporter? Lees hierover alles in de blog 'Bewust de bergen in'.

Wat doen wij?

Wij zijn er stap voor stap mee bezig onze reizen op een duurzamere manier aan te bieden. We doen al veel, maar hebben hier ook nog een hele hoop in te behalen!

Wat kun jij doen?

Als bergsporter kun je heel veel betekenen in het verbeteren van je eigen milieubewustzijn, maar ook dat van je reisgenoten! Lees in de blog 'Bewust de bergen in' over wat jij kan betekenen.

CO2 compenseren

Als je met Mountain Network de bergen in gaat, heb je de mogelijkheid de CO2 die je uitstoot te compenseren. Kom meer te weten over wat CO2 compensatie inhoudt en hoe wij je CO2 uitstoot compenseren.

Trees for All

Als je er bij het boeken voor kiest je CO2 te compenseren, gaat je bijdrage naar Trees for All. Lees verder voor meer informatie over onze compensatiepartner, of lees het blog.

Clean Climber

Clean Climber zet zich in voor een duurzame klimtoekomst middels het schoonmaken van klimgebieden, het hergebruiken van klimmateriaal en het creëren van meer bewustzijn. We dragen namelijk allemaal verantwoordelijkheid!

Wij zijn er stap voor stap mee bezig onze reizen op een duurzamere manier aan te bieden. Dit betekent dat we steeds meer doen om jou op een verantwoorde en milieubewuste manier de bergen in te helpen, maar dat we hier ook nog veel stappen in moeten maken. Houd daarom onze website en sociale media goed in de gaten voor meer!