Je hebt een ski- of bergsportreis geboekt en je wil onbezorgd genieten van je vakantie. Daarom zijn er reis- en annuleringsverzekeringen; een reisverzekering is essentieel voor als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering voor wanneer blijkt dat je niet kan vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. Wij bieden je de mogelijkheid om online een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering (mét bergsportdekking) af te sluiten bij a.s.r.

Kortlopende annuleringsverzekering

Je kan je annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.

De highlights van de kortlopende annuleringsverzekering van a.s.r.:

 • Ook voor last minute boekingen
 • Alle annuleringsredenen mee te verzekeren
 • Ook onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed

Kies je voor de Allrisk dekking? Dan zijn naast de in de polisvoorwaarden genoemde redenen om te annuleren, ook alle redenen die in de persoonlijke sfeer liggen meeverzekerd.
Wil je op grond van die extra redenen annuleren? Dan geldt er voor die situaties een eigen risico van 25% op de uitkering.

Download de algemene voorwaarden incl. dekkingsoverzicht via deze link (PDF)

Kortlopende reisverzekering

Je kan je kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. Je kan kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kan je de verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op de reis.

De highlights van de kortlopende reisverzekering van a.s.r.:

 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
 • Snelle afhandeling van bagageschade
 • Sportrisico’s meeverzekerd, ook voor bergsport (alle varianten)
 • Sportuitrusting apart te verzekeren
 • Geen eigen risico bij geneeskundige kosten
 • Twee jaar nieuwwaardevergoeding voor bagage bij de Optimaal dekking

Welke verzekering sluit je af?
De bedragen die vergoed worden verschillen per pakket, dat is een persoonlijke keuze. Er geldt een eigen risico op bagage bij de Basis en Comfort dekking. Let daar goed op. Een dekkingsoverzicht vind je in de algemene voorwaarden via deze link (PDF). Voor bergsportdekking maakt het niet uit welke variant je kiest.

Belangrijk!

 • Kies ALTIJD voor de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten. Als je moet worden gerepatrieerd van de berg vanwege een medische noodzaak, dan vallen die kosten onder deze aanvullende dekking. Ook is het verplichte eigen risico (€385 in 2019) gedekt en hogere medische kosten die niet worden vergoed door je zorgverzekeraar.
 • Je kunt de aanvullende dekking geneeskundige kosten alleen meeverzekeren als je een geldige zorgverzekering hebt, die ook dekking heeft in het land van bestemming en de landen waar je doorheen moet reizen.
 • Woon je niet in Nederland? In België en Duitsland kan je kiezen voor een zorgverzekering zonder Europa- of werelddekking. Als je dat gedaan hebt kun je geen geneeskundige kostendekking op onze reisverzekering kiezen. Kies in dat geval dus ook niet voor de Optimaal dekking.
 • Wintersport: Ga je skiën of snowboarden? Vergeet dan niet die dekking aan te vinken met het oog op je bagage. Verder willen we je graag duidelijk aangeven dat voor offpiste skiën er geen dekking is bij lawinegevaar 3 of hoger. Boek je bij ons een skireis? Dan raden we je aan om het lawinegevaar bij een andere verzekeraar af te dekken.
 • Reis je buiten Europa of één van de landen rond de Middellandse Zee? Vergeet dan niet om ‘werelddekking’ aan te vinken.