Mountain Network is al jaren actief vanuit de Lesse vallei gelegen nabij Dinant in het hart van de Belgische Ardennen. Het Mountain Network Base Camp ligt op nog geen drie uur rijden vanuit Nederland, op camping Villatoile. Rondom het Base Camp organiseren én begeleiden wij een uitgebreid scala aan cursussen.

Onze cursussen sluiten aan op alle niveaus. Van onderaan de rots tot aan de hoogste toppen! Op locatie in de Ardennen kun je jouw kennis, technieken en ervaring binnen het rotsklimmen verbeteren.

Heb je nog nooit buiten geklommen? Schrijf je dan in voor de cursus Introductie rotsklimmen. Heb je al de nodige klimervaring en wil je je kennis en kunde nog verder uitbreiden, geef je dan op voor een van onze andere cursussen.

Aanbod in de Ardennen

Algemene cursussen

Buiten aan je klimvaardigheid werken? Tijdens de onderstaande cursussen word jij opgeleid om uiteindelijk zelfstandig de mooiste beklimmingen te kunnen maken.

Specialisatie cursussen

Werken aan specifieke vaardigheden, klimstijlen en klimtechnieken? Geef je dan op voor een van onderstaande specialisatiecursussen!

Na een van je cursussen eens mee op avontuur naar een van de prachtige klimgebieden buiten de Ardennen? Bekijk dan ons aanbod in rotsklimreizen. Bekijk de agenda voor een overzicht van de aankomende cursussen en reizen die we zowel in als buiten de Ardennen op de planning hebben staan.

Locatie

Gelegen aan de rand van de Lesse is het Mountain Network Base Camp de perfecte uitvalsbasis voor iedere cursus of om zelf eens op avontuur te gaan. Aan de overkant van de rivier ligt het klimgebied Plain de Fosse. De rotsen liggen dus letterlijk op steenworp afstand van de locatie! Iets verder weg, op ongeveer een kwartiertje wandelen, ligt het wat grotere klimgebied Pont à Lesse. Vele andere klimgebieden zijn bereikbaar door 10 tot 40 minuten te rijden met de auto. Vanaf het terras kijk je uit op een klein verval in de Lesse. Hier vind je onze twee chalets. De één fungeert als Mountain Shop, de ander als bar/keuken. Hier drink je de lekkerste biertjes en voorzien we je van een heerlijke warme (klimmers)maaltijd.

Het team

Tijdens onze cursussen op locatie in de Ardennen wordt je begeleid door ervaren en gecertificeerde instructeurs die je met alle geduld de fijne kneepjes van het rotsklimmen bij brengen. Kijk voor meer info over onze collega’s in de Ardennen op onze pagina met teaminfo.

Neem voor meer inspiratie op een volgend bergsportavontuur ook eens een kijkje op onze blogpagina , Instagram of Facebook!