In het hart van de Ardennen ligt het Mountain Network base camp, onze uitvalsbasis voor klimcursussen en activiteiten op de rotsmassieven van België. Je vind ons op camping Villatoile in de groene Lesse vallei, op loopafstand van de rotsen. Vanuit hier organiseren we klimcursussen voor alle niveau's. Van je eerste meters op de rots tot specialisatiecursussen voor de vergevorderde klimmer. Op nog geen drie uur rijden van Nederland is dit de perfecte locatie om je kennis, techniek en ervaring op de rotsen bij te schaven!

Locatie

Gelegen aan de Lesse is het Mountain Network Base Camp de perfecte uitvalsbasis voor klimcursussen of om zelf op avontuur te gaan. Hier vind je een mooi terras met een kleine Mountain Shop en een bar/keuken. In de avond kun je een lekker Belgisch biertje bestellen en voorzien we je van een voedzame maaltijd. Wij zorgen ervoor dat op de camping een tent voor je klaarstaat, of je kunt natuurlijk zelf je tent, camper of caravan neerzetten. Direct aan de overkant van de rivier ligt het klimgebied Plain de Fosse en op ongeveer tien minuten wandelen ligt het klimgebied Pont à Lesse. De rotsen liggen dus letterlijk op steenworp afstand van de locatie! Daarnaast zijn er veel andere klimgebieden bereikbaar in 10 tot 40 minuten met de auto. 

Aanbod in de Ardennen

Klimcursussen

Wil je graag de stap naar zelfstandigheid maken op de rotsen? Tijdens onze cursussen word jij opgeleid om veilig te kunnen klimmen op de rotsen. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs werk je aan je klim- en touwtechnieken.

Specialisatiecursussen

Als je al over de nodige ervaring beschikt, kun je je verder specialiseren. Wil je je verder ontwikkelen in een bepaalde discipline? Dan zijn deze cursussen een goede vervolgstap om je vaardigheden en kennis verder uit te breiden.

Na een van je cursussen eens mee op avontuur naar een van de prachtige klimgebieden buiten de Ardennen? Bekijk dan ook eens ons reisaanbod rotsklimreizen en alpinisme!

Groepsactiviteiten

In de Ardennen bieden we ook groepsactiviteiten voor bedrijven, scholen, particulieren en andere groepen. Interesse? Een aanvraag doen kan hier.

Opleidingen in de Ardennen

Als begeleider of instructeur in de buitenlucht aan de slag? In de Ardennen bieden we verschillende opleidingen aan, waar jij jouw outdoor klimervaring aan andere leert over te brengen. Hier bieden we ook op verschillende momenten bijscholingen aan. Zo hou jij jouw vaardigheden als instructeur up to date!