Hieronder vind je antwoord op verschillende vragen over het boeken van een reis, je betaling, voorbereiding of materiaal. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op.

Hoe meld ik me aan voor een reis?
Bij elke reis vind je de beschikbare data voor de betreffende reis (klik op de knop boek je reis). Bij de reisdata zie je voor welke data je kunt boeken. Als er geen plekken meer beschikbaar zijn, is het mogelijk om je aan te melden voor de reservelijst.

Ik heb me aangemeld voor een reis. Hoe moet ik betalen?
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging en een aanbetalingsfactuur (30%). Ongeveer twee maanden voor de vertrekdatum ontvang je de restfactuur (70%). Schrijf je je minder dan drie maanden van tevoren in voor een reis? Dan ontvang je één factuur voor de totale reissom.

Hoe kan ik betalen?
Betaling is mogelijk per iDEAL, creditcard, of Bancontact / Mister Cash.

Hoe weet ik of een reis doorgaat?
Een reis gaat door bij een minimaal aantal deelnemers. Als er bij de reisdatum 'gegarandeerd vertrek' staat, zijn er voldoende deelnemers en kun je er vanuit gaan dat de reis doorgaat. Als je je aanmeldt en dit nog niet het geval is, ontvang je bericht zodra er genoeg deelnemers zijn en jouw reis gegarandeerd is. In het geval dat het aantal aanmeldingen kleiner is dan het minimale aantal en de daardoor reis niet door kan gaan, laten we je dit minimaal 20 dagen (bij een reisperiode van 6 dagen of meer) of 7 dagen (bij een reisperiode van 2 tot 6 dagen) voor aanvang van de reis weten.

Heb ik een reisverzekering nodig?
Bij deelname aan een reis ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Je kunt via Mountain Network een kortlopende reisverzekering met bersportdekking afsluiten.

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?
Wij raden je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij bieden je de mogelijkheid om online een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten bij a.s.r.

Is Mountain Network aangesloten bij de SGR?
Mountain Network Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Je leest hier meer over de garantieregeling van het SGR.

Sluit een reis aan op mijn niveau en conditie?
We vinden het voor jouw veiligheid en plezier belangrijk dat een reis bij je past. Bij al onze reizen vind je daarom een indicatie van de zwaarte van de reis met een score. Lees dit goed door vóór je je inschrijft voor een reis. Een uitleg over deze scores vind je hier. Twijfel je of een reis qua uitdaging en niveau bij jou past? Neem dan even contact op en vraag gerust om advies.

Kan ik meer informatie ontvangen over een reis?
Van elke reis kun je een informatiedocument downloaden. Daarin vind je alles over het programma, het niveau, accommodatie en voorbereiding.

Hoe bereid ik me goed voor op mijn reis?
Door je goed voor te bereiden, kun je optimaal genieten van je bergsportreis. Als je je hebt ingeschreven voor een reis ontvang je daarom een uitgebreide trainingshandleiding. Of je nou gaat freeriden, op expeditie gaat, of een cursus alpinisme gaat doen: hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om je fysiek goed voor te bereiden. Daarnaast organiseren we voor de meeste reizen een voorbereidingsdag of zelfs een voorbereidingsweekend. Daar leer je je reisgenoten kennen, vertellen we je alles over het materiaal en de kleding die je nodig hebt, en/of helpen we je op weg met trainen. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen voor vragen of advies bij bijvoorbeeld de aanschaf van materiaal.

Ik heb gezondheidsklachten. Kan ik deelnemen aan een reis?
Het is belangrijk dat je zeker weet dat je gezondheid het toelaat om deel te nemen aan een reis. Twijfel je daarover? Neem dan even contact met ons op, of vraag advies bij je (huis)arts. Voor sommige reizen kan het zijn dat we je vragen om een medische verklaring.

Moet ik zelfstandig acclimatiseren voor een reis?
Al onze beginnersprogramma's hebben voldoende acclimatisatie binnen het programma. Voor gevorderdenprogramma's kan het zijn dat we je dringend adviseren vooraf zelfstandig te acclimatiseren. Dit staat dan specifiek vermeld bij de reis. Voor alle programma's die plaatsvinden op hoogte (met name boven de 4000 meter) geldt dat vooraf zelfstandig acclimatiseren bijdraagt aan je topkansen en/of fitheid gedurende de reis.

Wat als het programma niet door kan gaan zoals gepland?
Voor alle reizen geldt dat het programma onder voorbehoud is van de weersomstandigheden en condities, en het niveau en de condities van de groep. Het kan voorkomen dat het programma door omstandigheden op een of meer dagen beperkt is (bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut / het kamp) of dat we een alternatief programma organiseren.

Moet ik materiaal kopen?
Ga je voor het eerst de bergen in en weet je nog niet of de bergsport voor jou is weggelegd? Je hoeft niet direct alle kleding en het materiaal aan te schaffen. Het is mogelijk om tegen 10% korting bergsportkleding en materiaal te huren bij onze partner Basecamp. Daarnaast is er een Mountain Network marktplaats op Facebook waar regelmatig uitrusting en kleding wordt aangeboden.

Bij een aantal programma's is het gebruik van de bergsportuitrusting (bijv. klimgordel, helm, pickel, stijgijzers) inbegrepen bij de prijs. Je hoeft dit dan dus niet aan te schaffen of te huren. Bij elke reis staat vermeld wat wel en niet is inbegrepen bij de prijs.

Welk diploma heeft mij gids?
We werken uitsluitend met gediplomeerde en gecertificeerde gidsen. Wij werken hoofdzakelijk met UIAGM ski- en berggidsen. Er zijn echter verschillende (lokaal) erkende diploma's. Je leest hier meer over de verschillende diploma's.