Alpinisme, bergbeklimmen van dal tot top! In de Alpen beklim je met ons aansprekende toppen zoals de Mont Blanc, Grossglockner, Matterhorn of de Dufourspitze. Of we leiden je op tot een alpinist die alle basiskennis heeft om veilig tochten te maken én weet wat het is om in de praktijk keuzes te maken.

Beklim de hoogste en mooiste toppen van de Alpen

Mountain Network biedt alpinisme op ieder niveau aan. Zo beklim je met ons onder andere de hoogste top van elk Alpenland: de Triglav (Slovenië), de Zugspitze (Duitsland), de Gran Paradiso (Italië), de Grossglockner (Oostenrijk), de Mont Blanc (Frankrijk) en de Dufourspitze (Zwitserland).

Naast de hoogste toppen organiseren we ook beklimmingen van bergen en tochten waarvan wij vinden dat ze onmisbaar zijn in jouw alpiene carrière. Dat kan zijn omdat ze ongekend mooi zijn, maar ook omdat ze bijvoorbeeld niet door de hoogte maar door de technische moeilijkheid een fantastische uitdaging vormen!

De mooiste beklimmingen en tochten in de Alpen:

Alpinisme cursussen

Wij geloven in ‘learning by doing’. We dagen je tijdens onze alpiene cursussen uit om zelf tochten te plannen, beslissingen te nemen, voor te klimmen en de geleerde touw technieken te gebruiken. Op die manier leer je klimmen in reële omstandigheden en ontdek je écht wat het is om op eigen kracht, als alpinist, veilig onderweg te zijn.

Wil je meer weten over wat het een alpinisme cursus nou echt inhoudt? Lees dan een van onze blogs of kijk voor inspiratie op onze Facebook of Instagram!

Alpinisme cursussen:

Alpiene expedities

Wanneer je beginnende ervaring met het alpinisme hebt, kan je tevens deelnemen met een van onze expedities. Gedurende de expeditie, zullen bij de volgende reizen handelingen van het alpinisme vereist zijn. Denk hierbij aan het lopen op stijgijzers, in een touwgroep lopen, over gletsjerspleten heen, en indien nodig oefenen met een pickel en met een jumar.

Expedities met alpiene beklimmingen: