Mountain Network Travel werkt uitsluitend met gecertificeerde en gediplomeerde gidsen en instructeurs. Wereldwijd zijn er veel verschillende (lokale) erkende opleidingen.

UIAGM Ski- en Berggidsen
Het grootste deel van onze reizen wordt begeleid door UIAGM ski- en berggidsen. Dit diploma is wereldwijd erkende diploma en staat garant voor vakkundige begeleiding, kennis en jarenlange ervaring. Een UIAGM gids is bevoegd om toerskitochten, freeriden, alpinisme, rotsklimmen en ijsklimmen te begeleiden. Ga je in de Alpen op pad, dan wordt je doorgaans dus begeleid door een UIAGM gecertificeerde gids!

IML
Bij trekkings en expedities kan het voorkomen dat jouw reis begeleid wordt door een International Mountain Leader. Naast het UIAGM diploma is dit het enig andere wereldwijde erkende diploma op het gebied van bergsport.

Sportkliminstructeurs
Veel van onze rotsklimcursussen en reizen worden begeleid door sportkliminstructeurs (SKI-OV). Deze instructeurs zijn gelicenseerd door de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. In Nederland en België mogen gecertificeeerde sportkliminstructeurs zelfstandig cursussen geven. Omdat dit diploma niet in alle landen erkend is, begeleiden sportkliminstructeurs in sommige landen cursussen samen met een lokaal gecertificeerde gids of een UIAGM gids.

Lokaal gecertificeerde gidsen
Voor een aantal reizen werken we samen met lokaal gecertificeerde gidsen. Vaak is er bij deze reizen ook begeleiding aanwezig uit het Mountain Network team.