Wonen

Ymere realiseert in samenwerking met Topsport Amsterdam en Mountain Network het concept de Eretribune. Het concept bestaat uit 102 zelfstandige studentenwoningen met maaltijden en sportvoorzieningen. Hieronder een overzicht van de verschillende types, huurprijzen en plattegronden. Ben je geïnteresseerd? Dan kan je dit aangeven door het interesseformulier in te vullen.        


Hoe maak ik kans op een woning? Hoe verloopt de procedure? 
Vul het interesseformulier in en stuur dit naar Topsport Amsterdam. De toewijzing verloopt via Ymere en Topsport Amsterdam. Je hoeft overigens geen topsporter te zijn met een bepaalde status, want ook wedstrijdsporters en fanatieke sporters kunnen zich aanmelden. Topsport Amsterdam bepaalt uiteindelijk in overleg met Ymere wie in aanmerking komt voor een woning. Vervolgens nemen we contact met je op voor een bezichtiging van de woning, het tekenen van het campuscontract en voor de overdracht van de sleutels.

Huurprijs appartementen
De woningen worden aangeboden voor een totaal bedrag tussen de €500,00 en €520,00 (na aftrek van huurtoeslag). HIervoor krijg je een nieuwbouw appartement van 35m2, inclusief 4 warme maaltijden per week, onbeperkt krachttraining, inloopspreekuur fysiotherapie, stookkosten, water en elektra. Afhankelijk van leeftijd en inkomen kan de huurtoeslag verschillen. Download hier (PDF) de plattegrond van de appartementen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de aangrenzende parkeergarage.

Full Service Abonnement
De overeenkomsten voor het Full Service Abonnement (maaltijden, (sport)faciliteiten en fysiotherapie) worden afgesloten met Mountain Network en zijn onlosmakelijk verbonden aan de huurovereenkomst. Je ondertekent dus altijd beide overeenkomsten.

Voorwaarden
Je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent student en fanatiek sporter.
  • Je bent bereid het abonnement van Mountain Network t.b.v. krachttraining en maaltijdvoorziening af te nemen.
  • Je volgt een voltijdsopleiding aan een Universiteit, HBO of MBO in Amsterdam, Amstelveen of Diemen.
  • Je bent alleenstaand.
  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je hebt voldoende inkomen om de huur te betalen. Je netto inkomen bedraagt meer dan 2,5 keer de bruto huur of je ouders staan garant.
  • Je belastbaar jaarinkomen is minder dan €33.614,-
  • Je bent ingeschreven bij WoningNet.
  • Je bent in het verleden een goed huurder geweest.

Waar?
De appartementen zijn gelegen aan de Erasmusgracht, op de hoek met de G. Knetemannlaan en naast de sportvelden van VVA/Spartaan.

Bereikbaarheid
200 meter van metrohalte lijn 50/51 (Jan van Galenstraat) en tram 13.
200 meter van afslag s105  naar de ring A10 West.
500 meter van sportartsen SMA Amsterdam.
10 minuten fietsen naar Sloterparkbad en Academie Lichamelijke Opvoeding
10 minuten fietsen naar Centrum van Amsterdam
15 minuten fietsen naar Olympisch Stadion, Sporthallen Zuid, VU en Bosbaan.