Basiscursus rotsklimmen Wilder Kaiser

5 dagen
5 - 8 avonturiers
Medium
Wilder Kaiser - Mountain Network
Oostenrijk

Basiscursus rotsklimmen in de Wilder Kaiser

Leer de basis van het rotsklimmen op één van de mooiste massieven van Oostenrijk!
Eerstvolgende vertrek
21 juli 2024
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 1295
Deelnemers
5 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium 7 / 20
Score Medium 7 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 4 / 5
Afzien 1 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 4 / 5
Je hebt een goede conditie en het kan zijn dat je tot 8-10 uur per dag intensief op pad bent. De aanloop naar de rotsen is maximaal een uur en bevat regelmatig steile passages. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je.
Afzien 1 / 5
Overnachtingen in een bed en maaltijden worden verzorgd.

De Wilder Kaiser is één van de mooiste Oostenrijkse klimgebieden, net over de Duits-Oostenrijkse grens. Vanaf Nederland is dit gebied goed bereikbaar. Dankzij de directe verbinding per nachttrein kun je bovendien comfortabel én duurzaam naar Oostenrijk reizen! Vanuit het prachtig gelegen Hans Berger Haus leer je deze week de basis van het rotsklimmen, maak je kennis met multipitch klimmen en geniet je van de omgeving. 

De Wilder Kaiser bestaat uit een grote bergkam van witte kalkrots, die perfect is om op te klimmen! Je vindt hier een grote hoeveelheid klimgebieden, van goed ingerichte 'Klettergarten' tot lange multipitch routes in alpien terrein. De hoogste toppen reiken tot zo'n 2300 meter, waardoor je hier in de zomer heerlijk kan klimmen zonder dat het te heet wordt onder de voeten. Gedurende deze cursus verblijven we op het Hans-Berger-Haus. Deze comfortabele hut is in zo'n drie uurtjes wandelen te bereiken vanuit hartje Kufstein.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • Bereikbaar met de nachttrein!
 • Maak kennis met rotsklimmen en beleef de bergen
 • Klimmen in één van de meest indrukwekkende gebieden van Oostenrijk
 • Begeleiding door UIAGM berggids én Nederlandse sportkliminstructeur
 • Deelname ook zonder ervaring mogelijk!

Basiscursus rotsklimmen in de Wilder Kaiser programma

Dag 0 - Reisdag

Je reist zelfstandig naar Kufstein. Met de directe nachttreinverbinding vertrek je in de avond en sta je de volgende ochtend in het centrum van Kufstein. Een comfortabele én duurzame vervoersoptie!

Dag 1 - Aanloop naar de Hans-Berger-Haus en oefenen

In de ochtend ontmoet je de gids op de Kaisertal Parking. Deze parkeerplaats ligt op en halfuurtje lopen van het treinstation in Kufstein. Vanaf de parkeerplaats wandelen we in zo'n 2,5 uur naar het Hans-Berger-Haus, ons onderkomen voor deze week. We hoeven gelukkig niet alles zelf mee te dragen, want het klimmateriaal wordt voor ons vervoerd naar de hut! Na de lunch gaan we oefenen in het terrein rondom de hut. Je maakt kennis met het klimmateriaal, basisknopen, en werkt aan je 'trittsicherheit' in rotsterrein.

Hans Berger Haus - Mountain Network
De hut voor deze week.

Dag 2 - Klimmen nabij de hut

Rondom de hut liggen verschillende vrijstaande rotsen en klimgebiedjes, die perfect oefenterrein vormen. Je leert vandaag de basis van het zekeren en klimtechniek. Het klimmen op de rotsen is toch anders dan in de klimhal!

Dag 3 - Klettergarten Stripsenkopf

Na het ontbijt wandelen we in een uurtje naar het hoger gelegen Stripsenjochhaus. De wandeling alleen is al ruimschoots de moeite waard! Net voorbij de hut ligt de Stripsenkopf Klettergarten. Dankzij de goede behaking en inrichting, is dit een fijn gebied om veel klimmeters te maken. Vandaag behandelen we onder andere standplaatsbouw. Een goede voorbereiding op morgen!

Dag 4 - Multi pitch route

In de Wilder Kaiser vind je een grote hoeveelheid 'multi pitch' routes. Lange routes, die je vaak naar één van de vele topjes brengen. Vandaag klimmen we een mooie lange derdegraads route. Ondanks dat het klimmen niet al te moeilijk is, is het door de lengte en uitzichten een behoorlijk avontuur!

Wilder Kaiser - Mountain Network
Niet moeilijk, wél spectaculair

Dag 5 - Klettersteig of multi pitch

Afhankelijk van de wensen van de groep, kunnen we vandaag nog een mooie multi pitch route klimmen of een van de klettersteig routes in de omgeving doen. Uiteraard is er ook ruimte voor verdieping van wat je deze week al geleerd hebt!

In de loop van de middag vertrek je terug naar Kufstein. Vanuit daar kun je terugreizen naar Nederland.

Overnachting

Je verblijft deze week op een gezellige en comfortabele berghut: het Hans-Berger-Haus. Hier slaap je in stapelbedden op 'lager' (gedeelde kamers).

Maaltijden

Halfpension is bij de prijs inbegrepen. Het is mogelijk om bij het ontbijt een lunchpakketje te maken. Het is raadzaam om zelf wat snacks mee te nemen voor tijdens de klimdagen.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorgaande klimervaring nodig. Een goede conditie is wél belangrijk. Heb je hoogtevrees? Dan is deze cursus niet aan te raden!

Voorbereiden op je avontuur

Uitrustingslijst en materiaalvideo's

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

De belangrijkste items die jij mee moet nemen:

 • Wandelschoenen
 • Klimschoentjes
 • Loopstokken
 • Rugzak (25 tot 30 liter)
 • Lakenzak
 • Waterdichte kleding
 • Thermokleding
 • Donsjas
 • Fleecetrui/-vest
 • Klimbroek
 • Sokken en ondergoed
 • Zonnebril
Mountain-Network-uitrustingslijst-zomer-1600x1200

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggids / Nederlandse sportkliminstructeur (1:4)
 • 4 overnachtingen op berghut inclusief halfpension
 • Klimmateriaal
 • Materiaaltransport naar de hut
 • Toeristenbelasting
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
21 juli 2024 - 25 juli 2024
5 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1295
10 september 2024 - 14 september 2024
8 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1295
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Wilder Kaiser - Mountain Network

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op