Everest 3 Passen Trekking

23 dagen
4 - 12 avonturiers
5644 meter
Medium
Mountain Network - Everest Basecamp Trekking-23
Nepal

3 Passen Trekking naar Everest Base Camp

Prachtige trekking via 3 passen en 2 bergtoppen boven de 5000 meter!
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
23 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium 7 / 20
Score Medium 7 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 3 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 3 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 5000 en 6000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Om de grote drukte in de vallei richting Everest Base Camp te vermijden maken we een prachtige omweg waardoor je écht van de rust kunt genieten. Vanuit Namche Bazaar slaan we linksaf en verlaten de drukke vallei richting Everest Basecamp om de Renjo La pas (5465 m) te beklimmen. Vanaf daar hebben we een prachtig uitzicht op de Gokyo Lakes en zien we de Mt Everest liggen! Via de Cho La pas (5367 m) bereiken we het Everest Base camp vanwaar we het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze reis beklimmen: de 5545 m hoge Kalapatthar!

Op de terugweg ontwijken we wederom de drukke Everest vallei door via de Kongma La pas (5535 m) terug naar Namche Bazaar te hiken. Bij deze reis heb je door de 3 hoge passen en 2 echte bergtopjes dus 5x uitzicht op de hoogste bergen van de wereld! De beklimmingen van de Kalapatthar en de Gokyo Ri (5360 m) zijn optioneel wat zorgt voor extra mogelijkheden om een dagje te rusten.

 

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • 360 graden trekking: iedere dag nieuwe uitzichten!
 • Niet via de drukke Everest vallei maar via 3 eenzame passen
 • Uitzicht op meerdere 8000ers
 • Maaltijden tijdens de tocht inbegrepen!

3 Passen Trekking naar Everest Base Camp programma

Dag 1 - Vliegreis

Vlucht van Nederland naar Kathmandu.

Dag 2 - Aankomst Kathmandu

Bij aankomst in Kathmandu, de op 1400 meter hoogte gelegen hoofdstad van Nepal, wordt je opgewacht voor de transfer naar je hotel. Je overnacht in een basic hotel in centrum.

Dag 3 - Vrije dag in Kathmandu en per jeep naar Ramechap

In de ochtend heb je de mogelijkheid om de laatste benodigdheden voor de trektocht in te kopen en Thamel te verkennen. De ochtend start met een korte briefing over alles wat er te wachten staat tijdens de trek, waarna iedere deelnemer zijn persoonlijk materiaal word gecontroleerd.

Na de lunch vertrekken we richting Ramechap wat ca 4 uur rijden is vanaf Kathmandu. We verblijven in een comfortabel resort zodat we in positie zijn voor de ochtendvlucht naar Lukla de volgende dag. We kunnen relaxen aan de rivier tuin of zwembad.

everest base camp trekking gebedsplaats
Prayer wheels

Dag 4 - Vlucht naar Lukla (2860 m)

Afhankelijk van de tijd van onze vlucht, maar normaal vroeg in de ochtend vertrekken we naar het kleine vliegveldje van Ramechap. Ca 45 min rijden. De spectaculaire vlucht naar Lukla duurt ongeveer 25 min.

We hebben ontbijt in een lodge in Lukla, ondertussen wordt onze bagage verdeeld onder de dragers, vervolgens volgen we het stenen pad naar BhaiseKharka. De eerste stappen van de Everest base camp trektocht! Het pad gaat op en neer richting Phakding langs gebed stenen (Mani in Sherpa taal) en over diverse hangbruggen. Nadat wij in de lodge in Phakding (2610 m) zijn aangekomen hebben we tijd om ons op te frissen en kunnen we een wandeling maken door het dorp.

150 m stijgen, 300 m dalen, 3-4 uur hiken

everest base camp trekking vliegveld
Lokale vliegveld

Dag 5 - Trek naar Namche Bazaar (3500 m)

Na ons ontbijt in de lodge gaat het pad geleidelijk omhoog naar Monjo wat de officiële ingang van het nationaal park is. Hier hebben we een korte stop om ons te registreren en vervolgen we onze weg naar beneden naar de rivier. We steken de Hillary hangbrug over en hier begint een steile klim tot aan Namche. Onderweg hebben we prachtig uitzicht op Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Kusum Khangru en naar beneden in de vallei.

890 m stijgen, 100 m dalen, 4-5 uur hiken

everest base camp trekking uitzicht

Dag 6 - Acclimatisatie dag in Namche

We maken deze dag een korte wandeling naar Khumjung of het uitzichtpunt Everest view lodge. De rest van de dag kunnen we rondlopen in het dorp en eventuele laatste aankopen doen. Namche is de “hoofdstad” van de Khumbu, waar alles nog te vinden is.

everest base camp trekking lokale bevolking
Locals

Dag 7 - Hike naar Thame (3800 m)

Vanuit Namche leidt het pad naar het oude dorp Thamo. Dit is een makkelijke wandeling door het bos. Thamo is een klein Sherpa dorp, nadat we door het dorp gelopen zijn vervolgd het pad zich naar Thame. Na de lunch hebben we tijd om het Sherpa dorp Thame te verkennen. Er is ook een kleine hydro power plant die te bezoeken is.

300 m stijgen, 3-4 uur hiken

everest base camp trekking bergen

Dag 8 - Hike naar Lumde (4137 m)

De dag begint met een makkelijk stuk naar Marlung langs BhoteKoshi rivier, hier kunnen we een korte pauze houden. Vervolgens gaat het pad door de droge vallei omhoog naar Lumde. Het is een mooie wandeling met mooie Himalaya reuzen rond het dal. Lumde is een plek waar de Sherpa normaal in de zomer de Yaks laten grazen, nu staan er ook een aantal lodges.

340 m stijgen, 4-5 uur hiken

everest base camp trekking route

Dag 9 - Hike naar Gokyo (4800 m) via Renjo La pas (5465 m)

We maken ons op voor het eerste hoogtepunt van deze reis! Tijdens deze zware dag zul je even flink door moeten bijten! Voor ongeveer een half uur is het pad makkelijk waarna het steil omhoog de Renjo La op gaat. Hier hebben we een subliem uitzicht op Mt. Everest, Mt. Nuptse en omliggende toppen, dit zijn er honderden! Ook kunnen we het Gokyo meer beneden ons zien liggen.  Vanaf de Renjo La gaat het pad naar beneden naar het Gokyo meer waar ook het dorp ligt en waar we overnachten.

1400 m stijgen,  600 m dalen, 7-9 uur hiken

Dag 10 - Rustdag in Gokyo (4800 m)

Het belangrijkste tijden de drie passen trek is je lichaam de tijd te geven om te acclimatiseren. Gisteren was voor vele een zware dag over de Renjo La pas en er is niks mis mee om het een dagje rustig aan te doen. Er zijn vele korte wandelingen rond Gokyo mogelijk op de moraine rug of zelfs naar het vijfde meer. De 8000ers Mt. Everest en Cho-Oyu staan recht voor je en de uitzichten naar de noordelijke Ngazumpa gletsjer zijn subliem. Degene die niet te moe zijn van de dag hiervoor zouden eventueel de bergtop Gokyo Ri (5300 m) kunnen beklimmen.

500 m stijgen,  500 m dalen, 3 uur hiken

everest base camp trekking gletsjer
Wandelen rond Gokyo

Dag 11 - Hike naar Thangnak (4750 m)

Ondanks dat vandaag een korte dag is vertrekken we vroeg. Vandaag lopen we de hele dag over de moraine van de Ngozumpa gletsjer, wat de langste gletsjer van Nepal is. We lopen langs kleine meertjes en horen de hele dag dat deze gletsjer “leeft”. Door de sterke zon is het beter in de ochtend te lopen zodat het ijs onder de stenen nog niet aan het smelten is waarmee het gevaar van rollende rotsen voorkomen wordt.

3 uur hiken

Dag 12 - Dzongla via Chola Pass (5367 m)

Dit is het zwaarste deel van de trek. De dag begint gelijk omhoog, maar na een tijdje daalt het pad weer tot de start van Cho La. Het pad zigzagt tussen de rotsen tot de top van Cho La waar boeddhistische gebed vlaggen de top markeren. Natuurlijk is er een onwaarschijnlijk uitzucht om ons te belonen voor de klim. Het pad naar beneden is soms ijzig of met verse sneeuw bedekt en slingert naar beneden over de moraine en eindigt in Dzongla (4830 m) waar we in een lodge slapen voor de nacht.

800 m stijgen,  550 m dalen, 6-7 uur hiken

everest base camp trekking yak

Dag 13 - Hike naar Lobuche ( 4900 m)

Een makkelijke dag met prachtige uitzichten om bij te komen van de dag hiervoor. Het pad gaat eerst voornamelijk omlaag, waarna het met wat korte klimmetjes in Lobuche uitkomt.

200 m stijgen,  200 m dalen, 3 uur hiken

everest base camp trekking vlaggetjes
Lobuche Pas

Dag 14 - Trek naar Gorakshep (5160 m)

Eerst over gras, later over rotsen leidt het pad naar Gorakshep terwijl we onderweg de Mt. Everest, Mt. Nuptse, Mt. Pumori en nog veel meer prachtige bergen zien liggen. Ook zien we de beruchte Khumbu Gletsjer. Na wat korte klimmetjes en wat afdalingen bereik je na 3 uur hiken Gorakshep wat aan de voet van Kalapatthar ligt. Na de lunch in Gorakshep lopen we naar Everest Base Camp en gaan weer terug naar Gorakshep om te overnachten.

500 m stijgen,  500 m dalen, 7-8 uur hiken

everest base camp trekking rots
Het laatste stuk naar Everest Base Camp

Dag 15 - Beklimming van Kalapatthar (5545 m)

We beginnen de dag vroeg met thee en koekjes en beklimmen vervolgens Kalapatthar de 2e berg van deze week. Na 2 uur hiken sta je op de Kalapatthar wat volgens sommige het beste uitzichtpunt op Mt. Everest, Mt. Nuptse en de Ama Dablam heeft. Na veel foto’s genomen te hebben gaan we terug naar Gorekshep om te ontbijten en lopen vervolgens terug naar Lobuche.

380 m stijgen,  650 m dalen, 6-7 uur hiken

everest base camp trekking k2

Dag 16 - Hike naar Chhukung (4730 m) via Kongma La pas (5535 m)

We kruisen de Khumbu gletsjer richting het oosten. Nadat we de rivier zijn over gestoken kruisen we de gletsjer waarna de klim naar de pas begint. De Kongma La is de hoogste pas van onze tocht en er zijn geen mogelijkheden om eten of water te krijgen onderweg. Het is dus belangrijk dat iedereen voldoende water meebrengt. Na een pittige klim daalt het pad weer af in de Chukung vallei waar we verblijven voor de nacht.

600 m stijgen, 800 m dalen, 6-7 uur hiken

Dag 17 - Hike naar Tengboche (3867 m)

We lopen omlaag richting Dingboche en hebben spectaculaire uitzichten op de Lhotse zuid wand en Ama Dablam totdat we door een paar Sherpa dorpjes Pangboche bereiken. Na Pangboche steken we de rivier over en het pad gaat omhoog door het bos naar Tengboche, waar een klooster staat. In de avond is het soms (niet altijd) mogelijk om een boeddhistische ceremonie bij te wonen.

100 m stijgen, 1000 m dalen, 5-6 uur hiken

Mountain Network - Everest Basecamp Trekking-18

Dag 18 - Trek naar Namche Bazaar (3500 m)

We dalen steil af door Rododendron bos totdat we de rivier bereiken bij Phukhitenga, nadat we een hangbrug over gestoken zijn klimmen we langzaam door dennen en jeneverbes bos terug naar Namche Bazar.

100 m stijgen, 400 m dalen, 4-5 uur hiken

Dag 19 - Trek naar Lukla (2860 m)

Vanaf hier kennen we de weg van de heenweg. We lopen steil omlaag naar Monjo waar we ons uitschrijven uit het nationaal park, vervolgens verder naar Phakding voor Lunch. Vanaf Phakding gaat het pad gestaag omhoog totdat we Lukla bereiken.

200 m stijgen, 900 m dalen, 6-7 uur hiken

Dag 20 - Terugvlucht naar Ramachap vanaf Lukla en terug naar Kathmandu

We nemen de ochtend vlucht naar Ramechap airport. Vanaf hier is het nog 5 uur rijden naar Kathmandu waar we de rest van de dag hebben om te rusten, souvenirs te shoppen en bezienswaardigheden te bezoeken.

Dag 21 - Reservedag

Misschien hebben we een extra dag nodig tijdens de Everest base camp trekking of misschien hebben kan er door minder goed weer niet gevlogen worden vanaf Lukla. Deze dag is dus een back-up voor onvoorziene omstandigheden.

Dag 22 - Transfer naar luchthaven voor terugvlucht

Na het ontbijt is er een transfer naar de airport. De meeste vluchten komen een dag later aan op Schiphol.

Dag 23 - Aankomst in Nederland

De meeste vluchten vertrekken vanuit Kathmandu in de avond en landen de volgende ochtend in Nederland.

Accommodatie

In Kathmandu overnacht je in een prima maar eenvoudig hotel. Tijdens de trekking overnacht je in eenvoudige lodges. Bij alle overnachtingen deel je een kamer met een tochtgenoot.

Instroomeisen

Voor deze reis is het belangrijk dat je een goede basisconditie hebt en dat je vaker in de bergen hebt gewandeld.

Voorbereiden op je avontuur

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie: Het programma, de gidsen, de logistiek, benodigd materiaal, acclimatiseren, kosten en meer.

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network informatiedocument 2
Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere: voorbereiding, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies en praktische informatie.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network voorbereidingsdag
Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network Training
Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen. Daarnaast krijg je toegang tot een reeks video's met uitleg over al het materiaal dat je nodig hebt!

De belangrijkste items die jij mee moet nemen:

 • Bergschoenen (minimaal categorie B/C)
 • Loopstokken
 • Duffel (+/- 60 liter)
 • Rugzak (25 tot 30 liter)
 • Slaapzak
 • Lakenzak
 • Kussensloop
 • Waterdichte kleding
 • Thermokleding
 • Donsjas
 • Fleecetrui/-vest
 • Wandelbroek
 • Sokken en ondergoed
 • Dikke en dunne handschoenen
 • Pet
 • Zonnebril (voorkeur categorie 4)
Mountain Network uitrustingslijst winter

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Lokaal programma:

 • Alle airport transfers
 • Jeeps of minivan naar en van Ramechap
 • Retour vlucht Ramechap naar Lulka (incl 15kg bagage en 5kg handbagage)
 • Alle permits, national park fees en belastingen
 • 23 daags reisprogramma met 18 daagse trekking.
 • Volledige begeleiding lokale gidsen/sherpa’s (1:4).
 • Tot 12kg baggage transport p.p. door dragers tijdens de trek
 • 3 hotelovernachtingen in Kathmandu obv 2-persoonskamer, inclusief ontbijt en welkomstdiner
 • 1 nacht in een resort nabij Ramechap met onbijt op basis van twee persoons kamer
 • Alle overnachtingen op de berg in lodges.
 • Alle maaltijden en thee tijdens de trek 
 • Alle lokale permits, vergunningen en toeslagen

Niet inbegrepen

 • Retour vlucht van Nederland naar Nepal
 • Visum
 • Inentingen
 • Lunch en diner in Kathmandu en nabij Ramechap (ca. € 40,- per dag)
  Mineraalwater, softdrinks, Verse Luxe Koffies, Alcoholische dranken, warme kruiken
 • Snacks zoals: chocolade repen, pringles, en alle apart bestelde snacks
 • Warme douche, opladen elektra, internet tijdens de trek
 • Fooi lokale gidsen (ca. € 150,-)
 • Kleding en overige persoonlijke uitrusting
 • Onvoorziene kosten, bijv. voortvloeiend uit het eerder verlaten van de reis.
 • Kosten van bagage overgewicht tijdens de trek: €15,- per kg.
 • Toeslag eenpersoonskamer tijdens trekking: € 15,- per dag
 • Toeslag eenpersoonskamer in Kathmandu: € 35,- per dag
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR Bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt standaard begeleid door Engels sprekende lokale gidsen. Met het inzetten van lokale gidsen stimuleren we de lokale economie en voldoen we aan de lokale wetgeving.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Een zeer ervaren expeditieleider voor de gehele groep + 1 assistent gids per 4 deelnemers.

Data & prijzen

We organiseren deze reis op maat. De reisdata kun je dus zelf kiezen. De beste periode voor deze trekking zijn van maart tot mei, of van september tot november. In die periodes is het niet te warm of koud, maar ligt er doorgaans ook niet teveel sneeuw. Hieronder vind je een prijsoverzicht voor deze reis op basis van bovenstaande programma.

Groepsgrootte Prijs per deelnemer
2-3 €2.850
4 - 6 €2.595
7 of meer €2.495

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Everest Basecamp Trekking-23

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op