Beginnerscursus Alpinisme Chamonix, Frankrijk 4061m

Veilig leren bewegen in het hooggebergte

 • Leren bewegen in rots, sneeuw en ijs
 • Max. 4 deelnemers per gids en veel persoonlijke aandacht
 • Beklimming Gran Paradiso (4061m)
Prijs
€ 1430,-
Duur
8 dagen (6 cursusdagen)
Personen
3 tot 8
Gids
1 gids per 4 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Deze week leer je veilig en efficiënt bewegen in Alpiene terrein. Steil ijs, sneeuw en rots. En dat in de indrukwekkende omgeving van het Mont Blanc massief. Aan het einde van de week beklim je als het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt de Gran Paradiso (4061m)

Waarom is het slim om een Cursus Beginners Alpinisme bij Mountain Network te volgen? Wij hebben er een artikel over geschreven. Lees het hier: Cursus Alpinisme bij Mountain Network.

Veiligheid in de bergen begint bij je tredzekerheid en klim/wandelniveau. Als jij vol zelfvertrouwen soepel en vlot door het terrein heen beweegt, is de kans op succesvolle tochten het grootst en de kans op ongelukken het kleinst. Tijdens de Beginnerscursus Alpinisme staat bewegen in alle mogelijke typen terrein centraal (ijs, rots, sneeuw, blokkenterrein…etc). Je legt hiermee een enorm goede basis voor Alpiene beklimmingen of een carrière als zelfstandig Alpinist. De bekroning van deze cursus is de beklimming van de Gran Paradiso (4061m) aan het einde van de week.

Deze week komen onder andere aan bod:

 • Lopen in touwgroepen op stijgijzers
 • Looptechnieken in sneeuw en ijs (tot 40 graden)
 • Klimtechnieken met stijgijzers in steiler sneeuw en ijs (tot 50 graden)
 • Efficiënt en vlot bewegen in blokkenterrein
 • Vlot leren klimmen in rots met zware schoenen
 • Klimmen met stijgijzers in mixed terrein (rots, ijs en/of sneeuw)
 • Remtechnieken in sneeuw en ijs
 • Diverse touw- en reddingstechnieken

Veilig en vlot bewegen staat centraal tijdens deze cursus. De gidsen zullen je ook het een en ander leren over touw- en reddingstechnieken. In onze Gevorderdencursus Alpinisme komen deze uitgebreider aan bod en ga je hier zelf mee aan de slag.

Van dag tot dag

dag 1. Aankomst Chamonix
dag 2. Gletsjertocht- en oefeningen Mer de Glace, overnachten in Chamonix
dag 3. Rotsklimmen- en oefeningen Aiguilles Rouges, overnachten in Chamonix
dag 4. Oversteek Vallée Blanche, overnachten in Rifugio Torino
dag 5. Beklimming Aiguille Marbrees, overnachten in Chamonix
dag 6. Aanloop rifugio Vittorio Emanuelle Gran Paradiso
dag 7. Beklimming Gran Paradiso (4061m), overnachten in Chamonix
dag 8. Vertrek

Trainingsbijeenkomst

Ter voorbereiding op de tocht ben je welkom op 10 mei in ons klimcentrum Nieuwegein. De Beginners Alpinisme cursus zal verder worden uitgediept. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma zodat je elkaar vast kunt leren kennen en onderling kunt afstemmen om samen te gaan. Daarnaast krijg je uitleg over het materiaal en training voor jouw tocht. Je gaat ook zelf aan de slag. Het praktische deel is het oefenen met verschillende touw- en reddingstechnieken die je in de Alpen verder leert toepassen. Deze basis touwtechnieken heb je nodig. Doordat je die nu al oefent, kun je in de Alpen meer tijd besteden aan andere Alpiene training.

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Rifugio Vitorio Emanuelle en Rifugio Torino, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke (Italiaanse) maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Om deel te nemen aan de Beginnerscursus Alpinisme heb je geen bergsportervaring nodig, maar wel een goede basisconditie. Bergwandelervaring is zeker een pré.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.

A&E_schemas_los.indd

Video