Introductie alpinisme 4061m

Veilig leren bewegen in het hooggebergte

 • Leren bewegen in rots, sneeuw en ijs
 • Introductie Alpiene touwtechnieken
 • Beklimming Gran Paradiso (4061m)
Data & Prijzen
Prijs
€ 1250,00
Duur
8 dagen (6 cursusdagen)
Personen
4 tot 8
Gids
1 gids per 4 deelnemers
Niveau

Niveau techniek

2 /5

Niveau conditie

2 /5

Programma

Deze week leer je veilig en efficiënt bewegen in Alpiene terrein. Steil ijs, sneeuw en rots. En dat in de indrukwekkende omgeving van het Mont Blanc massief. Aan het einde van de week beklim je als het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt de Gran Paradiso (4061m)

Waarom is het slim om een Cursus Alpinisme bij Mountain Network te volgen? Wij hebben er een artikel over geschreven. Lees het hier: Cursus Alpinisme bij Mountain Network.

Veiligheid in de bergen begint bij je tredzekerheid en klim/wandelniveau. Als jij vol zelfvertrouwen soepel en vlot door het terrein heen beweegt, is de kans op succesvolle tochten het grootst en de kans op ongelukken het kleinst. Tijdens de introductie Alpinisme staat bewegen in alle mogelijke typen terrein centraal (ijs, rots, sneeuw, blokkenterrein…etc). Je legt hiermee een enorm goede basis voor Alpiene beklimmingen of een carrière als zelfstandig Alpinist. De bekroning van deze cursus is de beklimming van de Gran Paradiso (4061m) aan het einde van de week.

Deze week komen onder andere aan bod:

 • Lopen in touwgroepen op stijgijzers
 • Looptechnieken in sneeuw en ijs (tot 40 graden)
 • Klimtechnieken met stijgijzers in steiler sneeuw en ijs (tot 50 graden)
 • Efficiënt en vlot bewegen in blokkenterrein
 • Vlot leren klimmen in rots met zware schoenen
 • Klimmen met stijgijzers in mixed terrein (rots, ijs en/of sneeuw)
 • Remtechnieken in sneeuw en ijs
 • Diverse touw- en reddingstechnieken

Veilig en vlot bewegen staat centraal tijdens deze cursus. De gidsen zullen je ook het een en ander leren over touw- en reddingstechnieken. In onze cursus Alpinisme I komen deze uitgebreider aan bod en ga je hier zelf mee aan de slag.

Van dag tot dag

dag 1. Aankomst Chamonix
dag 2. Gletsjertocht- en oefeningen Mer de Glace, overnachten in Chamonix
dag 3. Rotsklimmen- en oefeningen Aiguilles Rouges, overnachten in Chamonix
dag 4. Oversteek Vallée Blanche, overnachten in Rifugio Torino
dag 5. Beklimming Aiguille d’Entrèves, overnachten in Chamonix
dag 6. Aanloop rifugio Chabod, Gran Paradiso
dag 7. Beklimming Gran Paradiso (4061m), overnachten in Chamonix
dag 8. Vertrek

Trainingsbijeenkomst

Ter voorbereiding op de tocht ben je welkom op 14 mei in ons klimcentrum Arnhem. Daar krijg je uitleg over je materiaal / training en oefen je met verschillende touw- en reddingstechnieken die je in de Alpen verder leert toepassen. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma zodat je onderling kunt afstemmen om samen te gaan. Daarnaast zal er op 25 juni een open instuif zijn in ons klimcentrum Nieuwegein. Hier kan je terecht om materiaal te laten controleren of overgebleven vragen te stellen.

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Rifugio Chabod en Rifugio Torino, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke (Italiaanse) maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Om deel te nemen aan de cursus Introductie Alpinisme heb je geen bergsportervaring nodig, maar wel een goede basisconditie. Bergwandelervaring is zeker een pré.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Introductie alpinisme. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Introductie alpinisme, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Introductie alpinisme
Data Informatieavond Opgeven

28-11-17 – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Alpenprogramma's (MN Nieuwegein) Geef je op

A&E_schemas_los.indd

Video