Aconcagua beklimmen 6962m

Beklim de hoogste berg van het Zuidelijk halfrond op bijna 7000 meter

  • De hoogste top van het Zuidelijk Halfrond op bijna 7000 meter
  • Beklim de Aconcagua via de 'False Polish Route': rustig, mooi en gevarieerd
  • Voor bergsporters met een uitstekende conditie en ervaring boven 5000 meter
  • Inclusief voorbereidingsdag op de Veluwe
Data & Prijzen
Prijs
€ 3895,00
Duur
20 dagen (17 in de bergen)
Personen
8 tot 12 deelnemers
Gids
EPGAMT berggidsen
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

De Aconcagua (6962 m) is gelegen op de grens met Argentinië en Chili en is de hoogste berg van het zuidelijk halfrond en de hoogste top buiten Azië. Het is een van de ‘iconen’ van de seven summits. Deze berg biedt klimmers de kans om een bijna 7000-er in expeditiestijl in een relatieve korte periode te beklimmen. Voor veel bergsporters is het beklimmen van de Aconcagua een opstap naar grotere (en hogere) bergexpedities in Azië.

Last-minute deal

Voor de reis van 30 januari 2018 hebben we nog één plaats vrij. Profiteer nu van € 500,00 korting op dit laatste plekje! Voor boeken klik je hier.

13 februari 2017 stond een team van 5 deelnemers op de top van de Aconcagua. Dit is het vijfde achtereenvolgende jaar dat Mountain Network met succes een expeditie heeft georganiseerd naar de Aconcagua. Lees het verhaal van de beklimming van de Aconcagua van Wilco Dekker.

Wij beklimmen de Aconcagua via de relatief rustige ‘Poolse route’ aan de oostzijde van de berg. De Poolse route toont je een uniek landschap: de pracht van de Poolse gletsjer, de grootheid van de Andes en misschien wel het belangrijkste nog; het geeft je de mogelijkheid om optimaal te acclimatiseren. Onze variant van de Poolse Route combineert de beklimming van de Aconcagua via de Vacas vallei en de afdaling langs de normale route naar Plaza de Mulas. Deze route wordt door velen gezien als de mooiste en meest gevarieerde route van de Aconcagua. Een beklimming van de Aconcagua vraagt om enige technische vaardigheden en vereist een uitstekende fysieke conditie en ruime ervaring met meerdaagse bergtochten op hoogte.

Van dag tot dag

Dag 1 Aankomst Mendoza vliegveld of busstation (indien je per bus vanuit Buenos Aires aankomt). Transfer naar het hotel. ’s Avonds gezamenlijk diner en ontmoeting met de gidsen.

Dag 2 Ophalen van de klimpermits en lokaal vervoer naar Penitentes. Overnachting in hotel.

Dag 3 Hike (ongeveer 4-5 uur) naar Pampa de Lenas (2800 m). Hier overnachten we de eerste nacht.

Dag 4 Hike (ongeveer 6-7 uur) naar Casa Piedra (3200 m). Dit is het kampement waar we de 2de nacht verblijven.

Dag 5 Laatste deel van de trektocht naar het basiskamp duurt ongeveer 5 tot 6 uur. Plaza Argentina ligt op ca. 4200 m hoogte.

Dag 6 Rust- en acclimatisatiedag.

Dag 7 Acclimatisatietocht naar Kamp 1 (Campo Polacos) op 4900 m (ongeveer 6 uur). Overnachting in basiskamp Plaza Argentina.

Dag 8 Rustdag in Plaza Argentina.

Dag 9 Hike naar Kamp 1 waar overnacht wordt.

Dag 10 Acclimatisatietocht van ongeveer 6 uur naar Kamp 2 (Campo Guanacos II) op 5500 meter. Overnachting in Kamp 1.

Dag 11 Klimtocht naar kamp 2 waar die nacht ook overnacht wordt.

Dag 12 Rustdag in Kamp 2.

Dag 13 Acclimatisatietocht van 4 uur naar kamp 3 (Campo Cólera) op 5900 meter hoogte. Overnachting in Kamp 2.

Dag 14 Klimtocht van 4 uur naar kamp 3 (Campo Cólera) op 5900 meter hoogte. Overnachting in Kamp 3.

Dag 15 Beklimming van de top van de Aconcagua (6962 m). We trekken hier ongeveer 10-12 uur voor uit. Vervolgens afdaling naar Kamp 3 waar overnacht wordt.

Dag 16 Afdaling van Kamp 3 naar basiskamp Plaza de Mulas.

Dag 17 Afdaling (6-8 uur) van Plaza de Mulas naar Penitentes. Aansluitend vervoer naar Mendoza waar overnacht wordt in het hotel.

Dag 18 Einde expeditie.

Dag 19 Reservedag.

Dag 20 Reservedag.

Acclimatisatie trektocht

Ter voorbereiding aan de beklimming van de Aconcagua bieden wij een acclimatisatie trektocht aan naar de Cordon del Plata bergketen. Dit bergmassief ligt op een uur rijden van Mendoza en bestaat uit bergtoppen die ruim boven de 4000 meter uitkomen. De hoogste berg is de Cerro Plata (5938 m). De Cordon del Plata is een ideaal gebied om enkele dagen te acclimatiseren voor de start van de Aconcagua beklimming. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat deelname aan deze tocht de kans op het bereiken van de top van de Aconcagua vergroot. In het informatiedocument tref je meer informatie aan.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.