Peak Lenin beklimmen 7134m

Stijg boven jezelf uit, beklim deze witte reus van 7134m

  • Beklim deze relatief toegankelijke berg van ruim 7000 meter in Kirgizië
  • zelf inrichten van hoogtekampen, zware expeditie
  • Nederlands / Russische expeditieleider
  • Inclusief meerdere trainingsbijeenkomsten in de Veluwe
  • Voor bergsporters met uitstekende conditie en ervaring op bergen van 5000-6000 meter
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
+/- € 3000,00
Duur
21 dagen (19 in de bergen)
Personen
6 tot 10 deelnemers
Gids
MN expeditieleider + UIAGM berggids
Niveau

Niveau conditie

5 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Peak Lenin (7134 m) is de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en de op twee na hoogste berg in de voormalige Sovjet-Unie en wordt beschouwd als een van de meest toegankelijke bergen boven de 7000 meter. Peak Lenin ligt tussen Tadzjikistan en Kirgizië, maar beklimmingen via de Tadzjiekse zijde zijn zeldzaam. De groene weiden rondom het basiskamp (3500 m) met de relatieve warmte aldaar vormen een uitstekende uitvalsbasis voor de beklimming.

Peak Lenin is een van de gemakkelijkste 7000 pieken in de wereld. De hoogte en slechte weersomstandigheden maken het beklimmen van deze berg echter tot een serieuze onderneming welke vergelijkbaar is met een Himalaya expeditie. Voor deze expeditie trekken we drie weken de tijd uit en de beklimming geschiedt via de Noordzijde van de berg. Een deel van de hoogtekampen zullen we zelf moeten inrichten en vanuit kamp 3 op 6100 meter beklimmen we uiteindelijk Peak Lenin. Vanaf de top is het uitzicht overweldigend, je kijkt uit over het pamir gebergte naar Mustagh Ata in China en Hindu Kush in de Karakorum.

» Data & prijzen
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Peak Lenin beklimmen. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Peak Lenin beklimmen, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Peak Lenin beklimmen
Data Informatieavond Opgeven

03-10-16 – 19:30-21:30

Peak Lenin (MN Nieuwegein) Geef je op