Beginnerscursus Toerskiën Silvretta

5 dagen
4 - 7 avonturiers
Medium
Mountain Network - toerskiën Silvretta42
Oostenrijk, Alpen

Toerskiën Silvretta

DOE JE EERSTE TOERSKI ERVARING OP IN DE SILVRETTA
Eerstvolgende vertrek
17 februari 2025
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 1195
Deelnemers
4 - 7 avonturiers
Gids ratio
1:7

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium 9 / 20
Score Medium 9 / 20
Stijgconditie 3 / 5
Stijgtechniek 2 / 5
Afdaalconditie 2 / 5
Afdaaltechniek 2 / 5
Stijgconditie 3 / 5
Een klim met een rugzak van max. 12 kg die max. 3 uur of 900 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 2 / 5
Je hebt geen of nauwelijks ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 10 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 2 / 5
Je skiet of board vlot en gemakkelijk de zwarte piste af zonder te vallen. Je hebt al enige ervaring met off-piste skiën. Off-piste val je soms nog wel, maar niet continu. Tijdens het afdalen moet je soms nog stoppen om op adem te komen. Het kan voorkomen dat er een klein stukje steiler dan 30 gragen geskiet moet worden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Wil jij je eerste toerski ervaring opdoen? Ga dan met ons mee naar de Silvretta op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Een huttentrektocht, maar dan met off-piste skiën! Je leert de uitrusting kennen en er is ruimte om je off-piste skitechniek te verbeteren. We slapen in bekende hutten als de Wiesbadener Hütte, de Heidelberger Hütte en de Jamtalhütte. Kortom een week om te genieten van alle aspecten van het toerskiën!

Wij zullen voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens toeren. In deze toerskitocht voor beginners komen alle facetten van het toerskiën voorbij; stijgen en dalen, huttengezelligheid, toppen en goede poeder.

Ben je op zoek naar iets nóg laagdrempeligers? Kies dan voor standplaatstocht vanuit Kühtai. Na je tocht in de Silvretta is een toerskitocht in Lyngen, de Stubaier Alpen of de Ortler een mooie vervolgstap.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Stap voor stap naar uitdagender terrein
 • Toerskitocht van hut naar hut over machtige gletsjers
 • Prachtig toerskigebied met goede luxe berghutten
 • Relatief eenvoudig terrein, goed voor beginnende toerskiërs

Video toerskiën Silvretta

Benieuwd of de Toerski Silvretta reis iets voor jou is? Bekijk deze video voor een impressie van de skireis!
Mountain Network - toerskiën Silvretta43

Ervaringen van andere deelnemers

Soms klopt alles! Dat was het geval bij de Silvretta Toerskitocht voor beginners van 14-19 april 2019. Dat gold voor de organisatie, de gids (supergids, hoog niveau, daagt je uit op verantwoordelijkheid nemen voor tochtplannng en uitvoering, veiligheid altijd voorop), de tocht en de hutten die we...

Sjouke, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Goede begeleiding tijdens de skitour

Guy, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

De organisatie door mountain network was goed. Heel bepalend voor het succes is de gids. Wij hadden de Ijslandse Robert.....(week van 31 maart). Over Robert wil ik expliciet zeggen hoe goed ik hem vond. Voelde me absoluut veilig. Daarnaast positief dat hij heel duidelijk was in zijn instructies...

Karin, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Toerskiën Silvretta programma

Dag 1 - Het skigebied van Ischgl

In de ochtend ontmoet je de gids in Ischgl op de parkeerplaats van de hoger gelegen Heidelberger Hütte. Na een korte materiaalcheck pakken we de skilift omhoog en skiën we in op de piste. Als iedereen het gevoel voor de ski’s weer te pakken heeft verplaats je je langzaam richting de makkelijkere off-piste runs. De gids kan je prima tips en oefeningen geven om de off-piste techniek beter onder de knie te krijgen. Aan het einde pakken we de Val Gronda gondel omhoog en skiën we naar de Heidelberger Hütte.

Mountain Network - toerskiën Silvretta36
De Heidelberger Hütte

Dag 2 - Heidelberger Hütte

Vandaag maak je een kleine maar mooie skitoer in de omgeving van de hut. Waar gisteren de nadruk lag op het afdalen, focus je vandaag met name op het klimmen op toerski’s. Niet alleen wordt er geoefend met het bevestigen van de vellen en de harscheien; vooral ook het oefenen met 'spitzekehren' en het omgaan met de drie-eenheid staan vandaag op het programma. Toermogelijkheden zijn; Piz Tasna, Piz Davo Dieu, Piz Davo Lais of de Piz Mottana.

+-700 m stijgen, 700 m dalen

Mountain Network - toerskiën Silvretta39
Oefenen met pieperzoeken

Dag 3 - Een echte skitoer

Na een goed ontbijt vertrek je richting de Jamtalhütte. Afhankelijk van de sneeuwcondities ga je via het Zahnjoch of het Kronenjoch. Vanaf het Kronenjoch kan bij goede condities de ‘3000er’ Breite Krone beklommen worden. Op het joch gaan de bindingen in de skistand en kunnen de vellen van de ski’s want er wacht een poederafdaling! Op de Jamtalhütte staat de warme chocolademelk met slagroom op je te wachten.

700 m stijgen, 800 m dalen

Mountain Network - toerskiën Silvretta_1
De Jamtalhütte

Dag 4 - Skiën op de Jamtalgletsjer

De Jamtalhütte is ooit eens door een grote lawine weggevaagd en is later nog bekend geworden door een groot lawine-ongeluk vlakbij de hut. Gelukkig is de hut inmiddels verplaatst en de plaats van het lawineongeval is tegenwoordig afgezet en gemakkelijk te omzeilen. Het desolate landschap van de Jamtal Ferner is indrukwekkend en als je goed kijkt zie je hoeveel ‘kleuren’ wit er eigenlijk zijn! Hierna daal je af naar de Wiesbadener Hütte.

800 m stijgen, 600 m dalen

Mountain Network - toerskiën Silvretta41

Dag 5 - De Wiesbadener Hütte

De laatste dag zijn er verschillende opties om af te dalen naar Galtür. Afhankelijk van het weer, de condities en het niveau van de groep stippel je met de gids een mooie tocht uit. Een mooie optie is bijvoorbeeld om de route via de Vermunt pas en de Ochsenscharte, waarbij je uiteindelijk weer langs de Jamtalhütte komt. Een andere optie is om af te dalen naar de Silvretta Bielerhöhe. Vanuit Galtür keer je vervolgens met de bus terug naar het startpunt in Ischgl, waar je de week afsluit.

Mountain Network - toerskiën Silvretta_11
Toeren én toppen beklimmen.

Reis en vervoer

Ischgl ligt in het Paznauntal in het westen van Tirol, op zo'n 9 uur rijden van Utrecht. Ook met de trein is Tirol goed bereikbaar! Met de ÖBB Nightjet reis je dagelijks rechtstreeks naar Innsbruck, vanuit waar je eenvoudig verder reist naar Imst en Ischgl met de trein en bus.

Accommodatie

Je slaapt tijdens deze week in verschillende berghutten: de Heidelbergerhütte, Jamtalhütte en de Wiesbadenerhütte waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt. Accommodatie in het dal is niet inbegrepen, maar op aanvraag wel bij te boeken.

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen toerski ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem.

Het voorbeeldprogramma en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is.

Voorbereiden op je avontuur

Reisinformatie

Hieronder kun je de reisinformatie downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie over:

 • Het programma
 • De gidsen
 • Berghutten
 • Kosten en meer
Download GRATIS informatiedocument
Informatiebijeenkomst

In aanloop naar het winterseizoen organiseren we enkele informatiebijeenkomsten (online of in één van onze klimcentra). Daarin vertellen we je graag meer over het programma en kun je al je vragen stellen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Trainingshandleiding

Na inschrijving ontvang je een uitgebreide trainingshandleiding. Daarmee heb je de handvaten om je fysiek goed voor te bereiden op jouw tocht.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 7 deelnemers)
 • 4x overnachting in berghutten inclusief halfpension
 • 1 dag liftpas Ischgl
 • Toeristenbelasting
 • CO2 Compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Overnachtingen in het dal (vooraf/achteraf)
 • Vervoer naar de Alpen, lokaal vervoer en parkeerkosten
 • Persoonlijke uitrusting
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) en SGR (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt begeleid door een UIAGM ski- en berggids . Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 7 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
17 februari 2025 - 21 februari 2025
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
24 februari 2025 - 28 februari 2025
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
3 maart 2025 - 7 maart 2025
5 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
10 maart 2025 - 14 maart 2025
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
17 maart 2025 - 21 maart 2025
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
24 maart 2025 - 28 maart 2025
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
31 maart 2025 - 4 april 2025
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
7 april 2025 - 11 april 2025
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1195
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - toerskiën Silvretta42

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op