Introductiecursus Toerskiën Kühtai

5 dagen
4 - 7 avonturiers
Medium
Mountain Network - toerskiën en freeriden_23
Oostenrijk, Alpen

Introductiecursus Toerskiën Kühtai

KENNNIS MAKEN MET TOERSKIËN VANUIT EEN COMFORTABELE ACCOMMODATIE
Eerstvolgende vertrek
8 februari 2023
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 995
Deelnemers
4 - 7 avonturiers
Gids ratio
1:7

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Stijgconditie 3 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 2 / 5
Afdaaltechniek 2 / 5
Stijgconditie 3 / 5
Een klim met een rugzak van max. 12 kg die max. 3 uur of 900 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 10 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 2 / 5
Je skiet of board vlot en gemakkelijk de zwarte piste af zonder te vallen. Je hebt al enige ervaring met off-piste skiën. Off-piste val je soms nog wel, maar niet continu. Tijdens het afdalen moet je soms nog stoppen om op adem te komen. Het kan voorkomen dat er een klein stukje steiler dan 30 gragen geskiet moet worden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Op een halfuur van Innsbruck vind je het hooggelegen skidorp Kühtai.  Vriendelijk terrein, sneeuwzekerheid en de nabijheid van de liften maken dit de perfecte bestemming om kennis te maken met toerskiën en aan je skitechniek te werken. Tijdens de cursus verblijf je in een hotel/pension in het dal.

Doordat deze cursus plaatsvindt vanuit één berghut is deze reis wat laagdrempeliger dan de huttentocht in de Silvretta. Bovendien is Kühtai door de nabijheid van Innsbruck ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er rijden dagelijks directe nachttreinen tussen Nederland en Innsbruck. Daarmee is het een perfecte bestemming voor een short-trip!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Onze meest laagdrempelige toerski-cursus
 • Comfortabele berghut, in het dal
 • Aandacht voor jouw off-piste skitechniek
 • Relatief kort programma
 • Goed bereikbaar per trein!

Introductiecursus Toerskiën Kühtai programma

Dag 1 – Reis naar Oostenrijk

Voorafgaand aan het programma reis je zelfstandig naar het Sellraintal, waar je verblijft in een pension/hotel in de omgeving van Kühtai.

Tip: Oostenrijk is vanuit Nederland goed bereikbaar per auto, maar ook per trein! Er rijden dagelijks nachttreinen direct naar Innsbruck. Vanuit Innsbruck reis je eenvoudig met de bus naar Kühtai. Zo reis je ontspannen en milieuvriendelijk naar je bestemming!

Dag 2 - Off-piste techniek training en pieperzoeken

In de ochtend ga je in het skigebied werken aan je skitechniek. Daarbij maken we geleidelijk aan de stap naar off-piste terrein. Daarnaast leer je hoe je omgaat met de pieper, sonde en schep. Dat ga je natuurlijk ook oefenen! In de avond neemt de gids het lawinebericht met je door en leert hij je de beginselen van de lawinekunde.

Dag 3 - De basis van het toerskiën

Tijd om je vellen onder te plakken en op eigen kracht naar boven te klimmen. De gids leert je hoe het toerski-materiaal werkt en je oefent de nodige stijg-technieken. Dat doe je natuurlijk tijdens een toertocht. Er zijn meerdere opties mogelijk: een wat langere tocht, of twee tochtjes op een dag! In de avond plan je samen met de gids een mooie tocht voor de volgende dag.

Dag 4 - Tijd voor een echte toertocht!

Na twee dagen oefenen, maak je vandaag de tocht die je zelf gepland hebt. Sporen door de verse sneeuw, terrein lezen en route zoeken: vandaag breng je het allemaal in de praktijk. Moe maar voldaan kom je op de top aan en kun je genieten van het prachtige uitzicht. Het mooiste moet namelijk nog komen en dat is de prachtige poederafdaling die voor je ligt!

Dag 5 - Afscheid en terugreis

Na nog een goede nachtrust op het ‘lager’ van de Dortmunderhütte neem je afscheid van de andere deelnemers en rij je terug naar huis.

Reis en vervoer

Kühtai ligt op ruim 2000 meter hoogte, op een halfuur van Innsbruck. Vanuit Utrecht is het zo'n 9 uur rijden. Ook met het openbaar vervoer is Kühtai goed bereikbaar! Met de ÖBB Nightjet reis je dagelijks rechtstreeks naar Innsbruck, vanuit waar je een directe bus kunt pakken naar Kühtai (1,5 uur).

Accommodatie

Je overnacht deze week in de Dortmunder Hütte. In tegenstelling tot de meeste berghutten, staat deze hut in het dal en nabij het dorp! Comfort met de gezelligheid van een berghut dus! In drukke weken kan het zijn dat je overnacht in een ander hotel in de omgeving van Kühtai.

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen toerski-ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem. Deze reis is ook toegankelijk voor splitboarders!

Het voorbeeldprogramma en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 3 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 7 deelnemers)
 • 4x overnachting in hotel/pension inclusief halfpension
 • 1 dag liftpas Kühtai
 • Toeristenbelasting
 • CO2 Compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Toerski-/Splitboard uitrusting
 • Eventuele liftpas voor extra dagen in het gebied
 • Kosten voor lokaal vervoer
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt begeleid door een UIAGM ski- en berggids . Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 7 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
8 februari 2023 - 12 februari 2023
3 van de 7 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 995
22 maart 2023 - 26 maart 2023
6 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 995
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - toerskiën en freeriden_23

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op