Monte Rosa Spaghetti Tour

6 dagen
2 avonturiers
4563 meter
Medium
Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-17
Italië, Alpen

Monte Rosa Spaghetti Tour

MONTE ROSA MASSIEF: KLIMPARADIJS BOVEN DE 4000 METER
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
6 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
2 avonturiers
Gids ratio
1:2

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 3 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 3 / 5
Het terrein wordt steiler met korte stukken ijs en sneeuw tot 50 graden en/of 2e en 3e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Deze week ga je op avontuur in het Monte Rosa massief, het grootste bergmassief in de Alpen. Onderweg klim je over gletsjers, (soms steile) sneeuwhellingen en rotspassages. Gedurende de week heb je de mogelijkheid om wel 10 toppen boven de 4000 meter te beklimmen.

De Monte Rosa Spaghetti Tour is bij uitstek geschikt voor mensen die ervaring hebben met het beklimmen van hoge Alpentoppen (bijvoorbeeld Mont Blanc of Gran Paradiso). Deze tocht is voor diegene die daarna meer willen, misschien wel moeilijker, zwaarder of hoger. Soms zijn er ook de mogelijkheden om te oefenen met touw- en reddingstechnieken zodat je ook basiskennis opdoet over het alpinisme.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Beklim 10 toppen hoger dan 4000 meter in één week
 • Uitdagende en leerzame alpine week
 • Slapen op de Margherita hut, de hoogste hut van Europa

Ervaringen van andere deelnemers

Schitterende tocht door monte rosa bergassief, en alle 7 summits kunnen beklimmen. Met als hoogtepunt een verblijf/nacht in de margherita hut.

Margriet, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Zeer positief, gidsen uitstekend. Groep gemotiveerd en sterk. 10 4000-ers beklommen in deze week. Waanzinnige ervaring. Prima hutten en het gebied is prachtig vol mogelijkheden.

Erik, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Monte Rosa Spaghetti Tour programma

Dag 0 - zelfstandig acclimatiseren

Voor dat je dit programma boekt heb je al minimaal een week bergsportervaring opgedaan. Omdat je bij dit programma op dag 2 al direct op ca. 3600 meter slaapt raden wij zeer sterk aan om vooraf zelfstandig alvast te acclimatiseren door te wandelen en te slapen op hoogte. Als je met de auto naar Gressoney rijdt kom je vrijwel langs de Hospice du Grand St Bernard waar je op 2473 meter hoogte kunt overnachten. Vanaf daar kun je prima wandelingen maken naar 3000 meter! Voor meer informatie stuur ons een mailtje of kijk in het informatie document.

DAG 1 – AANKOMST

In de namiddag kom je aan in Greyssoney. Hier staat een heerlijke bergmaaltijd voor je klaar.

DAG 2 – AANLOOP RIFUGIO QUINTINO SELLA (3585 M)

Vanuit Staffal neem je de gondel en de stoeltjeslift omhoog tot ongeveer 2600 m. Daarna loop je vervolgens naar onze uitvalsbasis voor de volgende dag: de Rifugio Quintino Sella. Het pad verdwijnt en gaat over in alpiene terrein. Hier zul je al moeten klauteren. Er is zelfs een stukje klettersteig.

3-4 uur klimmen, 1000 m stijgen

Mountain Network - Monte Rosa-1
Panoramische uitzichten

DAG 3 – CASTOR (4228 M)

Vanuit de hut ga je over de gletsjer richting de Castor. Via een smalle sneeuwgraat bereik je de top. Vanaf de top daal je dezelfde route weer af en slaap je weer in dezelfde hut om te herstellen van de mooie dag. Als de sneeuwcondities goed zijn is het mogelijk om de oosttop van de Lyskamm te beklimmen, maar vaak laten de condities en het weer dat niet toe. De graat naar de top is messcherp en de gids bepaald last minute of dat mogelijk is aangezien het deze graat zeer uitdagende is. Doordat je weer afdaalt naar de Rifugio Quintino Sella is het mogelijk om deze dag een lichtere rugzak mee te nemen.

650 m stijgen, 650 m dalen

Mountain Network - Monte Rosa-1
Panoramische uitzichten

DAG 4 – OVERSCHRIJDING NAAR RIFUGIO GNIFETTI (3647 M)

Vandaag vertrek je naar de westzijde van het Monte Rosa massief. Eerst kruis je onder de imposante Lyskamm waar je via de steile sneeuwvelden van de Naso Del Lyskamm het Lyssjoch bereikt. Van hieruit kun je verschillende bergen beklimmen; zoals de LüdwigsHöhe (4341 m), Balmenhorn (4167 m), Corno Nero (4322 m) en Piramide Vincent (4215 m). Elk van deze bergen heeft zijn eigen karakter, waardoor je rots- en ijsklim kwaliteiten allemaal aan bod komen. Je klimt door naar de Capanna Margherita of daalt af naar de Rifugio Gnifetti (3647 m).

700-1000 m stijgen, 700-1000 m dalen

Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-5
Rifugio Gnifetti

DAG 5 – BEKLIMMINGEN MONTE ROSA MASSIEF

Doel van vandaag is de hoogste berghut van Europa (Capanna Margherita) bovenop Punta Gnifetti (4554m), één van de mooiste plekken op aarde. Onderweg beklim je de Parrotspitze (4432m), waar een scherpe sneeuwgraat overschrijdt met aan beide zijden een flinke diepte. Daarna loop je door naar de Rifugio Gnifetti of de Capanna Margherita voor een zonsondergang- en opkomst die je de rest van je leven bij je zult dragen.

700-1000 m stijgen, 700-1000 m dalen

Mountain Network - Monte Rosa-14

DAG 6 – NOG MEER BEKLIMMINGEN EN DE AFDALING

Vanuit Capanna Margherita klim je naar de Zumsteinspitze, met 4563m het hoogste punt van de week. Op deze dag beklim je nog een aantal toppen voordat je afdaalt richting Italië. Het zijn er teveel om allemaal op 1 dag te doen! Na de afdaling pak je de lift weer naar beneden, zodat je in het Italiaanse zonnetje onder het genot van een welverdiend ijsje kan napraten over het avontuur.

Omdat je voor de beklimming vroeg op staat en daardoor redelijk vroeg weer in het dal bent hebben we geen overnachting in het dal geregeld. Je kunt er voor kiezen om direct zelf naar huis te rijden of je organiseert zelf halverwege de terugweg een overnachting.

200 m stijgen, 1500 m dalen

Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-8
Corno Nero

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

Deze tocht start in Gressonney waar je in een prima hotel overnacht. Daarna slaap je in verschillende berghutten waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. De laatste berghut – Capanna Margherita – is een oud weerstation dat gebouwd is bovenop één van de pieken van de Monte Rosa (Punta Gnifetti / Signalkuppe). Een overnachting op díe hoogte met dát uitzicht alleen al is een ervaring waar je nog jaren op kunt teren. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan de Monte Rosa Spaghetti Tour vragen we ruime bergwandelervaring. Bijvoorbeeld een trekking in Himalaya of Zuid-Amerika, ervaring met huttentochten in de Alpen of vergelijkbaar. Daarnaast zijn de eerste stappen in het alpinisme gezet (bijvoorbeeld Mont Blanc of Gran Paradiso). Bovendien heb je een uitstekende conditie nodig. Heb je twijfels of je deze tocht wel aan kunt? Neem dan contact met ons op!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomsten

Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over de Monte Rosa Traverse. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - Mont Blanc-33

Vooraf zelfstandig acclimatiseren

Dit programma betreft een gevorderden programma. We gaan er van uit dat je flinke bergwandel ervaring en al enige alpine ervaring hebt. Aangezien je de hele week op grote hoogte verblijft en zelf 1 nacht boven de 4500 meter slaapt raden wij zeer sterk aan om voor dit programma zelfstandig te acclimatiseren.

Als je vanuit Nederland naar Gressoney rijd rij je normaal gesproken over de Grand St Bernard pas (2469m). In het Hospice dat bovenop de pas staat kun je prima en relatief goedkoop overnachten en vanuit daar kun je vrij makkelijk zelfstandig acclimatiseren. De wandelingen gaan er tot kort onder de 3000 meter. Meer informatie vind je in het informatiedocument.

Na het informatiedocument en de trainingshandleiding weet je precies waar je aan toe bent en wat er allemaal op je af komt!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Alpen programma:

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggidsen (1:2)
 • 1x overnachting in het dal inclusief halfpension (t.w.v. ca. € 75,-)
 • 4x overnachting in een berghut inclusief halfpension (t.w.v. € 65,- tot € 100,- afhankelijk van de hut)
 • Toeristenbelasting
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Traningshandleiding
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Liftkosten (+/- €65)
 • Kosten voor lokaal vervoer
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, pickel, stijgijzers)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn, een beschermd beroep. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

1 UIAGM berggids per 2 deelnemers. Bij een groep van 8 deelnemers ben je dus met 4 gidsen op pad!

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-17

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op