Toerskiën Stubaier Alpen

7 dagen
4 - 7 avonturiers
Hard
Stubaier Alps
Oostenrijk, Alpen

Toerskiën Stubaier Alpen

EEN MOOIE VOLGENDE STAP NA JE BEGINNERSCURSUS TOERSKIËN!
Eerstvolgende vertrek
13 maart 2022
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 1245
Deelnemers
4 - 7 avonturiers
Gids ratio
1:7

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard
13 / 20
Stijgconditie 4 / 5
Stijgtechniek 3 / 5
Afdaalconditie 3 / 5
Afdaaltechniek 3 / 5
Stijgconditie 4 / 5
Een klim met een rugzak van max. 15 kg die max. 4 uur of 1200 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 8-10 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 3 / 5
Je hebt ervaring met het lopen op toerski's. Je hebt al eerder een spitzekehre gedaan, maar het gaat nog wel een mis.
Afdaalconditie 3 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 12 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 3 / 5
Je skiet of board soepel en zonder te vallen door de losse poeder. Je hebt ruime ervaring met off-piste gaan. Als de sneeuw moeilijker wordt komt het voor dat je valt of dat je niet zo snel meer skiet, maar dat je wel door kan blijven gaan. Bij deze tocht komt het zeer regelmatig voor dat er (lange) hellingen steiler dan 30 graden geskiet moeten worden en korte stukjes steiler dan ca. 35 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Heb je al eens eerder een week getoerd dan is dit een mooie volgende stap! Vanuit het rustige Sellrain start je met wat eenvoudige tochten in een prachtige winterse omgeving. Naarmate de week vordert wordt het terrein steiler en uitdagender en waan je je steeds meer in het hooggebergte. De laatste dagen verplaats je je over de gletsjer en moet er zelfs een korte abseil gedaan worden! Lijkt je dat te spannend? Geen zorgen! De gids weet wat hij doet en houdt alles veilig met zijn touw en de nieuwste technieken.

Iedere dag sluit je af met een warm welkom in de oergezellige Oostenrijkse berghutten die soms meer dan 150 jaar oud zijn. Het krakende hout van de hut, de open haard en de gastvrije waard, in combinatie met de overweldigende natuur maken dit tot een onvergetelijk avontuur!

Deze tocht is ongeveer gelijkwaardig met de tocht van hut naar hut die we nabij de Ortler organiseren.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Toerskitocht van hut naar hut met gletsjers
 • Uitdagend terrein met een abseil
 • Oergezellige berghutten met Oostenrijkse ‘Stube’
 • Mooi alternatief voor bijv. de Ortler

Ervaringen van andere deelnemers

Soms klopt alles! Dat was het geval bij de Stubai Tourskitocht voor beginners van 14-19 april 2019. Dat gold voor de organisatie, de gids (supergids, hoog niveau, daagt je uit op verantwoordelijkheid nemen voor tochtplannng en uitvoering, veiligheid altijd voorop), de tocht en de hutten die we...

Sjouke, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Goede begeleiding tijdens de skitour

Guy, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

De organisatie door mountain network was goed. Heel bepalend voor het succes is de gids. Wij hadden de Ijslandse Robert.....(week van 31 maart). Over Robert wil ik expliciet zeggen hoe goed ik hem vond. Voelde me absoluut veilig. Daarnaast positief dat hij heel duidelijk was in zijn instructies...

Karin, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Toerskiën Stubaier Alpen programma

Dag 1 - Aankomst in het hotel

De eerste avond ontmoet je elkaar in het hotel en geniet van je een heerlijke maaltijd met typisch Oostenrijkse ambiance!

Dag 2 - Rustig inkomen

Je ontmoet de gids in het hotel die je uitrusting gelijk controleert. Vanuit het Sellraintal begint de toerskitocht eerst lekker vlak zodat je weer even kan wennen. Naarmate de tocht vordert wordt het langzaamaan steiler en zul je hier en daar de eerste spitzkehre van de week moeten maken.

Aangekomen in het gezellige Westfalenhaus (2273 m) maak je je na de lunch klaar voor de middag. Bij goed weer maak je nog een kleine skitoer boven de hut en kan eventueel de Hoher Seeblaskogel (3235 m) of de Weisser Kogel (3217 m) beklommen worden. Is het weer minder goed, dan oefen je met het lawinepieper zoeken.

Minimaal: 600 m stijgen
Maximaal: 1600 m stijgen, 1000 m dalen

Dag 3 - De Winnebachseehütte (2362 m)

Vandaag is het doel om de Winnebachseehütte te bereiken. De weg daarnaartoe is relatief eenvoudig en binnen 3 uur zit je normaal gesproken op de volgende hut; ook bij slechter weer moet dit lukken.

Het échte doel is natuurlijk om mooie tochten te maken dus bij goed weer kan onderweg nog de uitdagende Gleirscher Fernerkogel (3189 m) beklommen worden. Het kleine hutje is wederom zeer sfeervol en de durfals onder ons kunnen een duik nemen in het meertje!

Minimaal: 500 m stijgen, 400 m dalen
Maximaal: 1000 m stijgen, 800 m dalen

Dag 4 - Een lange dag

Vroeg in de ochtend start je met een prachtige tocht waar je via de Bachfallenferner (ferner is dialect voor gletsjer) richting de Gaislehenkogel (ca. 3200 m) klimt. De afdaling via de indrukwekkende gletsjerspleten is er één om nooit te vergeten. Je luncht wederom op de Winnebachseehütte om vervolgens verder via een steile afdaling Griess im Sulztal te bereiken.

Vanaf hier loop je via het makkelijke maar lang gerekte huttenpad naar de Ambergerhütte (2135 m).

Minimaal: 500 m stijgen, 700 m dalen
Maximaal: 1300 m stijgen, 1600 m dalen

Mountain Network - toerskiën Stubaier Alpen15
Poeder met gletsjerspleten op de achtergrond!

Dag 5 - De Koningsetappe

Vanaf de Amberghütte vertrek je, na een goed ontbijt, voor de etappe waar alles samen komt! Via vlak terrein bereik je de steeds steiler wordende Schwarzenbergerferner. De Schrankogel torent indrukwekkend en machtig boven je uit en is een prachtig doel voor de zeer goede toerskiërs. Deze laten we nu links liggen, maar het uitzicht is geweldig!

Afhankelijk van de omstandigheden kiest de gids of je via de Wildgratscharte (3168 m) of via het Schwarzenbergjoch (3104 m) richting de Alpeinerferner afdaalt. Dit vormt de sleutelpassage van de tocht! Het kan goed zijn dat je met de ski’s op de rugzak onder begeleiding van een touw en de gids een stukje moet klimmen om er te komen. Het stukje abseilen vanaf de col verlegt je grenzen en kun je op je ’toerski CV’ zetten. Na al die spanning is het extra genieten bij de afdaling naar de Franz Senn Hütte (2147 m).

1000 m stijgen, 600 m dalen

Mountain Network - toerskiën Stubaier Alpen9

Dag 6 - De Franz Senn Hütte

Met 170 plaatsen is deze hut de grootse van deze tocht maar dat maakt hem niet minder gezellig. Vanuit hier zijn er talloze mogelijkheden om toerskitochten te maken.

De mooiste optie is om via het Grosses Horntalerjoch (2819 m) weer terug richting het startpunt in het Sellrain te komen maar dat kan alleen bij perfecte omstandigheden. Als dit niet mogelijk is maak je vanaf de hut een andere skitoer en daal je aan het einde van de dag af naar Neustift im Stubaital om vanaf daar met de taxi terug te rijden naar het startpunt van de reis.

700 m stijgen, 1600 m dalen

Dag 7 - Terug naar huis

Doordat je de afgelopen nachten telkens op een ‘lager’ geslapen hebt slaap je de laatste dag in het dal heerlijk! Na een goed ontbijt rijd je met een voldaan gevoel weer terug naar Nederland.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Daarnaast slaap je deze week ook in verschillende berghutten: Westfalenhaus, Winnebachseehütte, Ambergerhütte en de Franz Senn Hütte waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf minimaal 1 week toerski ervaring op gedaan in bijvoorbeeld de Silvretta. Je hebt een goede conditie en kunt stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_12

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je in de Alpen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar we gaan wel oefenen tijdens een clinic spitzekehren. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur clinic spitzekehren
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Spitzekehr clinic
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Alpen programma:

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 7 deelnemers)
 • 4x overnachting in berghutten inclusief halfpension
 • 2x overnachting in een pension inclusief halfpension
 • 1x taxi Neustift im Stubaital-Griess im Sellrain
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Optioneel: Huur ski-uitrusting spitzekehr clinic (€ 35,- bij Basecamp)

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Toerski-/Splitboard uitrusting
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 7 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
13 maart 2022 - 19 maart 2022
6 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1245
3 april 2022 - 9 april 2022
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1245
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Stubaier Alps

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op