Dzo Jongo Trekking

17 dagen
5 - 12 avonturiers
6196 meter
Hard
Dzo Jongo Trekking Ladakh India - Mountain Network2
India

Dzo Jongo beklimmen

TREKTOCHT DOOR DE HIMALAYA EN BEKLIMMING VAN EEN 6000'ER
Eerstvolgende vertrek
25 augustus 2024
Reisduur
17 dagen
Deelname vanaf
€ 3620
Deelnemers
5 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard 10 / 20
Score Hard 10 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 4 / 5
Afzien 2 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 4 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 6000 en 7000 meter.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je hoeft alleen een dagrugzak te dragen.

Dzo Jongo is een van de vele 6000ers die de Indiase regio Ladakh rijk is. De berg wordt omringd door het Hemis Nationaal Park. Vanaf Leh, de hoofdstad van de regio, trek je door verschillende valleien naar het basiskamp van Dzo Jongo. Tijdens deze reis beklim je de oosttop van de berg, met een hoogte van 6196 meter. 

Dzo Jongo wordt ook wel de 'hidden peak' van Ladakh genoemd. Gelegen aan de oostkant van het Hemis Nationaal Park, is de berg vanuit Leh verborgen achter zijn broertje Kang Yatse. De beklimming van Dzo Jongo is relatief eenvoudig en bovendien rustiger dan andere trekking peaks. De grootste uitdaging wordt gevormd door de hoogte. Acclimatisatie onder professionele begeleiding is dan ook van groot belang. Daarom bieden wij deze beklimming aan onder leiding van een Nederlandse expeditieleider. Ladakh staat wereldwijd bekend als trekking regio, niet alleen vanwege de uitgestrekte bergen maar ook door de rijke cultuur. Tijdens deze reis dompel je je dan ook onder in de lokale cultuur en bezoek je onder andere een aantal schitterende kloosters in Leh.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Beklim een prachtige 6000'er trekking top
 • Begeleiding door een Nederlandse zeer ervaren reisleider
 • Extra begeleiding door lokale gidsen
 • Ontdek de natuur en cultuur van de Himalaya
 • Uitgebreide acclimatisatie
 • Bagagevervoer met behulp van paarden

Ervaringen van andere deelnemers

De hele reis zit goed in elkaar. De eerste paar dagen acclimatiseren op 3.500 m hoogte, dat heb je echt nodig. Daarna zelf lekker aan de slag in een prachtig gebied. Onder leiding van een ervaren Nederlandse en plaatselijke gids hebben we een prachtige tocht gemaakt met als toppunt de beklimming...

Werner, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Dzo Jongo beklimmen programma

Dag 1 – Vliegreis

Vlucht van Nederland naar New Delhi.

Dag 2 – Aankomst in Leh (3500 m)

Aankomst in New Delhi en tweede vlucht naar Leh. De vlucht van New Delhi naar Leh is een belevenis op zich: je vliegt over de Himalaya en hebt waanzinnig uitzicht vanuit het vliegtuig! Op deze eerste dag in India staat ontspanning op het programma: zorg dat je rust zodat je lichaam rustig aan de hoogte kan wennen – Leh ligt op 3500 meter boven zeeniveau en je lichaam heeft tijd nodig om aan deze hoogte te wennen.

Dag 3 – Leh

Vandaag verkennen we Leh: we bezoeken het klooster van Spituk, net buiten de stad. Vanaf het klooster heb je schitterend uitzicht over de Indus vallei en de Stok bergketen. Daarna verkennen we het oude centrum en is er tijd om over de bazar te struinen. In de namiddag rijden we naar het hoger gelegen deel van Leh om het Samkar klooster te bezoeken.

Dag 4 – Acclimatisatiewandeling

Vandaag maken we een wandeling buiten de stad om verder te acclimatiseren. We bezoeken het Hemis klooster, één van de meeste indrukwekkende kloosters van de regio. Vanaf het klooster wandelen we in een uur naar de eeuwenoude Gotsang meditatiegrot op 3650 meter. In de middag bezoeken we het Thiksey klooster, wat door zijn ligging op een heuvel doet denken aan het beroemde Potala paleis in Tibet.

2-3 uur hiken

Dag 5 – Start van de trektocht!

Na het ontbijt gaan we op pad voor de eerste etappe van de trekking. We starten in Stok op zo'n 15 kilometer van Leh. Vanaf daar volgen we de rivier die ontspringt van de gletsjers en toppen in de Stok Kangri groep en we volgen de trial in de richting van de gelijknamige berg. Onze bestemming van vandaag is een kamp bij Smankarmo, gelegen op 4370 meter.

5-6 uur hiken, 896m stijgen en 132m dalen 

Mountain Network - Stok Kangri-6
De eerste dag van de tocht!

Dag 6 – Matho La pas (4960m)

We verlaten de trail naar Stok Kangri en klimmen geleidelijk aan naar de Matho La pass, het eerste hoogtepunt van deze tocht met bijna 5000 meter. Vanaf de pas dalen we over een goed pad af naar de Gangpoche herdershut, waar we ons kamp opzetten.

5-6 uur hiken, 626 meter stijgen en 568 meter dalen

Mountain Network - Stok Kangri-1

Dag 7 – Shang La pas (4945m)

De dag start met een klim over een kleine pas van ruim 4500 meter, waar twee valleien elkaar ontmoeten op het Matho Phu plateau. We lopen langs verlaten stenen hutjes die vroeger in de korte zomerperiode bewoond werden door jakherders. Langzaamaan klimmen we naar de Shan La pas. Eenmaal over de pas dalen we af naar ons kamp in de Shang Phu vallei (4367m)

6-7 uur hiken, 758 meter stijgen en 811 meter dalen

Dag 8 – De Gyunchu passen (4720m)

We beginnen de dag met een klim naar de eerste van de twee Gyunchu passen. En traverserend pad leidt naar de tweede pashoogte. Vervolgens dalen we af tot zo'n 4000 meter. We vervolgen onze weg langs de rivier naar het kamp in Chuskyurmo (4150m), op de populaire Markhan Valley Trek.

6-7 uur hiken, 594 meter stijgen en 817 meter dalen

Mountain Network - Stok Kangri-7

Dag 9 – trekking over de Kongmaru La pas (5200 m)

Vandaag is de zwaarste dag van de trekking. Over een afstand van zo'n 6 kilometer klimmen we naar de Kongmaru La pas (5280 m). Vanaf de pas hebben we uitzicht over de gehele Kang Yatse groep, inclusief Dzo Jongo! Bij goed weer zijn bovendien de hoge toppen van de Karakoram zichtbaar. Ons kamp voor vanacht is Nimaling, op een hoogplateau aan de ingang van de Markha vallei.

8-9 uur hiken, 1200 meter stijgen en 502 meter dalen

Mountain Network - Stok Kangri-44
Een stevige klim.

Dag 10 – Acclimatisatiedag in Nimaling

Acclimatisatie / rustdag in Nimaling, met de mogelijkheid om een hike vanaf het kamp te maken.

Dag 11 – Dzo Jongo Base Camp (5200m)

We volgen de Nimaling Chu rivier stroomopwaarts, om in zo'n vier uur het basiskamp voor Dzo Jongo te bereiken.

4 uur hiken, 345 meter stijgen

Dag 12 – Beklimming van Dzo Jongo East (6196m)

De expeditie is eigenlijk al geslaagd door de trekking die je gemaakt hebt maar vandaag staat het absolute hoogtepunt op het programma: de 6196 meter oosttop van Dzo Jongo. Tijdens de beklimming kan het zijn dat je sneeuw tegen komt en dat je stijgijzers nodig hebt. Het kan ook zijn dat je zonder door de sneeuw te hoeven lopen de top bereikt. Vanaf de top geniet je van het prachtige uitzicht over de Himalaya! Na de beklimming dalen we af terug naar het Base camp.

10-11 uur hiken, 1020 meter stijgen en 1020 meter dalen

Dzo Jongo Ladakh - Mountain Network

Dag 13 – Lhalung La pas (5350m)

Via de Lhalung La pas bereiken we deze gelijknamige geïsoleerde vallei. De pas biedt nogmaals schitterend uitzicht op de gletsjers en toppen van de Kang Yaste range. De kans is groot dat we ons kamp hier als enige opslaan, want deze prachtige vallei wordt vaak overgeslagen op trekkings! We overnachten op plusminus 4850 meter hoogte.

5-6 uur hiken, 450 meter stijgen en 500 meter dalen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 14 – Terug naar Leh

De laatste twee passen van deze tocht: de Poze La pas (4950m) en de Poze La pas (4950m). Na het overschreiden van deze pashoogtes dalen we af naar Latho, de toegang tot de pittoresque Miru Canyon. Tijdens de tocht kan het zijn dat we de Latho rivier één of meerdere malen moeten oversteken, afhankelijk van de waterstand. Een autorit van zo'n twee uur brengt ons terug naar het comfort van het hotel in Leh en een welverdiende douche!

5-6 uur hiken, 250 meter stijgen en 1100 meter dalen

Dag 15 – Vrije dag in Leh

Hersteltijd! Vandaag kun je goed uitrusten, of door het centrum van Leh dwalen.

Dag 16 – New Delhi

Hallo Delhi! We vliegen terug naar New Delhi, waar eventueel tijd is voor een verkenning van de stad. ‘s avonds/s’ nachts vliegen we door naar Nederland.

Mountain Network - Stok Kangri-39

Dag 17 – Aankomst in Nederland

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In Leh overnacht je in een hotel in tweepersoonskamers. Tijdens de trektocht slapen we in tweepersoonstenten. Als je alleen reist wordt je ingedeeld met een reisgenoot. Overnachting in een eenpersoonskamer/-tent is mogelijk tegen toeslag.

Instroomeisen

Voor deze reis is het belangrijk dat je een goede basisconditie hebt en dat je vaker in de bergen hebt gewandeld, bij voorkeur op hoogte. Heb je bijvoorbeeld gewandeld op de Toubkal, Kilimanjaro, in de Alpen of vergelijkbaar dan kun je mee met deze reis.

Voorbereiden op je avontuur

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer
Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network informatiedocument 2
Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie
Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network informatiedocument 2
Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network Training
Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Mountain Network uitrustingslijst zomer
Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma
IMG_5935

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • Volledige begeleiding van Nederlandse reisleider
 • Ondersteuning van lokale gidsen en trekking crew (koks, paardendrijvers, assistenten)
 • Tot 15kg bagagetransport d.m.v. ezels tijdens de trekking
 • 5x overnachtingen in hotel in Leh op basis van 2-persoonskamer
 • 9x overnachting op de berg in tweepersoonstenten
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt, avondmaaltijden en lunchpakket overdag)
 • Bezoek aan klooster
 • Ontbijt tijdens de dagen in Leh
 • Lokaal transport
 • Alle lokale permits, vergunningen en toeslagen
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandse reisleider uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze reisleider niet alleen het krijgen van hoogteziekte wordt verkleind en de kans op het behalen van de top aanzienlijk wordt vergroot, maar dat dit ook ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie. Onze reisleider werken altijd samen met lokale gidsen. Met het inzetten van lokale gidsen stimuleren we de lokale economie en voldoen we aan de lokale wetgeving. De reisleider neemt alle communicatie met de lokale gidsen en autoriteiten op zich.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je op pad met een Nederlandse reisleider en lokale gidsen

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
25 augustus 2024 - 10 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 3620
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Dzo Jongo Trekking Ladakh India - Mountain Network2

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op