Beginnerscursus IJsklimmen

5 dagen
4 - 8 avonturiers
Medium
Basiscursus ijsklimmen
Oostenrijk

Beginnerscursus ijsklimmen in het Sellraintal

Klimmen op bevroren watervallen in het besneeuwde berglandschap
Eerstvolgende vertrek
15 februari 2023
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 1045
Deelnemers
4 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 2 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 1 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 2 / 5
Je hebt enige ervaring met touwtechnieken en/of bent in staat om zelfstandig toprope te klimmen en zekeren
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 1 / 5
Overnachtingen in een bed en maaltijden worden verzorgd.

IJsklimmen is de klimdiscipline waarbij je (zoals de naam al suggereert) ijswanden beklimt in de vorm van bevroren watervallen. Tijdens deze beginnerscursus leer je de basistechnieken van het ijsklimmen. Heb je deze cursus met goed gevolg doorlopen, dan ben je klaar om zelfstandig eenvoudige ijsklimroutes te klimmen! 

Je kunt aan deze cursus ijsklimmen deelnemen wanneer je over het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope beschikt of een beginnerscursus alpinisme hebt gevolgd.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument
  • Leer zelfstandig ijsklimmen op bevroren watervallen
  • Verblijf in een comfortabel en gezellig gasthof
  • Beklim routes van WI3 tot WI5
  • Klimmateriaal inbegrepen
  • Korte en intensieve cursus

Beginnerscursus ijsklimmen in het Sellraintal programma

Dag 1 - Aankomst in Gasthof Praxmar

De eerste avond ontmoet je elkaar in Gasthof Praxmar, in Lüsens. Daar ontmoet je de gids en neem je vast het materiaal door, zodat je de volgende dag vlot kunt starten!

Dag 2 - Basistechnieken

Na het ontbijt vertrek je naar een van de vele ijsklimgebieden in het dal. Afhankelijk van de condities ga je naar bijvoorbeeld de Gasthausfall of Hängende Gärten. In deze gebieden vind je verschillende routes in de gradatie WI3 en WI4. Perfect terrein voor je eerste meters ijsklimmen! Je werkt aan je slag- en klimtechniek en leert hoe je efficiënt klimt in ijs. Daarnaast ga je aan de slag met het plaatsen van ijsschroeven.

Dag 3 - Voorklimmen

In de ochtend herhaal je wat je gisteren geleerd hebt, waarbij je nog toprope klimt. Voor diegene die er aan toe zijn gaan we tegen de middag aan de slag met voorklimmen in ijs en abseilen over zogenaamde abalakovs. Doordat we met relatief kleine groep werken en intensieve begeleiding, leer je op je eigen tempo.

Dag 4 - Meters maken!

In overleg met de gids kiezen we op basis van het niveau van de groep een mooie ijsval uit. Vandaag staat in het teken van vooral veel ijsklimmen. Daarbij kan er ook uitdagender terrein opgezocht worden, tot WI5. Aan het eind van de dag keer je terug naar het gasthof en sluiten we de cursus met een drankje af.

Dag 5 - Einde van de cursus

Na het ontbijt neem je afscheid en is de cursus afgelopen.

Reis en vervoer

De reis naar Oostenrijk is op eigen gelegenheid. Ook met de trein is Tirol goed bereikbaar! Met de ÖBB Nightjet reis je dagelijks rechtstreeks naar Innsbruck, vanuit waar je eenvoudig verder reist met de trein en bus.

Accommodatie

Je verblijft deze week in Gasthof Praxmar, een gezellig en warm onderkomen met een goede maaltijd. Dit Gasthof is een soort luxe berghut in het dal. Je slaapt op een 'lager', een kamer die je met meerdere personen deelt. Halfpension is inbegrepen.

Instroomeisen

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus beschik je over het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope of heb je een beginnerscursus alpinisme gevolgd.

Het voorbeeldprogramma en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is of dat er moet worden uitgewijkt naar een ander gebied. 

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

  • 3 dagen begeleiding door UIAGM berggids en Nederlandse gecertificeerde ijsklim-instructeur (1:4)
  • 4 overnachtingen in pension inclusief halfpension
  • Klimmateriaal (stijgijzers, klimgordel, helm, ijsbijlen, touwen, ijsschroeven)
  • CO2 Compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
15 februari 2023 - 19 februari 2023
3 van de 8 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 1045
Hansjörg Pfaundler
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Basiscursus ijsklimmen

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op