Bouldertrip Albarracín

7 dagen
6 - 12 avonturiers
Light
Albarracin Victor (2)
Spanje

Bouldertrip Albarracín

Boulderen op het mooiste rode zandsteen van Spanje? Ga mee op onze eerste bouldertrip naar Albarracín!
Eerstvolgende vertrek
23 september 2024
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 750
Deelnemers
6 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Light 4 / 20
Score Light 4 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 1 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 1 / 5
Overnachtingen in een bed en maaltijden worden verzorgd.

Op slechts 4 kilometer van het centrum ligt, gelegen op de heuvels in een bosrijkgebied, de populairste boulderbestemming van Spanje: Albarracín. Het rode zandsteen, de goede bereikbaarheid en diversiteit aan (indoor stijl) boulders voor elk niveau, maken het dé plek om buiten te boulderen in Spanje. Doordat Albarracín op ongeveer 1200m hoogte ligt, geeft dit de ideale bouldercondities tussen de maanden september en mei. Hierdoor is het gebied een fantastisch alternatief voor Fontainebleau voor een lente-, herfst- of zelfs wintertrip! 

Tijdens een lang weekend nemen we je mee om kennis te maken met de unieke rode zandsteen rotsen van Albarracín
Zo leer je onder andere hoe je gebruik maakt van je crashpad, hoe je het beste spot en werk je aan je klimtechniek. Ongeacht je niveau en klimstijl biedt Albarracín voor iedereen uitdagende en creatieve boulders. Na deze cursus heb je de nodige ervaring op zak om zelfstandig andere mooie boulder gebieden te verkennen!

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • Heerlijk boulderen onder de Spaanse zon!
 • Verken verschillende bouldergebieden gelegen op de heuvels van Albarracín; alles van plaat tot overhang, van crimps tot slopers!
 • Leer alles over topo’s lezen, crashpadgebruik en bouldertechniek
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Inclusief transport van en naar luchthaven Valencia
 • Overnachtingen en maaltijden inbegrepen

Bouldertrip Albarracín programma

Dag 1 - Reisdag naar Albarracín

Na aankomst op luchthaven Valencia vertrekken we gezamenlijk in een busje naar onze bestemming: Albarracín! Eenmaal aangekomen zullen we eerst rustig inchecken bij ons pension. Daar kunnen jullie je klaarmaken en hopelijk kunnen we die middag nog een van de bouldergebieden kunnen checken!

Dag 2 & 3 - lekker ontdekken en boulderen!

Vanuit het pension zullen we gezamenlijk met een busje naar een van de verschillende gebieden gebieden rijden. Eenmaal aangekomen in het gebied ga je samen met de instructeur het gebied ontdekken. Afhankelijk van je niveau en wensen staan deze twee dagen in het teken van topo's lezen, wennen aan de rots, veilig boulderen en natuurlijk bovenal lekker klimmen!
Na het boulderen gaan we terug naar het pension om samen te eten. In de avond is er ruimte om het dorpje te verkennen, spelletje te spelen onder genot van een cerveza of om je nieuwe project te zoeken in een van de topo's.

Dag 4 - rustdag

Na twee dagen boulderen op het rode zandsteen geven we onze vingers en lichaam een dagje rust. Op deze dag kijken we waar iedereen behoefte aan heeft. Er is namelijk veel moois te zien in de omgeving, maar er kan ook een bezoekje gebracht worden aan Valencia. Keuze genoeg dus!

Dag 5 & 6 - time to send!

Met frisse energie gaan we de laatste twee klimdagen tegemoet: time to send! Tik je projectje af of ontdek je nog een paar mooie boulders. Tijdens de laatste dagen is het allemaal mogelijk.

Dag 7 - terug naar huis

Nadat alle spullen zijn ingepakt, zullen we weer gezamenlijk naar het vliegveld van Valencia rijden. Hier nemen we afscheid en dan zit de trip er toch echt op.

Extra informatie

HET GEBIED

Het kenmerkende rode zandsteen van de rotsen van Albarracín is iets ruwer dan de het zandsteen van Fontainebleau. De rechte rotswanden met unieke vormen zitten vol met zowel grote pockets en slopers, als kleine scherpe crimps. Hierdoor heb je als klimmer een grote variëteit aan verschillende stijlen, die kunnen aanvoelen als een indoor-outdoor boulderstijl.

Albarracín telt een tiental sectoren met ruim 2300 boulders, welke variëren tussen de 3e tot 8e graad. Met aanlooptijden van 5 to 20 minuten vanaf de parkeerplaats zijn de gebieden zeer toegankelijk.

AANKOMST

Na aankomst op luchthaven Valencia vertrekken we gezamenlijk in een busje naar onze bestemming: Albarracín. Eenmaal aangekomen zullen we eerst inchecken bij ons pension. Daar kunnen jullie je klaarmaken en hopelijk kunnen we die middag nog een van de bouldergebieden kunnen checken!

MAALTIJDEN & OVERNACHTINGEN

Tijdens de cursus zullen we verblijven in pension Albergue Albarracín. Hier zullen we gezamenlijk ontbijten en dineren. Tijdens het ontbijt heb je de mogelijkheid om lunchpakketje maken om mee te nemen. We overnachten in meerpersoonskamers, welke uitsluitend gedeeld worden met onze eigen groep. De accommodatie beschikt over een gemeenschappelijke woonkamer, wc's en douches.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 5 klimdagen met begeleiding en instructie
 • Gebruik van crashpads (1 per 2 personen)
 • 6x ontbijt, lunch en diner
 • 6 x overnachting
 • Transport van en naar luchthaven Valencia en de bouldergebieden
 • Gebruik faciliteiten
 • Toeristenbelasting
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt begeleid door ervaren Nederlandse instructeurs. Er is minimaal één instructeur per 12 deelnemers.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
23 september 2024 - 29 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 750
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Albarracin Victor (2)

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op