Rik van Odenhoven

UIAGM ski- en berggids (in opleiding)

Rik van Odenhoven

Wie is Rik van Odenhoven?

Geboortedatum: 26-08-1990

Nationaliteit: Nederlands

Talen: Nederlands, Engels en Duits

Kwalificaties: In opleiding tot UIAGM berggids – HBO Sportkunde – NKBV Sportkliminstructeur

Werkzaam voor Mountain Network Ski- en Bergsportreizen sinds: 2019

Rik is in opleiding tot UIAGM berggids. Om deel te mogen nemen aan deze opleiding heeft hij ruime ervaring op moeten doen in alle bergsport disciplines. Dit heeft hij onder andere gedaan door veel onderweg te zijn in de Alpen, een aantal seizoenen skiles te geven in Oostenrijk en deel te nemen aan de NKBV Expeditie Academie. Hiermee is hij op expeditie geweest in Kirgizië en heeft daar met het team zelfs een aantal eerste beklimmingen gemaakt.

Verder heeft hij zich verdiept in fysieke training en sportfysiologie en hoe dit toepasbaar is op de bergsport. Hij geeft bergsporters advies over hoe ze in een vlak land als Nederland toch voor de bergen kunnen trainen. Met vragen over training kun je dus bij hem terecht.

Lange hoogalpiene tochten waarbij je de zon op ziet komen, en misschien wel onder ziet gaan, geven hem het ultieme berggevoel. Naast het klimmen zelf is de rust en gezelligheid in de berghut ook een belangrijk onderdeel van het alpineren voor hem. Maar dit moet je wel verdienen. Hard werken, hard ontspannen.