Denali expeditie 6190m

Koud, hoog en ver van de bewoonde wereld...

 • Hoogste berg van Noord-Amerika, één van de Seven Summits
 • Met voorbereidingsdag in Nederland en 1 week in de de Alpen
 • Onder begeleiding van ervaren Nederlandse expeditieleiding
 • Mogelijk 10 dagen eerder of later vertrek
Prijs
€ 9550,-
Duur
24 dagen
Personen
Min. 1 - Max. 9 deelnemers
Gids
1 gids op 3 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

5 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

De Denali (Mount McKinley) is de hoogste berg van Noord-Amerika. De berg ligt midden in Alaska in één van de ruigste, meest afgelegen gebieden op aarde. De reis naar het basiskamp alleen al. Vanuit de airstrip in het kleine dorpje Talkeetna vlieg je dwars door het massieve, besneeuwde berglandschap in op het basiskamp waar je op de gletsjer landt. Vervolgens werk je jezelf samen met je teamgenoten in drie weken steeds hoger de berg op richting de felbegeerde top op 6194 meter.

Een impressie van de succesvolle Denali expeditie 2016:

We beklimmen de Denali via de West Butress route. Technisch kent de route geen heel grote moeilijkheden, de route wordt dan ook gezien als de normaalroute op de berg. Je klimt over gletsjer (met veel gletsjerspleten) en sneeuwhellingen tot ongeveer 40 graden steil. Later gaan we uitgebreid in op de routesecties en de lastige passages.

Je bent volledig zelfvoorzienend. Dat betekent dat je tenten, eten en al het materiaal zelf de berg op draagt. Dat doe je in een grote rugzak (20-25kg) en op een slee (tot 40kg) die je achter je aan sleept . Het weer op de berg kan erg onstuimig zijn. Wapen je dus tegen extreem lage temperaturen en bonkende winden. Het gebeurt niet zelden dat je tijdens de expeditie enkele dagen vastzit in een hoogte kamp om te wachten tot het weer verbetert.

De Denali is voor bergsporters met expeditie- en (winter)kampeerervaring. Je moet bereid zijn om keihard te trainen en op de berg de nodige ontberingen te doorstaan. Dat heb je er allemaal voor over om ‘The High One’ te beklimmen in één van de meest spectaculaire berglandschappen ter wereld.

De belangrijkste redenen om voor Mountain Network te kiezen:

 1. Nederlands team & begeleiding
  Je beklimt de berg  samen met andere bergsporters uit de Mountain Network familie. Je bereidt je vanuit Nederland als team voor. Bij minimaal 4 deelnemers gaat er ervaren Nederlandse expeditieleiding mee. Bij minder dan 9 deelnemers zullen er mogelijk ook andere internationale deelnemers aansluiten bij het team.
 2. Trainingsbijeenkomst in Nederland Tijdens deze dag geven we een uitgebreide uitleg over het materiaal en wordt de gletsjerspleet redding geoefend. Ook gaan we trainen op het strand
 3. Trainingshandleiding
  Je krijgt van ons een uitgebreide trainingshandleiding en wij staan altijd klaar voor materiaal- en trainingsadvies of andere vragen.
 4. Trainingsprogramma in de Alpen
  In het voorjaar vind er een trainingsweek in de Alpen plaats. Om de Denali te beklimmen, moet je niet alleen ijzersterk zijn. Ook is het nodig dat je de juiste technische kennis hebt. Touw- en reddingstechnieken op de gletsjer, kiezen en opzetten van een hoogtekamp, klim- en wandeltechnieken, lopen met een slee en zware bepakking, omhoog bewegen langs een vast touw (jumaren) en andere zaken. Eind Maart organiseren we de voorbereidingscursus voor de Denali waar je dit allemaal ervaart en leert
 5. Eén van de weinige Europese aanbieders van Denali expeditie
  Als één van de weinige Europese bedrijven en als enige Nederlandse organisatie, organiseren wij een expeditie naar de Denali.

Programma

Voor een volledige beschrijving kun je het beste het informatiedocument downloaden (onderaan deze pagina). Het van dag tot dag schema ziet er ongeveer als volgt uit:

(m) (m) km
Dag 1  Vlucht van Amsterdam naar Anchorage, overnachting in hotel
Dag 2 Laatste inkopen in Anchorage, taxi naar Talkeetna, overnachting in hotel
Dag 3 Taxi naar Talkeetna, Vlucht naar Basecamp (2194m)
Dag 4 Cachen op Basecamp en Single Carry naar Kamp 1 7,8 (2378m) 300 116 8,8
Dag 5 Materiaal naar Cache bij Kahiltna pas (3048m), slapen in kamp 1 660 660 11,2
Dag 6 Naar Kamp 2(3413m), onder Motorcycle Hill 1020 1020 6,4
Dag 7 Materiaal cache Kahiltna Pass ophalen 360 360 1,6
Dag 8 Materiaal naar Cache Windy Corner (4145m), slapen in kamp 2 720 720 7,2
Dag 9 Naar Kamp 3(4328m) 900 900 4,4
Dag 10 Materiaal cache Windy Corner ophalen 183 183 1,6
Dag 11 Materiaal naar cache boven vaste touwen (4937m) 600 600 4
Dag 12 Rustdag 0
Dag 13 Naar ‘High Camp’ 17,2 (5242m), materiaal in rugzak 900 900 2,8
Dag 14 Rustdag 0
Dag 15 Topdag 936 936 8
Dag 16-17 Afdaling (2 dagen) 120 2940 22,4
Dag 18-21 Reservedagen / weather days
Dag 22 Terug naar Anchorage, overnachting in hotel
Dag 23 – 24 Vlucht naar huis

Bovenstaand programma geeft een indicatie. Zonder uitzondering loopt de expeditie altijd wel op punten anders dan wat we hier weergeven. Het programma kan en zal dus hier en daar gewijzigd worden op basis van weer, condities van de berg en de groep en andere factoren.

Team / begeleiding

We richten ons erop om een volledig exclusief Mountain Network team op te zetten. Bij minimaal 4 deelnemers wordt de groep begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiding. Indien er minder dan 9 deelnemers zijn, dan worden de vrijgekomen plaatsen opgevuld met internationale deelnemers.

Deelname

Om deel te kunnen nemen aan de expeditie  naar Denali, heb je het volgende profiel:

 • Ervaring op hoogte (5500+) en zware inspanning
 • Ervaring met het lopen van lange tochten op stijgijzers in de sneeuw
 • Ervaring met (winter)kamperen. Ben je er bewust van dat je heel veel tijd in de kampen zult doorbrengen, in een tent. Het gebeurt vrijwel elke expeditie dat je een aantal dagen slecht weer moet uitzitten in je tent. Je zit dan dicht op elkaar.
 • Kennis van technische expeditievaardigheden (kun je opdoen tijdens onze expeditie voorbereidingscursus in de Alpen)
  • touwtechnieken op de gletsjers
  • reddingstechnieken
  • bouwen van een kamp
  • werken met vaste touwen
  • lopen met een pulka

Na je inschrijving nemen wij contact met je op om dit profiel te bespreken. Twijfel je, laat het ons weten, dan bespreken we samen of jouw ervaring voldoende is voor de expeditie naar de Denali.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Denali expeditie. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Denali expeditie, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Denali expeditie
Data Informatieavond Opgeven

16-09-20  – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Denali Expeditie (Mountain Network Nieuwegein ) Geef je op

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Denali expeditie. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Denali expeditie, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Denali expeditie
Data Informatieavond Opgeven

16-09-20  – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Denali Expeditie (Mountain Network Nieuwegein ) Geef je op
» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.