Denali expeditie 6194m

Koud, hoog en ver van de bewoonde wereld...

 • Hoogste berg van Noord-Amerika, één van de Seven Summits
 • Eén van de grote bergsportuitdagingen ter wereld
 • Voor bergsporters met expeditie ervaring
Data & Prijzen
Prijs
€8995
Duur
26 dagen
Personen
4-6
Gids
min 2 amerikaanse gidsen en NL begeleider (bij 6 deeln)
Niveau

Niveau conditie

5 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

De Denali (Mount McKinley) is de hoogste berg van Noord-Amerika. De berg ligt midden in Alaska in één van de ruigste, meest afgelegen gebieden op aarde. De reis naar het basiskamp alleen al. Vanuit de airstrip in het kleine dorpje Talkeetna vlieg je dwars door het massieve, besneeuwde berglandschap in op het basiskamp waar je op de gletsjer landt. Vervolgens werk je jezelf samen met je teamgenoten in drie weken steeds hoger de berg op richting de felbegeerde top op 6194 meter.

Een impressie van de succesvolle Denali expeditie 2016:

We beklimmen de Denali via de West Butress route. Technisch kent de route geen heel grote moeilijkheden, de route wordt dan ook gezien als de normaalroute op de berg. Je klimt over gletsjer (met veel gletsjerspleten) en sneeuwhellingen tot ongeveer 40 graden steil. Later gaan we uitgebreid in op de routesecties en de lastige passages.

Je bent volledig zelfvoorzienend. Dat betekent dat je tenten, eten en al het materiaal zelf de berg op draagt. Dat doe je in een grote rugzak (20-25kg) en op een slee (tot 40kg) die je achter je aan sleept . Het weer op de berg kan erg onstuimig zijn. Wapen je dus tegen extreem lage temperaturen en bonkende winden. Het gebeurt niet zelden dat je tijdens de expeditie enkele dagen vastzit in een hoog kamp om te wachten tot het weer verbetert.

De Denali is voor bergsporters met expeditie- en (winter)kampeerervaring. Je moet bereid zijn om keihard te trainen en op de berg de nodige ontberingen te doorstaan. Dat heb je er allemaal voor over om ‘The High One’ te beklimmen in één van de meest spectaculaire berglandschappen ter wereld

De belangrijkste redenen om voor Mountain Network te kiezen:

 1. Nederlands team
  Je beklimt de berg  samen met andere bergsporters uit de Mountain Network familie. Je bereidt je vanuit Nederland als team voor. Hebben we 6 deelnemers, dan zijn we zelfs met een exclusief Mountain Network team.
 2. 1 op 2 begeleiding
  Waar veel teams op de Denali bestaan uit 9 deelnemers en 3 gidsen, kiezen wij voor een kleinschalige opzet met een expeditie voor maximaal 6 deelnemers en 3 gidsen. Meer flexibiliteit en intensievere begeleiding. Bij 6 deelnemers bestaat het gidsenteam uit 2 Amerikaanse gidsen en 1 nederlander uit ons eigen team.
 3. Trainingsbijeenkomst in Nederland
  In Nederland houden we een voorbereidingsbijeenkomst waar je uitleg krijgt over materiaal en training.
 4. Trainingshandleiding
  Je krijgt van ons een uitgebreide trainingshandleiding en wij staan altijd klaar voor materiaal- en trainingsadvies of andere vragen.
 5. Trainingsprogramma in de Alpen
  Om de Denali te beklimmen, moet je niet alleen ijzersterk zijn. Ook is het nodig dat je de juiste technische kennis hebt. Touw- en reddingstechnieken op de gletsjer, kiezen en opzetten van een hoogtekamp, klim- en wandeltechnieken, lopen met een slee en zware bepakking, omhoog bewegen langs een vast touw (jumaren) en anderen. Eind Maart organiseren we de voorbereidingscursus voor de Denali waar je dit allemaal ervaart en leert.
 6. Eén van de weinige Europese aanbieders van Denali expeditie
  Als één van de weinige Europese bedrijven en als enige Nederlandse organisatie, organiseren wij een expeditie naar de Denali.

Programma

Voor een volledige beschrijving kun je het beste het informatiedocument downloaden (onderaan deze pagina). Het van dag tot dag schema ziet er ongeveer als volgt uit:

(m) (m) km
Dag 1 Aankomst Anchorage
Dag 2 Briefing en kennismaking, laatste spullen kopen
Dag 3 Taxi naar Talkeetna, Vlucht naar Basecamp (2194m)
Dag 4 Cachen op Basecamp en Single Carry naar Kamp 1 7,8 (2378m) 300 116 8,8
Dag 5 Materiaal naar Cache bij Kahiltna pas (3048m), slapen in kamp 1 660 660 11,2
Dag 6 Naar Kamp 2 11,2 (3413m), onder Motorcycle Hill 1020 1020 6,4
Dag 7 Materiaal cache Kahiltna Pass ophalen 360 360 1,6
Dag 8 Materiaal naar Cache Windy Corner (4145m), slapen in kamp 2 720 720 7,2
Dag 9 Naar Kamp 3 14,2 (4328m) 900 900 4,4
Dag 10 Materiaal cache Windy Corner ophalen 183 183 1,6
Dag 11 Materiaal naar cache boven vaste touwen (4937m) 600 600 4
Dag 12 Rustdag 0
Dag 13 Naar ‘High Camp’ 17,2 (5242m), materiaal in rugzak 900 900 2,8
Dag 14 Rustdag 0
Dag 15 Topdag 936 936 8
Dag 16-17 Afdaling (2 dagen) 120 2940 22,4
Dag 18-23 Reservedagen / weather days
Dag 24 Terug naar Anchorage
Dag 25 Vertrek naar huis

Bovenstaand programma geeft een indicatie. Zonder uitzondering loopt de expeditie altijd wel op punten anders dan wat we hier weergeven. Het programma kan en zal dus hier en daar gewijzigd worden op basis van weer, condities van de berg en de groep en andere factoren.

Team / begeleiding

We richten ons erop om een volledig exclusief Mountain Network team op te zetten. In dat geval wordt een groep van 6 begeleid door 2 Amerikaanse berggidsen en een Nederlandse gids uit ons team. Indien er minder dan 6 deelnemers zijn, dan worden de vrijgekomen plaatsen opgevuld met internationale deelnemers en wordt de groep begeleid door uitsluitend Amerikaanse gidsen.

Deelname

Om deel te kunnen nemen aan de expeditie  naar Denali, heb je het volgende profiel:

 • Ervaring op hoogte (5500+) en zware inspanning
 • Ervaring met het lopen van lange tochten op stijgijzers in de sneeuw
 • Ervaring met (winter)kamperen. Ben je er bewust van dat je heel veel tijd in de kampen zult doorbrengen, in een tent. Het gebeurt vrijwel elke expeditie dat je een aantal dagen slecht weer moet uitzitten in je tent. Je zit dan dicht op elkaar.
 • Kennis van technische expeditievaardigheden (kun je opdoen tijdens onze expeditie voorbereidingscursus in de Alpen in Maart)
  • touwtechnieken op de gletsjers
  • reddingstechnieken
  • bouwen van een kamp
  • werken met vaste touwen
  • lopen met een pulka

Na je inschrijving nemen wij contact met je op om dit profiel te bespreken. Twijfel je, laat het ons weten, dan bespreken we samen of jouw ervaring voldoende is voor de expeditie naar de Denali.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.