Toerskiën beginners Silvretta

Doe je eerste toerski ervaring op in de Silvretta

 • Toerskitocht van hut naar hut
 • Prachtig toerskigebied met goede luxe berghutten
 • Makkelijk terrein, goed voor beginnende toerskiërs
Prijs
€ 1.245,00
Duur
7 dagen (5 cursusdagen)
Personen
4-7 deelnemers
Gids
1 gids per 7 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Wil je je eerste toerski ervaring opdoen? Ga dan met ons mee naar de Silvretta op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Een huttentrektocht, maar dan met offpiste skiën! Je leert de uitrusting kennen en er is ruimte om je offpiste skitechniek te verbeteren. We slapen in bekende hutten als de Wiesbadener-, de Heidelberger- en de Jamtalhut. Kortom een week om te genieten van alle aspecten van het toerskiën.

Deze tocht is ongeveer gelijkwaardig met de tocht van hut naar hut die we rondom de Mont Thabor organiseren. In de Silvretta is de rugzak net iets zwaarder dan bij de Mont Thabor omdat je bij de Silvretta ook gletsjer materiaal mee moet nemen. Ben je op zoek naar iets nóg laagdrempeligers? Kies dan voor de toerskicursus vanuit 1 berghut in het Kühtai.

De Silvretta ligt op de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. Wij zullen voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens toeren. De glooiende hellingen staan in contrast met de steile rotspartijen. Bij voldoende niveau kunnen we kijken hoe het ons vergaat op de wat steilere hellingen. Om te kunnen genieten van de tocht is het nodig om zonder vallen een zwarte piste af te kunnen skiën en enige ervaring met off-piste skiën te hebben opgedaan. Daarnaast is een redelijke conditie gewenst.

Wat ga je doen?

In deze beginners toerskitocht komen alle facetten van het toerskiën voorbij. In het skigebied van Ischgl zal eerst worden geoefend in skitechniek. Het goede gevoel weer krijgen, zowel op als offpiste. Vanaf de Val Gronda gondel verlaten we het skigebied en skiën we naar de Heidelbergerhut. Naast afdalen is er aandacht voor het stijgen op toerski´s. Hoe bevestig je de vellen en de harscheisen? Ook wordt er veel geoefend in  het ‘spitzekehren‘.

Vanuit de Heidelberghut zijn er dagtoeren mogelijk: Piz Tasna, Piz Davo Dieu, Piz Davo Lais of de Piz Mottana. Na de eerste dagen met veel oefenen is het tijd voor de toertocht via de Jamtalhut  en de Wiesbadenerhut naar Galtür. Onderweg zijn er meerdere toppen mogelijk zoals 3000ers als de Breitekrone, Dreiländerspitze, Piz Buin en Silvrettahorn. Ook doorkruis je door het desolate sneeuwwoestijn van de Jamtal Ferner. Aan het eind van de dag vind je warmte en gezelligheid in de hutten. Deze beginners toerskitocht is een tocht met stijgen en dalen, huttengezelligheid en met toppen en goede poeder. En zoals elke toertocht wordt afgesloten met een heerlijke lange afdaling naar het dal.

Programma van dag tot dag:

Dag 1. Aankomst in het hotel

De eerste avond ontmoet je elkaar in het hotel en geniet je van een heerlijke avondmaaltijd

Dag 2. Het skigebied van Ischgl

Je ontmoet de gids in Ischgl op de parkeerplaats van de hoger gelegen Heidelbergerhut. Na een korte materiaal check pakken we de skilift omhoog en skiën we in op de piste. Als iedereen het gevoel voor de ski’s weer te pakken heeft verplaats je je langzaam richting de makkelijkere off piste runs. De gids kan jullie prima tips en oefeningen geven om de off piste techniek beter onder de knie te krijgen. Aan het einde pakken we de Val Gronda gondel omhoog en skiën we naar de Heidelbergerhut.

Dag 3. Heidelbergerhütte

Vandaag maak je een kleine maar mooie skitoer in de omgeving van de hut. Nadat gisteren gericht was op het afdalen schenkt de gids vandaag aandacht aan het lopen op toerski’s. Het bevestigen van de vellen en de harscheisen wordt geoefend maar vooral het ‘spitzekehren‘ zal geoefend moeten worden. Toeren mogelijkheden zijn; Piz Tasna, Piz Davo Dieu, Piz Davo Lais of de Piz Mottana.

stijgen: 700 m, dalen: 700 m

Dag 4. Een echte skitoer

‘s Ochtends vroeg vertrek je richting de Jamtalhut. Afhankelijk van de sneeuwcondities gaan je via het Zahnjoch of het Kronenjoch. Vanaf het Kronenjoch kan de ‘3000er’ Breitekrone beklimmen.

Op het joch gaan de bindingen in de skistand en kunnen de vellen van de ski’s want er wacht een poeder afdaling! Op de Jamtalhut staat de warme chocolademelk met slagroom op je te wachten!

stijgen: 700 m, dalen: 800 m

Dag 5. Skiën op de Jamtalgletsjer

De Jamtal hut is ooit eens door een grote lawine weggevaagd en later nog bekend geworden door een groot lawine ongeluk vlakbij de hut. Gelukkig is de hut inmiddels verplaatst en de plaats van het lawineongeval is tegenwoordig afgezet en is gemakkelijk te omzeilen. Het desolate landschap van de Jamtal Ferner is indrukwekkend en als je goed kijkt zie hoeveel ‘kleuren’ wit er eigenlijk zijn! Als de groep zin heeft, beklim je het drielandenpunt tussen Tirol, Vorarlberg en Zwitserland, de Dreiländerspitze.

stijgen: 800 m, dalen: 600 m

Dag 6. De Wiesbadenerhut

De Wiesbadenerhut is vooral door de vrolijke dames die op de hut werken misschien wel de gezelligste hut van de Silvretta. Vanaf de Wiesbadenerhut kan de hoogste berg van Vorarlberg beklommen worden; de Piz Buin 3312 meter. De Silvrettahorn behoort ook tot de mogelijkheden. Over de gletsjer ski je naar beneden waar de laatste beklimming op ons wacht. Via het Bieltaljoch wacht de lange afdaling naar Galtür.

stijgen: 200 m, dalen: 900 m

Dag 7. Weer naar huis

Veranderingen aan het bovenstaande programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.