Toerskiën beginners Silvretta

Doe je eerste toerski ervaring op in de Silvretta

  • Makkelijk terrein, goed voor beginnende toerskiërs
  • Meerdere steilere varianten mogelijk
  • Prachtig toerskigebied met goede luxe berghutten
Data & Prijzen
Prijs
€ 1.095,00
Duur
7 dagen (5 cursusdagen)
Personen
3-7 deelnemers
Gids
1 gids per 7 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Wil je je eerste toerski ervaring opdoen? Ga dan met ons mee naar de Silvretta op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Een huttentrektocht, maar dan met off-piste skiën! Je leert de uitrusting kennen en er is ruimte om je off-piste skitechniek te verbeteren. We slapen in bekende hutten als de Wiesbadener-, de Heidelberger- en de Jamtalhut. Kortom een week om te genieten van alle aspecten van het toerskiën.

De Silvretta ligt op de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. Wij zullen voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens toeren. De glooiende hellingen staan in contrast met de steile rotspartijen. Bij voldoende niveau kunnen we kijken hoe het ons vergaat op de wat steilere hellingen. Om te kunnen genieten van de tocht is het nodig om zonder vallen een zwarte piste af te kunnen skiën en enige ervaring met off-piste skiën te hebben opgedaan. Daarnaast is een redelijke conditie gewenst.

Wat ga je doen?

In deze beginners toerskitocht komen alle facetten van het toerskiën voorbij. In het skigebied van Ischgl zal eerst worden geoefend in skitechniek. Het goede gevoel weer krijgen, zowel op als off piste. Vanaf de Val Gronda gondel verlaten we het skigebied en skiën we naar de Heidelbergerhut. Naast afdalen is er aandacht voor het stijgen op toerski´s. Hoe bevestig je de vellen en de harscheisen? Ook wordt er veel geoefend in  het ‘spitzekehren‘.

Vanuit de Heidelberghut zijn er dagtoeren mogelijkheden zijn; Piz Tasna, Piz Davo Dieu, Piz Davo Lais of de Piz Mottana. Na de eerste dagen met veel oefenen is het tijd voor de toertocht via de Jamtalhut  en de Wiesbadenerhut naar Galtür. Onderweg zijn er meerdere toppen mogelijk zoals 3000er’ Breitekrone, Dreiländerspitze, Piz Buin en Silvrettahorn. Ook doorkruis je door het desolate sneeuwwoestijn van de Jamtal Ferner. Aan het eind van de dag vind je warmte en gezelligheid in de hutten. Deze beginners toerskitocht is een tocht met stijgen en dalen, huttengezelligheid en met toppen en goede poeder. En zoals elke toertocht wordt afgesloten met een heerlijke lange afdaling naar het dal.

Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Ischgl
Dag 2: Het skigebied van Ischgl
Dag 3: De Heidelbergerhut (stijgen 700m, dalen 700m)
Dag 4: Een echte skitoer van de Heidelbergerhut naar de Jamtalhut (stijgen 700m, dalen 800m)
Dag 5: Skiën op de Jamtalgletsjer (stijgen 800m, dalen 600m)
Dag 6: De Wiesbadenerhut en afdaling naar Galtür (stijgen 200m, dalen 900m)
Dag 7: Vertrek

Veranderingen aan het bovenstaande programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.