Bouldertrip Fontainebleau

4 dagen
5 - 12 avonturiers
Light
EB2022002-0456
Frankrijk

Bouldtrip Fontainebleau

Het bouldermekka van de wereld verkennen? Ga mee naar Fontainebleau!
Eerstvolgende vertrek
3 oktober 2024
Reisduur
4 dagen
Deelname vanaf
€ 425
Deelnemers
5 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Light 4 / 20
Score Light 4 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 1 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 1 / 5
Overnachtingen in een bed en maaltijden worden verzorgd.

Net onder Parijs vind je een enorm bouldermekka; een bos van maar liefst 250 km2 met een hoge concentraties rotsblokken. Verken in deze meerdaagse cursus verschillende bouldergebieden, leer de fijnste kneepjes van het buiten boulderen en maak nieuwe klimvrienden! Van topo lezen, tot klimtechnische tip's en tricks en zoek jouw eigen uitdaging. Deze trip is geschikt voor boulderaars van ieder niveau. 

Tijdens een lang weekend dompelen we je onder in de bijzondere boulderwereld van Fontainebleau, met zijn dicht begroeide bossen en karakteristieke zandsteenblokken. Zo leer je onder andere hoe je gebruik maakt van je crashpad, hoe je het beste spot en werk je aan je klimtechniek. Ongeacht je niveau en klimstijl, de bossen van 'Bleau' bieden voor iedereen uitdagende en creatieve boulders. Na deze cursus heb je de nodige ervaring op zak om zelfstandig mooie boulder gebieden te verkennen!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Verken verschillende bouldergebieden in de bossen van Fontainebleau; alles van plaat tot overhang, van crimps tot slopers en van 3A tot 8C!
 • Heerlijk boulderen in de frisse buitenlucht!
 • Leer alles over topo’s lezen, crashpadgebruik en bouldertechniek
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Inclusief overnachtingen en maaltijden in het hartje van het bos van Fontainebleau

Bouldtrip Fontainebleau programma

Vanuit de accomodatie nabij het bouldergebied, kun je lopend (of met de auto) naar de verschillende gebieden. We proberen elke dag naar andere gebieden te gaan, zodat je een goed beeld krijgt bij Fontainebleau en de gebieden! Na het boulderen zullen we gezamenlijk koken (boodschappen zijn geregeld). In de avond is er ruimte voor een lekker drankje, om spelletjes te spelen, een wandeling te maken, of om de topo verder te bestuderen!

Dag 1 - Aankomst

Wellicht heb je tijdens het carpoolen je reisgenoten al ontmoet! Bij aankomst op locatie kun je kennismaken met de andere deelnemers. Hier ontmoet je ook de instructeurs en kun je de planning van het weekend doornemen. We willen de tijd natuurlijk optimaal benutten, dus op de eerste dag ga je al aan de slag met topo lezen, crashpad gebruik en spotten!

IMG-20221021-WA0048
Uitleg crashpad gebruik en spotten

Dag 2 en Dag 3

Afhankelijk van je niveau en wensen staan deze twee dagen in het teken van topo's lezen, wennen aan de rots, veilig boulderen en natuurlijk bovenal lekker klimmen! Wellicht ontdek je leuke boulders om te projecten!

Onder andere de gebieden Trois Pignons, Éléphant en Cul de Chien zijn mooie opties om te verkennen.

IMG-20221020-WA0035
Éléphant

Dag 4 - Laatste dag

Dit is de laatste dag alweer. Nadat de spullen zijn ingepakt in de auto's, zullen we naar een bouldergebied rijden. Tijd om je projectje af te tikken, of om nog een paar mooie boulders te flashen! Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen en sluiten we af.

IMG-20221019-WA0035
Dropknee!

Extra informatie

HET GEBIED

Rond 1930 begonnen locals de eerste boulders te nummeren, en veel van de moeilijkste boulders in het gebied zijn naar deze locals vernoemd. Voor alpinisten uit Parijs vormden de rotsen van Fontainebleau trainingsterrein voor beklimmingen van hoge bergen! Naarmate de jaren vorderden, werd het boulderen steeds meer gezien als discipline op zichzelf. Vandaag de dag is 'Font' of 'Bleau' zoals het afgekort wordt genoemd, dé boulderbestemming voor fanatieke klimmers wereldwijd. De rotsblokken zijn van zandsteen en liggen in hoge concentraties in de dichte bossen nabij Fontainebleau. Voor letterlijk alle niveau´s zijn mooie boulders te vinden in alle stijlen (overhang, plaat, dakjes, dyno's) zonder ver te moeten lopen! De routes op de rotsblokken zijn aangegeven met cijfers en kleuren, en soms met een pijl voor welke richting je op moet klimmen.

Er zijn veel gebieden (sectoren) om naar toe te gaan. Een van de meest iconische is het gebied Éléphant, met een boulder in de vorm van een olifant. Daarnaast is Trois Pignons een mooi gebied met verschillende gradaties waarbij je klimmen in de zon en schaduw kan afwisselen. Bovendien zorgt de vlakke en zanderige ondergrond voor een fijne landing! Andere klassieke gebieden zijn onder andere Franchard en Isatis, waar je ook veel makkelijkere boulders. Buthiers is een gebied waar de rotsblokken wat hoger worden, richting de 8 meter hoog! Mentaal, maar ook fysiek kan je jezelf goed uitdagen in dit gebied!

AANKOMST

Rond 14:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Deze accommodatie ligt midden in het bos van Fontainebleau. Het ligt op loopafstand van de boulders en is omgeven door mooie natuur! Een mooie, rustige uitvalbasis om vanuit hier te kunnen gaan boulderen.

MAALTIJDEN

De maaltijden worden verzorgd. Tijdens de cursus wordt er ontbijt geregeld, waarbij je een lunchpakket kan maken om mee te nemen. We doen vooraf inkopen voor het avondeten, en in de avond gaan we gezamenlijk (of roulerend) koken. Dit zal ook op de aankomstdag zijn.

OVERNACHTING

De accommodatie beschikt over een gemeenschappelijke woonkamer, wc's en douches. Jullie zullen verblijven op gedeelde kamers met eenpersoons bedden.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 3 dagen begeleiding en instructie
 • Gebruik van crashpads (1 per 2 personen)
 • 3x ontbijt, lunch en diner
 • 3 x overnachting op gedeelde ruimte
 • Gebruik faciliteiten (onder andere douches, gratis parkeren)
 • Toeristenbelasting
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt begeleid door ervaren Nederlandse instructeurs. Er is minimaal één instructeur per 6 deelnemers.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
3 oktober 2024 - 6 oktober 2024
9 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 425
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
EB2022002-0456

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op