Zelfstandig rotsklimmen Ardennen

3 dagen
1 - 12 avonturiers
Medium
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120
België

Zelfstandig rotsklimmen Ardennen

KIES ZELF WELKE ROTSEN JIJ GAAT BEKLIMMEN
Eerstvolgende vertrek
7 oktober 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 95
Deelnemers
1 - 12 avonturiers
Gids ratio
nvt

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 2 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 2 / 5
Je hebt enige ervaring met touwtechnieken en/of bent in staat om zelfstandig toprope te klimmen en zekeren
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Ben jij op zoek naar een nieuw klimproject of wil je gewoon samen met je vrienden lekker klimmen in de buitenlucht? Tijdens dit weekend kun je samen met je klimmaatje zelfstandig rotsklimmen in de Ardennen.

Dit weekend staat het zelfstandig klimmen centraal en hoef je verder nergens anders over na te denken. Wij verzorgen het onderkomen en de maaltijden, zodat jij samen met je klimaatje, zonder begeleiding van een instructeur, zelf kan kiezen waar je wil gaan klimmen. Vanuit onze locatie in de Lesse vallei zijn enkele massieven te voet bereikbaar. Deze massieven zijn zowel geschikt voor beginnende als ervaren klimmers. Op slechts 25 minuten rijden liggen meerdere gebieden met uitdagende routes. Kortom: meer dan genoeg keuze om een weekend vol klimplezier mee te vullen!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
  • Zelfstandig klimmen op rotsen naar keuze
  • Samen met klimmaatje of een groep
  • Inclusief maaltijden en overnachtingen

Zelfstandig rotsklimmen Ardennen programma

Het weekend vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden van de Ardennen. Vanuit het Mountain Network basecamp op camping Villatoile kun je lopend naar één van de vijf massieven van Pont-à-Lesse. Op rijafstand bevinden zich nog meer massieven, ieder voorzien van mooie uitzichten en uitdagende routes.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het weekend toelichten.

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-94-van-120

MAALTIJDEN

Tijdens het weekend wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch kun je meenemen naar de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

ard-cursussen-1

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen het weekend boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

30671380776_64b8918c98_k

INSTROOMEISEN

Voor het deelnemen aan dit weekend dien je een Outdoor Voorklimmen – Singlepitch cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na het weekend kun je doorgaan met het uitbreiden van je technische vaardigheden met behulp van onze Outdoor Klimtechniek cursus.

 

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

  • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
  • Overnachtingen
  • Gebruik douches
  • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

  • Vervoer
  • Drankconsumpties
  • Reis- en annuleringsverzekering
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
7 oktober 2022 - 9 oktober 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 95
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op