Outdoor klimtechniek

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Hard
klimtechniek verbeteren
België

Outdoor klimtechniek

VERBETER JE KLIMTECHNIEK OP DE ROTS
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard 13 / 20
Score Hard 13 / 20
Klimtechniek 3 / 5
Touwtechniek 4 / 5
Conditie 3 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 3 / 5
Je hebt enige ervaring met klimmen en kunt routes met een gradatie van 5a-5b klimmen.
Touwtechniek 4 / 5
Je bent in staat om zelfstandig meerdere touwlengtes (multi-pitch) voor te klimmen en te zekeren en je bent bekend met basale reddingstechnieken.
Conditie 3 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar routes is tot een halfuur en kan steilere passages bevatten. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je met af en toe een pauze.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Klim je comfortabel in een klimhal maar voel je je als een vis op het droge tijdens het klimmen op rots? Vind jij het bijvoorbeeld ook onhandig dat je nergens duidelijk kunt zien waar de grepen zitten? Dan kan dit komen omdat buiten klimmen technisch iets anders werkt dan binnen klimmen.

Tijdens de Cursus Outdoor Klimtechniek leer je de technische basisprincipes van het outdoor klimmen waarna ook jij je als een vis in het water kan voelen tijdens het klimmen op rots.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Verbeter je klimtechniek op rots
 • Klim in verschillende mooie klimgebieden in de Ardennen
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren instructeurs

Outdoor klimtechniek programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
Camping Villatoile

Zaterdag - Klimmen op de Pont-à-Lesse

Je begint de dag met een goed ontbijt, want er staat een volle dag klimmen op het programma! Samen met de instructeurs loop je naar de Pont-à-Lesse waar je op verschillende routes kunt oefenen. De instructeur ondersteunen je en geven je tips waar je aan kunt werken. s' Middags is er tijd voor lunch en 's avonds (natuurlijk) voor een warme avond maaltijd.

Via ferrata in de Ardennen
Genoeg routes op deze rots

Zondag - Oefenen oefenen en nog eens oefenen

De instructeurs nemen ook vandaag weer uitgebreid de tijd om de klimtechniek van zowel jou als je groepsgenoten te verbeteren. Na de lunch is er nog tijd om een aantal nieuwe routes te klimmen. Aan het eind van de dag keer je terug naar de camping en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

klimtechniek verbeteren
Oefenen op de rots

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden is wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Cursus Outdoor Klimtechniek is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen – Single Pitch vereist of vergelijkbaar. Het klimvaardigheidsbewijs kun je behalen tijdens een Cursus Outdoor Voorklimmen – Single Pitch.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus kun je doorgaan met het uitbreiden van je touwtechnische vaardigheden door middel van een Cursus Outdoor Voorklim – Multi Pitch of misschien wel al een Cursus Trad Klimmen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
klimtechniek verbeteren

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op