Beginnerscursus Alpinisme Arolla, Zwitserland

Arolla, volop mogelijkheden voor beginnende alpinisten!

 • Onze meest laagdrempelige beginners cursus alpinisme!
 • 6 deelnemers per gids i.p.v. 4 t.o.v. onze andere beginners cursus waardoor iets goedkoper
 • Beklimming van 2 toppen van rond 3500 meter
 • Tijdens mooie tochten breng je het geleerde in de praktijk
Prijs
€1130,00
Duur
7 dagen (5 cursusdagen)
Personen
4 tot 6 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

1 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

Arolla is een rustig dorpje in Wallis. Ben je nog nooit in de bergen geweest of heb je al enige ervaring maar heb je de stap naar het hooggebergte nooit durven maken? Dan is dit de juiste cursus voor jou! Onder begeleiding van een ervaren UIAGM berggids ga je met een vertrouwd gevoel de bergen in.

Geduldig brengt de gids je de kneepjes van het vak bij en laat hij je de mooiste plekjes van het gebied zien. Aan het einde van de cursus ben je in staat zelfstandig eenvoudige bergtochten te ondernemen.

Genieten van het uitzicht in de vroege morgen!

Programma van dag tot dag

Dag 1. Aankomst in Arolla

Arolla is met 2008 meter hoogte één van de hoogst gelegen dorpjes van Zwitserland. Prachtig gelegen tussen spitse toppen kom je hier na de lange rit vanuit Nederland helemaal tot rust. Je overnacht vandaag in een hotel of pension in het dal. Sommige hotels lijken eigenlijk meer een berghut en beschikken soms ook over een ‘lager’ zoals je dat boven op de berghutten ook vindt.

Dag 2. Aanloop naar de Cabane des Aiguilles Rouges

 • Stijgen: 1000 meter
 • Dalen: 100 meter

Via een prachtige wandeling oriënteer je zelf naar de hut. Het hoofd thema voor vandaag is rots. Afhankelijk van het weer oefen je in de rotsklimtuin beneden in het dal vóórdat je naar de hut loopt of je oefent in het blokkenterrein nabij de hut. Hoe beweeg je soepel door het blokkenterrein en wat is nu de juiste wandel- en klimtechniek? In de avond legt de gids je uit hoe je met kaart en kompas kunt oriënteren en hoe je een tochtvoorbereiding maakt.

In hetzelfde ritme met de juiste stijgijzertechniek!

Dag 3. Je eerste echte top en een gletsjer

 • Stijgen: 650 meter
 • Dalen: 650 meter

Vandaag staat in het teken van sneeuw en ijs. Gister avond heb je een tochtvoorbereiding gemaakt voor de beklimming van de Pointe de la Vouasson (3489m). Via het wandelpad en later via geröll bereik je de gletsjer. Hoe werkt dat precies met de stijgijzers? De gids legt uit hoe je ‘aan touw’ gaat en laat je de touwhandelingen zelf doen. In de afdaling oefen je het lopen en remmen in de sneeuw.

Dag 4. De overschrijding naar de Cabane des Dix

 • Stijgen: 950 meter
 • Dalen: 100 meter

Via het alpiene pad bereik je de Col des Ignes (3182m). De losse blokken en het geröll vergen een goede en stabiele wandeltechniek, perfect terrein om te oefenen! Vanaf de col daal je ook weer in lastig terrein af naar de Glacier de Cheilon, de 2e gletsjer van deze week. Inmiddels weet je zelf hoe je veilig de gletsjer kunt oversteken.

In de middag is er nog tijd om het prusikken in de rots en de verschillende zekertechnieken te oefenen. Er moet daarbij ook wat geklommen worden en boven aangekomen mag je voor het eerst abseilen! Je overnacht op de Cabane des Dix.

Een touwgroep wordt gezekerd in de sneeuw

Dag 5. Oefenen geblazen!

’s Ochtends beginnen we met het oefenen van de ‘Seilrolle’. Een techniek om iemand anders die in een gletsjerspleet gevallen is eruit te takelen. In de middag maken we standplaatsen in sneeuw en ijs en de verschillende zekertechnieken die daarbij komen kijken. In de avond plan je onder begeleiding van de berggids de tocht naar jouw eerste bergtop!

Dag 6. La Luette

 • Stijgen: 700 meter
 • Dalen: 1450 meter

Vandaag staat de beklimming van La Luette (3548 m) op het programma. Met de geleerde touwtechnieken voer je de tocht zelfstandig uit. De gids grijpt in als de veiligheid in het gedrang komt en geeft tips en tricks; ‘waar zet ik welke touwtechniek in en klopt de timing nog met mijn planning?’ ‘Waar bevind ik mij op de kaart en klopt het weer nog wel?’ ‘Voel ik me nog goed en hoe zit dat met mijn maatje?’

Na de lunch op de hut vertrek je richting het dal. Via steile trappen en staalkabels bereik je de Pas de Chèvres vanwaar je de afdaling naar Arolla inzet. Beneden in het dal geniet je na met een biertje en kijk je terug op een fantastische week. Je kan de gids nog vragen stellen over eventuele topjes die je in de toekomst zelfstandig kunt doen en het geleerde dus in de praktijk kunt brengen!

Dag 7. Terugreis

Na het ontbijt neem je afscheid van elkaar en rij je met een voldaan gevoel terug naar huis!

Veranderingen aan het bovenstaande programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden.

Op de top!

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.

A&E_schemas_los.indd

Video