Voorklim week

6 dagen
4 - 12 avonturiers
Hard
Ardennen-MN_16mei2015_5343_site
België

Voorklim week

INDOOR VOORKLIMMEN & OUTDOOR VOORKLIMMEN SINGLE PITCH IN ÉÉN WEEK
Eerstvolgende vertrek
28 juli 2024
Reisduur
6 dagen
Deelname vanaf
€ 790
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard 11 / 20
Score Hard 11 / 20
Klimtechniek 3 / 5
Touwtechniek 2 / 5
Conditie 3 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 3 / 5
Je hebt enige ervaring met klimmen en kunt routes met een gradatie van 5a-5b klimmen.
Touwtechniek 2 / 5
Je hebt enige ervaring met touwtechnieken en/of bent in staat om zelfstandig toprope te klimmen en zekeren
Conditie 3 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar routes is tot een halfuur en kan steilere passages bevatten. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je met af en toe een pauze.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

In één week je klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen én Outdoor Voorklimmen Single Pitch halen? Naast de losse weekendcursussen bieden we in de zomer ook de mogelijkheid om beide cursussen in een weekcursus te volgen. Kies voor een midweek Ardennen waarbij je beide cursussen op een efficiënte en leerzame manier combineert. 

Deze cursus is toegankelijk voor klimmers met het kvb indoor toprope. Je maakt de stap naar de rotsen en zelfstandig voorklimmen. Doordat deze cursus vijf dagen duurt, is er bovendien ruim de tijd voor herhaling en om veel meters te maken. Tijdens deze week zijn er twee beoordelingsmomenten: in het midden van de week voor het behalen van je kvb indoor voorklimmen en aan het eind van de week voor het kvb outdoor voorklimmen single pitch. Wanneer je beide beoordelingen met goed resultaat doorloopt, ben je klaar om zelfstandig buiten te gaan klimmen!

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

  • Maak de stap van de klimhal naar de rotsen!
  • Uitdagende cursus voor klimmers met kvb indoor toprope
  • Behaal het kvb indoor voorklimmen én outdoor voorklimmen single pitch
  • Inclusief maaltijden, overnachtingen, materiaal

Voorklim week programma

Zondag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile, waar je je tent kan opzetten. Heb je geen tent? Dan is het mogelijk om de bij te boeken! 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en neem je samen het programma voor de komende week door.

De Pont-a-Lesse vallei
De camping Villatoile

Maandag - Kennismaking met voorklimmen

Je begint de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je op pad naar Pont-à-Lesse of één van de andere omliggende klimgebieden. Na even toprope inklimmen en wennen aan de rots, start je met de basis van het voorklimmen. Hoe klip je setjes op de juiste manier en de goede hoogte, wat is een backclip en hoe voorkom je voetfouten? Ook het zekeren verdient de nodige aandacht en je leert hoe je je klimmaatje actief en veilig zekert met voorklimmen. Omdat de haakafstanden wat groter kunnen zijn dan in de klimhal, oefenen het voorklimmen in eerste instantie met en toprope als backup.

Wanneer iedereen weer met beide benen op de grond staat, lopen we terug naar de camping voor een welverdiende avondmaaltijd. De dag wordt afgesloten rondom het kampvuur.

13613155_1017926844922644_5858322965390942673_o

Dinsdag - Zelfstandig voorklimmen

Na een vroeg ontbijt, vertrek je samen met je groep weer naar de rots. Na de nodige herhaling en wanneer je er klaar voor bent, laten we de toprope backup achterwege en ga je zelfstandig voorklimmen. In de middag oefenen we met het maken van een voorklimval. Dat kan spannend zijn, dus bouwen we het stapsgewijs op zodat je langzaamaan vertrouwen opbouwt in het materiaal en je klimpartner. Vandaag maak je zoveel mogelijk meters en langzaamaan voel je je meer en meer thuis op de rotsen!

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-93-van-120

Woensdag - Beoordeling voorklimmen en theorie

Tijd om te laten zien wat je geleert hebt. In de ochtend ga je herhalen wat je de afgelopen dagen geleert hebt en beoordeelt de instructeur waar je staat. Bij een positieve resultaat behaal je het klimvaardigheidsbewijs indoor voorklimmen. In de middag doen we het rustiger aan en gaan we aan de slag met ombouwen. Het is een intensieve week, dus we geven het lichaam wat rust en oefenen touwtechnieken bij standplaatsen op de grond. Hoe kom je nou weer beneden zonder materiaal achter te laten? Je leert het 'ombouwen' en we sluiten de middag af met het oefenen van het abseilen.

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-9-van-120

Donderdag - Oefening baart kunst

De dag begint met het herhalen van het ombouwen, waarna je dat tijdens het klimmen gaat oefenen. Daarnaast leer je hoe je een route veilig afbreekt (zonder veel materiaal achter te laten) als je een route niet uit kunt klimmen. Na weer een dag klimmen is het terug te gaan naar de camping waar je samen met je groepsgenoten de laatste avond op de camping ingaat. Maak het niet te laat want morgen is het tijd voor het laatste examen!

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-97-van-120
De instructeur doet het nog 1x voor!

Vrijdag - examen!

In de ochtend is er ruimte om het een en ander te herhalen. Heb je nog vragen of wil je bepaalde technieken nog een keer extra oefenen? Na de lunch is het namelijk tijd om je vaardigheden te laten zien tijdens het examen. De instructeurs beoordelen je op je kennis en beheersing van de technieken. Na het examen is het alweer tijd voor de afsluiting en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

outdoor-voorklimmen-klimcursus-ardennen

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op maximaal 25 min rijden vanaf het Mountain Network Base Camp, gelegen op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid. We delen vooraf contactgegevens zodat je carpoolafspraken kunt maken.

AANKOMST

Vanaf zondagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt op maandag t/m donderdag ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd verzorgd. Op vrijdag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen. Op zondagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook kosteloos je eigen tent neerzetten.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de cursus is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope vereist. Dit certificaat kan je behalen tijdens een cursus Indoor Toprope in één van de Mountain Network klimhallen in Nederland. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

BEOORDELING

Tijdens de cursus vinden twee beoordelingsmomenten plaats: voor het klimvaardighedsbewijs indoor voorklimmen en voor het klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen single pitch. Wanneer de eerste beoordeling niet met positief resultaat wordt afgesloten, kan later in de week een herbeoordeling plaatsvinden. Het kan daardoor voorkomen dat je geen beoordeling kan afleggen voor het klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen single pitch. Bij een negatieve beoordeling voor het kvb outdoor voorklimmen single pitch, kan geen herbeoordeling plaatsvinden en kan de instructeur je adviseren over een vervolg.

WHAT’S NEXT?

Na het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijzen Indoor en Outdoor Voorklimmen kan en mag je zelfstandig single pitch voorklimmen op de rotsen. Wil je jezelf verder verdiepen in het rotsklimmen dan kun je nog verder met onze cursus Multi-pitch (deel 1), waar je de basis leert voor het klimmen van meerdere touwlengtes.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

  • Activiteiten inclusief begeleiding
  • Maaltijden
  • Overnachtingen (zie programma)
  • Gebruik klimmateriaal
  • Gebruik douches
  • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

  • Vervoer
  • Drankconsumpties
  • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
28 juli 2024 - 2 augustus 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 790
4 augustus 2024 - 9 augustus 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 790
18 augustus 2024 - 23 augustus 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 790
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Ardennen-MN_16mei2015_5343_site

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op