Basiscursus volwassenen (ITC)

Leer zelfstandig klimmen in de hal

  • De eerste stap in jouw klimcarrière
  • Leer zekeren, knopen en touwtechniek
  • Leer nieuwe klimmaatjes kennen
  • Gratis voor lidmaatschaphouders!

Boeken

Prijs
€ 110,00
Duur
4 lessen van 2 uur (incl. NKBV examen)
Personen
maximaal 12 deelnemers
Instroom
minimaal 16 jaar oud, geen ervaring noodzakelijk
Locaties
Amsterdam, Nieuwegein, Heerenveen, Arnhem, Dordrecht, Noardwand Leeuwarden

Met deze basiscursus leer je de basis van het klimmen: zekeren, knopen en natuurlijk ook klimtechniek. Na deze cursus kan én mag je in alle klimhallen in Nederland zelfstandig klimmen.

De eerste stap in je klimcarrière zet je met het het volgen van de basiscursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus in de klimhal leer je de basisprincipes van het sportklimmen. In vier lessen komen verschillende thema’s aan bod, waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek, knopen leggen en nog veel meer.

Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Met ingang van 1 april 2022 worden geen fysieke pasjes meer uitgegeven, maar zal een klimvaardigheidsbewijs enkel nog als PDF of digitaal (in je NKBV app of via mijnnkbv.nl) worden verstrekt.

WANNEER MAG JE DEELNEMEN?

Wanneer je geïnteresseerd bent om veilig te leren klimmen in de hal en 16 jaar of ouder bent. Er zijn verder geen speciale deelname-eisen maar tot 18 jaar er is wel toestemming nodig van een ouder of wettelijk vertegenwoordiger.

What’s next?

Na afronding van deze cursus begint het pas echt. Logischerwijs ga je nu veel klimmen, heel veel klimmen! Je krijgt na afronding van de cursus een maand gratis klimmen van ons cadeau! Zo kun je veel meters maken en ervoor zorgen dat de procedures meer in je systeem gaan zitten. Na het aflopen van je proefmaand kan je kiezen uit een van de toegangsbewijzen die het beste aansluit bij je (klim)wensen. Na enige tijd zal je merken dat je steeds beter wilt leren klimmen. Dan ligt de Mountain Fit voor de hand, waarbij je samen met een trainer aan de slag gaat om jouw persoonlijke klimdoelen te behalen.

Praktische informatie:

Vragen?

Als je nog vragen hebt over deze cursus, neem dan contact op met de locatie van je keuze, wij voorzien je graag van een antwoord op al je vragen.

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Locatie Duur Opgeven
Direct boeken

Tijdens de boeking kies je de startdatum. Vervolgens vindt de cursus wekelijks op dezelfde dag en tijdstip plaats.

Kosten

Basiscursus volwassenen: € 110,00

Beschikbare data en tijden

Wij verzorgen de basiscursus regelmatig. Kies hierboven de juiste locatie en klik op direct boeken. Hier vind je alle beschikbare startdagen en starttijd per dag. De cursus vindt dan vier weken lang op dezelfde dag en tijd plaats. Staat er geen datum aanklikbaar op jouw locatie, dan bieden we op dit moment de cursus niet aan. Kom elke les 15 minuten eerder, dan hebben we voldoende tijd om op te starten en halen we het meeste uit de les.

Inbegrepen

  • Klimmateriaal incl. klimschoenen (indien gewenst)
  • NKBV Klimvaardigheidsbewijs
  • Entree

Informatie

  • Klanten van Mountain Network Ski- en bergsportreizen, of abonnementhouders boeken op deze pagina.
  • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

 

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Amsterdam
+31 (0)88 123 68 35 of mail: amsterdam@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem
+31 (0)88 123 69 15 of mail: arnhem@mountain-network.nl
Mountain Network Nieuwegein
+31 (0)88 123 69 10 of mail: nieuwegein@mountain-network.nl
Mountain Network Dordrecht
+31 (0)88 123 68 40 of mail: dordrecht@mountain-network.nl
Mountain Network Heerenveen
+31 (0)88 123 68 30 of mail: heerenveen@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl
Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl