Climbing Camp (12-17 jaar)

7 dagen
8 - 16 avonturiers
Medium
Klettersteigen op de rotsen van Pont-à-Lesse met Mountain Network
België

Climbing Camp Ardennen

EEN KLIMWEEK IN DE BELGISCHE ARDENNEN!
Eerstvolgende vertrek
21 juli 2024
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 695
Deelnemers
8 - 16 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium 6 / 20
Score Medium 6 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Ben jij een echte klimgeit of wil jij er één worden? Heb je geen hoogtevrees en zie jij de verschillende soorten hoge rotsen alleen maar als uitdaging? Of heb je al ervaring met indoor klimmen en wil je dit nu wel eens in de buitenlucht gaan proberen? Ga dan deze zomer mee op het Climbing Camp in de Ardennen! 

Vanuit een prachtig gelegen camping in de Lesse valei ontdek je de mooiste klimgebieden van de Ardennen, waar je jezelf kunt uitdagen op jouw niveau. Daarnaast gaan we een dag de Lesse op om te kayakken. Natuurlijk is er op de camping ook alle tijd om te ontspannen bij het kampvuur of een duik te nemen in de rivier. Deze week is bij uitstek geschikt voor actieve avonturiers die gek zijn op klimmen!

Bezoek onze informatiebijeenkomst

• Een week vol leuke en uitdagende klimactiviteiten
• Ontspannen op de camping in de prachtige Lesse Valei

Climbing Camp Ardennen programma

Tijdens deze week ga je onder begeleiding van onze instructeurs verschillende massieven beklimmen. Naast het rotsklimmen, ga je ook klettersteigen en abseilen. Dit zijn unieke manieren om jezelf over de rotsen te verplaatsen. Naast veel klimmen en actief bezig zijn, is er natuurlijk ook alle ruimte voor gezelligheid en genieten van een week vol activiteiten.

Zondag - Aankomstdag

Vandaag kom je aan het eind van de middag aan bij ons op het base camp in de Ardennen. Er staat een maaltijd en een tentje voor je klaar!

Maandag - Eerste keer rotsklimmen

Op de eerste dag van het climbing camp ga je naar Durnal. Deze voormalige steengroeve is de ideale plek voor onze instructeurs om je alles uit te leggen over het rotsklimmen. Samen ga je oefenen met het materiaal, technieken en krijg je handige tips. Daarna gaan we de rots op om te klimmen.

Aan het eind van de middag keren we weer terug naar het base camp. Als het kan maken we vanavond een mooi kampvuur!

Mountain Network - Ardennen Camps

Dinsdag - Klettersteigen

Naast het rotsklimmen gaan we ook klettersteigen. Met klettersteigen klim je mooie routes door de rotsen, waarbij je jezelf zekert langs een staalkabel. Pont-à-Lesse heeft een avontuurlijke route met een mooi uitzicht over de vallei. Hier brengen de instructeurs je de belangrijkste technieken van het klettersteigen bij.

De avond staat in het teken van avondspelen, en gaan we verschillende leuke kampactiviteiten doen!

Klettersteigen op de rotsen van Pont-à-Lesse met Mountain Network
Klettersteigen op Pont-a-Lesse

Woensdag - Hike & Kayakken

Halverwege de week nemen we een dag rust van het klimmen en maken we een mooie hike. Aan het eind stappen we in de kayak om vervolgens over de Lesse terug te peddelen naar de camping. Een prachtige avontuur langs rotsen en door de groene valleien! Is er aan de eind van de middag nog tijd? Dan kun je natuurlijk altijd nog een verfrissende duik in de rivier nemen!

Mountain Network - Ardennen Camps

Donderdag - Nog meer rotsklimmen

Eerder deze week hebben jij en je groepsgenoten al kennisgemaakt met allemaal verschillende materialen en technieken van het rotklimmen. Vandaag gaan we wat je geleerd hebt in de praktijk brengen, en ga je nog meer leren! We doen dit op de rotsen in de omgeving van Pont-à-Lesse. Na uitdagende beklimmingen te hebben gedaan gaan we hoog vanaf de rotsen abseilen. Spannend, maar wel erg leuk!

Als je goed hebt opgelet mag je, op advies van de instructeurs, misschien ook zelfstandig klimmen in de klimhal in Nederland.

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-93-van-120
Rotsklimmen in de grot bij Pont-a-Lesse

Vrijdag - Laatste keer klettersteigen

Op de laatste dag gaan we klettersteigen op het Grands Malade massief. Dit massief ligt vlakbij Namen. Ook hier gaan we weer lekker klimmen en oefenen. Wat kun en durf jij al te klimmen? We kijken vandaag wat je allemaal van de eerste keer klettersteigen geleerd hebt, en wat je nog kunt leren!

In de avond ga je voor de laatste keer met je groepsgenoten rond het kampvuur zitten en is er weer genoeg ruimte voor gezelligheid!

Mountain Network - Ardennen Camps

Zaterdag - Terug naar huis

Vandaag neem je, na het ontbijt, afscheid van je groepsgenoten. Hopelijk heb je een mooie week gehad en veel geleerd!

Aankomst

Vanaf zondagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek.

Maaltijden

Tijdens deze week verzorgen we een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd (m.u.v. de aankomstdag). Op de laatste dag verzorgen wij een ontbijt en een lunch.

Overnachting

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Voor dit programma heb je geen klimervaring nodig.

Korting Mountain Club leden

Ben je lid van de Mountain Club, dan krijg je 15% korting op het kamp. Vraag jouw trainer voor de kortingscode!

WHAT’S NEXT?

Heb je de smaak te pakken en wil je bij terugkomst in Nederland ook gaan klimmen? Bezoek een van onze klimcentra of start met een van onze cursussen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

  • Activiteiten inclusief begeleiding
  • Maaltijden (ontbijt, lunch en diner op de dagen met programma)
  • 6 overnachtingen
  • Gebruik klimmateriaal
  • Gebruik douches

Niet inbegrepen

  • Vervoer
  • Drankconsumpties
  • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
21 juli 2024 - 27 juli 2024
2 van de 16 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 695
11 augustus 2024 - 17 augustus 2024
9 van de 16 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 695
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteigen op de rotsen van Pont-à-Lesse met Mountain Network

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op