Cursus Voorbereiding Alpiene beklimmingen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Hard
België

Cursus Voorbereiding Alpiene beklimmingen

VOORBEREIDINGSWEEKEND VOOR TECHNISCHE BEKLIMMINGEN OP ALPIEN TERREIN
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard 10 / 20
Score Hard 10 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 3 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 3 / 5
Je bent in staat om zelfstandig enkele touwlengtes (single pitch) voor te klimmen en te zekeren.
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Ga je deze zomer een 'technische' berg in de Alpen beklimmen (bijv. Matterhorn, of de Dufour Spitze), maar heb je nog betrekkelijk weinig ervaring met klimmen in steil terrein? Volg dan de cursus Voorbereiding Technische Alpen Beklimmingen.

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met diverse touwtechnieken en voortbewegen in steil rotsterrein, om jou voor te bereiden op aankomende alpine beklimmingen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Leer klimmen in 'geëxponeerd' terrein
 • Klimtechnieken om efficiënt en soepel te bewegen in steil terrein
 • Voor bergsporters die technische beklimmingen in de Alpen willen doen

Cursus Voorbereiding Alpiene beklimmingen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Kennismaken met verschillende klimtechnieken en de rotsen

Zaterdag vertrekken we na het ontbijtbuffet (tussen 08.00 en 09.00) naar één van de vele klimgebieden in de omgeving van de camping. Omdat we de volledige dag in het klimgebied doorbrengen zullen we hier ‘s middags ook lunchen. Eenmaal bij de het klimgebied aangekomen ga je daar kennismaken met de verschillende technieken op het gebied van klimmen en zekeren. Rond het avonduur komen we terug op de camping waar een heerlijk buffet klaar zal staan. ‘S avonds is er ruimte om onder het genot van een drankje de dag na te bespreken of om nog enkele technieken te oefenen.

20220424_141013

Zondag - Pas je nieuwe skills toe op de rotsen van Freyr

Op zondag ga je alle nieuw geleerde technieken en kennis kan toepassen op de rotsen van Freyr. Samen met je instructeur ga je verschillende multi pitch routes beklimmen, elk met z'n eigen uitdagingen en uitzichten. Waar wil jij nog aan werken? De instructeur begeleidt jou in waar je nog meters kunt en wilt maken. Aan het einde van de middag sluit je het weekend met je groepsgenoten af waarna iedereen weer richting huis gaat.

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

INSTROOMEISEN

De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Een beklimming in de Alpen natuurlijk! Naast alpiene beklimmingen gaan we dit seizoen ook rotsklimmen in de Alpen. Zowel tijdens een van onze cursussen als zelfstandig kun je de rotsen in de Alpen aankomende zomer opzoeken en aan jouw klimtechniek werken.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op