Multi-pitch cursus (deel 1)

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Hard
België

Multi-pitch cursus (deel 1)

MEERDERE TOUWLENGTES LEREN VOORKLIMMEN OP DE ROTSEN
Eerstvolgende vertrek
12 juli 2024
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 395
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard 10 / 20
Score Hard 10 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 3 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 3 / 5
Je bent in staat om zelfstandig enkele touwlengtes (single pitch) voor te klimmen en te zekeren.
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

De multi-pitch cursus - basis is de onmisbare eerste stap richting het zelfstandig klimmen van meerdere touwlengte op de rots. In de prachtige klimgebieden van de Ardennen nemen wij je deze twee dagen mee om op de rotsen de basistechnieken te leren die je nodig hebt voor het klimmen van multi-pitch routes.

De multi-pitch cursus is opgedeeld in twee weekenden. Tijdens dit eerste deel leer je de basis van het multi-pitch klimmen. Heb je deze cursus met succes afgerond? Dan kun je daarna deelnemen aan de Multi-pitch cursus (deel 2) om je klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen - multi-pitch te behalen. Hierna kun je zelfstandig gaan multi-pitch klimmen en ligt de klimwereld voor je open!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Leer voorklimmen in behaakte multi-pitch routes
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • De eerste stap naar zelfstandig multi-pitch leren klimmen
 • Gezellige uitvalsbasis!

Video klimcursussen in de Ardennen

Benieuwd naar onze klimcursussen in de Ardennen? Bekijk deze video voor een impressie!
Mountain Network_Multipitch-7

Multi-pitch cursus (deel 1) programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het base camp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Standplaatsen en zekeren

Zaterdag begin je de dag met een gezamenlijk ontbijt, waarna je samen met je groepsgenoten naar de rotsen gaat. Vandaag leer je de basis van het multi-pitch klimmen: standplaatsbouw en zekeren vanaf de standplaats. We behandelen hiervoor verschillende methoden. Daarbij klim je natuurlijk meteen je eerste multi-pitch routes. Aan het eind van de middag keer je terug naar de camping, waar je na het avondeten de dag afsluit bij het kampvuur.

Mountain Network_Multipitch-8
Zekeren vanaf de standplaats

Zondag - verdieping

Vandaag ga je verder in op de technieken van gisteren. Je leert bijvoorbeeld hoe je je zekerapparaat kunt uitbouwen en de klimmer kan laten zakken. Ook herhaal en oefen je het abseilen en ga je natuurlijk vooral veel klimmen! Na een volle dag klimmen is het aan het eind van de middag tijd voor de afsluiting en kun je met een voldaan gevoel naar huis. Bij een positief advies van de instructeur ben je klaar voor het tweede deel van de multi-pitch cursus.

20220424_141013
Al het geleerde in de praktijk gebruiken

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is wel voor eigen rekening.

Overnachtingen

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Voor het volgen van de Multi-pitch cursus dien je een Single pitch cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

What's next?

Na het succesvol afronden van deze cursus kun je doorstromen naar de Multi-pitch II cursus voor het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
12 juli 2024 - 14 juli 2024
11 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
23 augustus 2024 - 25 augustus 2024
11 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
30 augustus 2024 - 1 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
13 september 2024 - 15 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
27 september 2024 - 29 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op