Multi-pitch cursus (deel 2)

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Hard
België

Multi-pitch cursus (deel 2)

ZELFSTANDIG LEREN MULTI-PITCH KLIMMEN
Eerstvolgende vertrek
6 september 2024
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 395
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard 11 / 20
Score Hard 11 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 4 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 4 / 5
Je bent in staat om zelfstandig meerdere touwlengtes (multi-pitch) voor te klimmen en te zekeren en je bent bekend met basale reddingstechnieken.
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Tijdens dit tweede deel van de multi-pitch cursus maak je de laatste stappen richting het zelfstandig kunnen klimmen van multi-pitch routes. Waar je in het eerste deel van de multi-pitch cursus de basis hebt geleerd, vul je je vaardigheden in deze cursus aan met reddingstechnieken en klimmen met halftouw. In de prachtige klimgebieden van de Ardennen nemen wij je deze twee dagen mee om op de rotsen alle technieken te leren die je nodig hebt voor het klimmen van multi-pitch routes!

Tijdens de multi-pitch cursus maak je de stap naar het worden van een volwaardig, zelfstandig multi-pitch klimmer. Bij het succesvol afronden van deze cursus behaal je je klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen - multi-pitch en ben je klaar om zelfstandig behaakte multi-pitch routes gaan klimmen. Wil je ook het onbehaakte terrein opzoeken? Dan kun je hierna doorstromen naar de trad cursus - single pitch.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Voorklimmen in uitdagende behaakte multi-pitch routes
 • Deel 2 van de multi-pitch cursus
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Behaal je NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Multi-pitch

Multi-pitch cursus (deel 2) programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

Zaterdag - Opfrissen en bijleren

Vandaag ga je klimmen met dubbeltouw, waarbij je in een driemanstouwgroep kunt klimmen. Daarnaast leer je hoe je je klimmaatje een handje kan helpen wanneer hij/zij niet door een moeilijke passage komt en leer je hoe je afdaalt over een multi-pitch route. In de avond sluiten we af met een goede maaltijd en een drankje bij het kampvuur.

Zondag

Vandaag ga je bezig met nieuwe reddingstechnieken. Zo oefen je hoe je met een gewonde klimmer abseilt. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en herhaling. In de middag is het tijd voor de klimvaardigheidstoets. Laat je zien dat je de nodige kennis en vaardigheden beheerst? Dan behaal je je klimvaardigheidsbewijs Outdoor voorklimmen - multi-pitch! Aan het eind van de middag is het tijd voor de afsluiting en kun je met een voldaan gevoel naar huis.

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is wel voor eigen rekening.

Overnachtingen

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Voor het volgen van de Multi-pitch cursus (deel 2) dien je de Multi-pitch cursus (deel 1) gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

What's next?

Na het succesvol afronden van deze cursus kun je meedoen aan de Trad cursus - single pitch. Hier leer je klimmen met mobiele zekeringen in onbehaakt terrein. Een van de andere specialisatie cursussen is ook mogelijk!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
6 september 2024 - 8 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op