Trad multi-pitch cursus

3 dagen
4 - 8 avonturiers
Extreme
mntrad2024-32
België

Trad multi-pitch cursus

KLIMMEN VAN ONBEHAAKTE MEERDERE TOUWLENGTES
Eerstvolgende vertrek
20 september 2024
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 425
Deelnemers
4 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Extreme 17 / 20
Score Extreme 17 / 20
Klimtechniek 5 / 5
Touwtechniek 4 / 5
Conditie 5 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 5 / 5
Je bent een ervaren klimmer en je klimt minimaal 6a.
Touwtechniek 4 / 5
Je bent in staat om zelfstandig meerdere touwlengtes (multi-pitch) voor te klimmen en te zekeren en je bent bekend met basale reddingstechnieken.
Conditie 5 / 5
Je hebt een goede conditie en het kan zijn dat je tot zo'n 10 uur per dag intensief op pad bent. De aanloop naar de routes is mogelijk erg lang (meer dan een uur) met technische passages en je klimt met een rugzak.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Leer in verschillende massieven in de Ardennen multi-pitch onbehaakte routes terrein te klimmen. Gedurende deze cursus leer je van alles over standplaatsen bouwen en meerdere lengtes klimmen en ga je aan de slag met verschillende basis reddingstechnieken.

Je leert dit weekend onder andere hoe je standplaatsen kan maken met mobiele zekeringen die ook geschikt zijn voor multi-pitch. Daarnaast zullen er diverse redding technieken aan bod komen. De cursus is een aanvulling op het officiële NKBV KVB Trad. Deze komt overeen met het vroegere KVB 4 AK.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Multi-pitch klimmen met mobiele zekeringen
 • Diverse reddingstechnieken
 • Inclusief overnachting, begeleiding, maaltijden en verzekering

Trad multi-pitch cursus programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

mntrad2024-35
Uitzicht op base camp vanaf de rotsen

Zaterdag - Klimmen met mobiele zekeringen

De zaterdag start je met het herhalen van wat je hebt geleerd tijdens de cursus trad klimmen. Vervolgens ga je aan de slag met misschien wel het belangrijkste onderdeel van multi-pitch trad klimmen: standplaatsbouw. Hoe verbind en belast je meerdere plaatsingen met elkaar, zodat het tezamen een veilige standplaats vormt? Aan het einde van de middag keer je terug naar de camping en sluit je de dag af met een goede maaltijd en een drankje bij het kampvuur.

mntrad2024-84

Zondag - Oefenen en je examen

Vanochtend komen alle voorgaand behandelde technieken nog eens aan bod en oefenen we de nodige reddingstechnieken. Na de lunch is het tijd om te kijken of jij het geleerde zelfstandig in de praktijk kan brengen en doe je je examen. Aan het eind van de middag neem je afscheid van je groepsgenoten en is het tijd om weer naar Nederland te vertrekken.

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Voor het volgen van de Trad - Multi-pitch cursus dien je een Trad - Single pitch cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

What's next?

Na deze cursus ben je klaar om zelfstandig de rotsen op te gaan of om richting Big wall of Artificieel klimmen te gaan.

 

 

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
20 september 2024 - 22 september 2024
8 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 425
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
mntrad2024-32

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op