Trad cursus Ettringen

4 dagen
4 - 8 avonturiers
Extreme
01244946
Duitsland

Trad cursus - single pitch

TRAD KLIMCURSUS IN HET MOOISTE TRAD KIMGEBIED NABIJ NEDERLAND
Eerstvolgende vertrek
18 juli 2024
Reisduur
4 dagen
Deelname vanaf
€ 450
Deelnemers
4 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Extreme 15 / 20
Score Extreme 15 / 20
Klimtechniek 4 / 5
Touwtechniek 4 / 5
Conditie 4 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 4 / 5
Je hebt ervaring met klimmen en kunt routes met een gradatie van 5b tot 5c klimmen.
Touwtechniek 4 / 5
Je bent in staat om zelfstandig meerdere touwlengtes (multi-pitch) voor te klimmen en te zekeren en je bent bekend met basale reddingstechnieken.
Conditie 4 / 5
Je hebt een goede conditie en het kan zijn dat je tot 8-10 uur per dag intensief op pad bent. De aanloop naar de rotsen is maximaal een uur en bevat regelmatig steile passages. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Net ten noorden van Koblenz ligt het klimgebied Ettringen. Dit gebied bestaat uit een aantal oude Basaltgroeves en staat bekend om het klimmen door hoekversnijdingen en spleten. De perfecte plek om trad te klimmen! 

Tijdens deze cursus leer je hoe je routes klimt op cams en nuts. Veel routes zijn deels of volledig behaakt, waardoor je laagdrempelig kunt oefenen met het plaatsen van mobiele protectie. Gaandeweg het weekend ga je zelfstandiger klimmen en klim je misschien je eerste route volledig op trad gear! Bij goed gevolg ontvang je na deze cursus het klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen - trad.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Leer klimmen met mobiele protectie (cams en nuts)
 • Klimmen in crack paradise Ettringen, het mooiste tradklimgebied nabij Nederland.
 • Inclusief overnachtingen op camping en onder begeleiding van gecertificeerde instructeur

Trad cursus - single pitch programma

Donderdag - Aankomst

Aan het eind van de middag ben je welkom op Campingplatz Falkleymühle, nabij Ettringen.

Vrijdag - Inklimmen en kennismaking met mobiele zekeringen

Na een goed ontbijt ga je op pad naar Ettringen. De klimstijl is anders dan dat je misschien gewend bent, met veel versnijdingen en spleten. Je leert hoe je mobiele protectie plaatst en oefent dit in behaakte routes.

17EB2022011
Oefenen met plaatsingen

Zaterdag - Standplaatsbouw

Vandaag gaan we verder oefenen en aan de slag met standplaatsbouw met behulp van mobiele protectie. Je klipt minder haken en begint steeds meer je plaatsingen te vertrouwen!

Zondag - Examen

De laatste dag maak je vooral veel meters en laat je zien dat je voldoende zelfstandig bent om te gaan trad klimmen! Sluit je deze cursus met goed gevolg af, dan ontvang je het kvb outdoor voorklimmen - trad en kun je zelfstandig aan de slag met trad klimmen.

MN2018049-0083

Extra informatie

De klimgebieden van Ettringen liggen op een kwartiertje rijden van de camping. Vervoer is op eigen gelegenheid. Vooraf wisselen we contactgegevens uit, zodat je kan carpoolen.

Aankomst

Vanaf donderdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij op de camping. In de avond staat er een briefing en materiaalcheck op de planning. 

Maaltijden

De maaltijden tijdens deze cursus zijn niet inbegrepen. Je kunt ervoor kiezen om een hapje te eten op de camping, of in een van de restaurantjes in Mayen. Natuurlijk kun je ook (samen) koken op de camping.

Overnachting

We verblijven op camping Falkleymühle. De campingkosten zijn inbegrepen in de prijs. Neem wel zelf een kampeermiddel mee!

Instroomeisen

Voor het volgen van de Trad cursus dien je een single pitch cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring en je klimt (soepel) 6a. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

What's next?

Na deze cursus kan je doorgaan met de Trad- Multi pitch cursus waar je meerdere touwlengtes leert klimmen in onbehaakt multi pitch terrein. Deze cursus is een aanvulling op het officiële NKBV KVB Trad welke overeenkomt met het vroegere KVB 4 AK.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Overnachtingen op de camping (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal (touwen, cams, nuts)
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke klim- en kampeeruitrusting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50) enSGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
18 juli 2024 - 21 juli 2024
8 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 450
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
01244946

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op