Alpine week max 4810m

Een week vol alpiene avonturen en droombeklimmingen

  • In kleine groepjes (2 deelnemers per gids) uitdagende beklimmingen doen in de Alpen
  • Meebewegen met meteo en condities: dus het maximale uit je bergsportweek halen
  • Programma aangepast naar persoonlijke voorkeuren
  • Zeer geschikt voor bergsporters met wat meer ervaring
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€1950,00
Duur
7 dagen (5 in de bergen)
Personen
min 2, max 2
Gids
1 gids per 2 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

4 /5

Programma

De Alpiene Week is bij uitstek geschikt voor mensen die ervaring hebben met het beklimmen van hoge Alpentoppen (bijv Mont Blanc of Gran Paradiso). Na deze ervaring wil je meer en misschien wel moeilijker, zwaarder of hoger. Je hebt geleerd dat je soms mee moet bewegen met de elementen om het beste uit je bergvakantie te halen. Bij de Alpiene week geef jij zelf aan op welke beklimming of tocht je je zinnen zet, zoals de Dufourspitze, Monte Rosa Traverse of de Matterhorn. Je klimt in een klein team met zeer intensieve begeleiding (1 gids op 2 deelnemers of 1 gids op 1 deelnemer) en bent daardoor zeer flexibel en mobiel. Mocht de gedroomde route niet in conditie zijn, dan pak je de auto en rij je een ander deel van de Alpen om een vergelijkbare beklimming te maken.

De Alpiene week is – zoals de naam doet vermoeden – bedoeld voor mensen met een ‘alpiene’ instelling. Daarmee bedoelen we dat je minder waarde hecht aan de naam van de berg, dan aan de ervaring van je beklimming. Je bent dus bereid om – als de condities/het weer elders beter zijn – je focus te verleggen, in de auto te stappen en de stijgijzers onder te binden op een berg die 200 kilometer verderop ligt. Deze instelling stelt je in staat om altijd het maximale uit je week te halen..

Voorbeeldprogramma’s

We hebben enkele voorbeeldprogramma’s voor je uitgewerkt om je een idee te geven van de mogelijkhedn. Klik hieronder door of download het informatiedocument voor meer informatie.

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Omdat we de week aanpassen aan de wensen en het niveau van de deelnemers kunnen we de alpiene week voor iedereen organiseren, ongeacht het instroomniveau. De meeste mensen die kiezen voor een alpiene week hebben eerder een berg als de Mont Blanc beklommen of een cursus gedaan. Op basis van je eerdere ervaring heb je een goed gevoel bij het type beklimming dat bij je past en waar je meer in wilt ervaren / meer over wilt leren. Daarnaast spreekt het je aan omin een heel klein groepje met intensieve begeleiding de bergen in te gaan.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Alpine week. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Alpine week, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Alpine week
Data Informatieavond Opgeven

28-11-17 – 19:30-21:30

Alpenprogramma's (MN Nieuwegein) Geef je op