Monte Rosa 7-Summits 4563mm

Afwisselende en uitdagende bergsportweek met 7 4000-ers

 • Beklim 7 toppen boven 4000 meter in 5 dagen
 • Zeer afwisselende en leerzame week in alpien terrein
 • Voor ervaren bergwandelaars die het hooggebergte willen ervaren
Data & Prijzen
Prijs
€ 1250,00
Duur
7 dagen (5 in de bergen)
Personen
4 tot 8
Gids
1 gids per 4 deelnemers
Niveau

Niveau techniek

2 /5

Niveau conditie

3 /5

Programma

Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter herbergt is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het gebied biedt voor beginnende én ervaren alpinisten uitdaging. Tijdens het Monte Rosa 7-summits programma beklim je in 2 dagen tijd 7 toppen boven de 4000 meter. Ze zijn allemaal relatief gemakkelijk, maar iedere top biedt op zijn manier een uitdaging.

Zo heb je bijvoorbeeld de prachtige sneeuwgraat van de Parrotspitze, de Balmenhorn waar je met behulp van een laddertje omhoog komt, het kleine ijswandje van de Corno Nero en de klauterpassage vlak voor de Zumsteinspitze en natuurlijk de Margharita hut bovenop Punta Gnifetti, waar je de nacht zult doorbrengen op één van de meest adembenemende plekken die je ooit zult zien.

In aanloop naar de beklimming van al deze prachtige bergen, acclimatiseer je midden in het Mont Blanc massief waar je de oversteek van de Vallee Blanche maakt. Na deze twee dagen reis je af naar het Monte Rosa massief waar je 2 nachten verblijft..

 • 7 toppen in één week
 • Slapen boven de 4500 meter
 • Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Chamonix
Dag 2. Tocht naar refuge Albert 1er (2706m)
Dag 3. Beklimming Aiguille du Tour (3540m) – retour Chamonix – rust
Dag 4. Aanloop Rifugio Gnifetti (3647m)
Dag 5. Beklimming verscheidene 4000-ers, slapen Capanna Margherita (4554m)
Dag 6. Beklimming verscheidene 4000-ers, retour Chamonix
Dag 7. Vertrek

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Refuge Albert 1er, Rifugio Gnifetti en Rifugio Margherita, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Om deel te nemen aan Monte Rosa 7-summits vragen we ruime bergwandelervaring. Bijvoorbeeld een trekking in Himalaya of Zuid-Amerika, ervaring met huttentochten in de Alpen of vergelijkbaar. Bovendien heb je een uitstekende conditie nodig. Klik hier voor alle data & prijzen.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Monte Rosa 7-Summits. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Monte Rosa 7-Summits, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Monte Rosa 7-Summits
Data Informatieavond Opgeven

28-11-17 – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Alpenprogramma's (MN Nieuwegein) Geef je op