Monte Rosa 7-Summits 4563mm

Afwisselende en uitdagende bergsportweek met 7 4000-ers

 • Beklim 7 toppen boven 4000 meter in een week
 • Zeer afwisselende en leerzame week in alpien terrein
 • Voor ervaren bergwandelaars die het hooggebergte willen ervaren
Data & Prijzen
Prijs
€ 1375,00
Duur
7 dagen (5 in de bergen)
Personen
4 tot 8
Gids
1 gids per 4 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter herbergt is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het gebied biedt voor beginnende én ervaren alpinisten uitdaging. Tijdens het Monte Rosa 7-summits programma beklim je in 2 dagen tijd 7 toppen boven de 4000 meter. Ze zijn allemaal relatief gemakkelijk, maar iedere top biedt op zijn manier een uitdaging.

Zo heb je bijvoorbeeld de prachtige sneeuwgraat van de Parrotspitze, de Balmenhorn waar je met behulp van een laddertje omhoog komt, het kleine ijswandje van de Corno Nero en de klauterpassage vlak voor de Zumsteinspitze en natuurlijk de Margharita hut bovenop Punta Gnifetti, waar je de nacht zult doorbrengen op één van de meest adembenemende plekken die je ooit zult zien.

In aanloop naar de beklimming van al deze prachtige bergen, acclimatiseer je midden in het Mont Blanc massief. Na deze twee dagen reis je af naar het Monte Rosa massief waar je 2 nachten verblijft..

 • 7 toppen in één week
 • Slapen boven de 4500 meter
 • Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Chamonix

In de namiddag kom je aan in de Chamonix vallei. Vanaf 18:00 uur kun je terecht bij onze thuisbasis in de Alpen: chalet Tissières.  

Dag 2. Tocht naar refuge Albert 1er (2706m)

Met je gids bespreek je het programma van de week. Vanuit het dal neem je een lift en loop je naar de uitvalsbasis voor de volgende dag: de Albert 1er hut. Bij de Albert 1er hut oefen je met stijgijzer- en pickel technieken.

Dag 3. Beklimming Aiguille du Tour (3540m) – retour Chamonix – rust

Vanuit de hut vertrek je al vroeg over de gletsjer richting de Aiguille du Tour. De tocht naar deze prachtige berg voert over de gletsjer, via de Col Supérieur du Tour en een stukje klimmen en klauteren over rotsen naar de top. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de top daal je af en slaap je in het Chalet om te herstellen.

Dag 4. Aanloop Rifugio Gnifetti (3647m)

We rijden naar Stafal in Italie, waar we de lift nemen naar Passo dei Salati (2936m). Van daaruit loop je in 3 tot 4 uur over steil terrein, gletsjer, en rots naar Rifugio Gnifetti, waar je geniet van een goede maaltijd en vroeg onder de dekens duikt. Morgen wordt een heel lange dag…

Dag 5. Beklimming verscheidene 4000-ers, slapen Capanna Margherita (4554m)

Vandaag en morgen beklim je maximaal 7 toppen in het gebied waar je klimt: de Piramide Vincent, Balmenhorn met een laddertje naar de top, Ludwigshöhe, Corno Nero met een steile ijswand naar de top, de prachtige sneeuwgraat van de Parrotspitze en de Zumsteinspitze. De zevende – Punta Gnifetti – is de plek waar rifugio Margherita is gebouwd, de hoogste berghut van Europa. Vanuit hier heb je een ongelooflijk uitzicht op de omgeving. 

Dag 6. Beklimming verscheidene 4000-ers, retour Chamonix

Vandaag beklim je een deel van de toppen die we op dag 5 hebben genoemd maar die je nog niet beklommen hebt. Na de afdaling pak je de lift weer naar beneden, zodat je in het Italiaanse zonnetje onder het genot van een welverdiend ijsje kan napraten over het avontuur. Je overnacht je in een hotel in Gressoney. 

Dag 7. Vertrek

Na het ontbijt neem je afscheid van elkaar en gaat ieder zijn eigen weg.

Trainingsbijeenkomst

Ter voorbereiding op de tocht ben je welkom op 15 april in ons klimcentrum Nieuwegein. De Monte Rosa 7-Summits tocht zal verder worden uitgediept. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma zodat je elkaar vast kunt leren kennen en onderling kunt afstemmen om samen te gaan. Daarnaast krijg je uitleg over het materiaal en training. Naast alle informatie ga je ook zelf aan de slag. Je krijgt een eerste kennismaking met wandklimmen in de klimhal. We hebben hiervoor een programma in elkaar gezet, zodat het klimmen is toegespitst op jouw Monte Rosa 7- Summits beklimming.

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Refuge Albert 1er, Rifugio Gnifetti en Rifugio Margherita, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Om deel te nemen aan Monte Rosa 7-summits vragen we ruime bergwandelervaring. Bijvoorbeeld een trekking in Himalaya of Zuid-Amerika, ervaring met huttentochten in de Alpen of vergelijkbaar. Bovendien heb je een uitstekende conditie nodig. Klik hier voor alle data & prijzen.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.