Masterclass Alpinisme max 4810m

Zelfstandig uitdagende tochten doen met de gids als coach

 • Voor alpinisten die moeilijkere en zwaardere beklimmingen willen doen (AD/D tochten)
 • Kleine groep, intensieve begeleiding (2 deelnemers en 1 gids)
 • Zelfstandig tochten maken met gids als coach
Data & Prijzen
Prijs
€ 1250,00
Duur
5 dagen (3 cursusdagen)
Personen
min 2, max 2
Gids
1 gids per 2 deelnemers
Niveau

Niveau techniek

4 /5

Niveau conditie

3 /5

Programma

De Masterclass Alpinisme is bedoeld voor zelfstandige bergsporters die een stapje hoger en moeilijker willen. Je hebt inmiddels de nodige ervaring opgedaan in de Alpen. Je hebt bijvoorbeeld de cursus Alpinisme gedaan en daarna zelfstandig een aantal mooie beklimmingen gemaakt. Je hebt een goed gevoel over welk type terrein je het meest aanspreekt en waar je nog te leren hebt. Natuurlijk weet je inmiddels ook welke bergen je graag nog meer zou willen kunnen beklimmen. De Masterclass Alpinisme is bedoeld voor alpinisten die hun kennis en ervaring op een hoger niveau willen brengen onder supervisie van een ervaren berggids

Waarom is het slim om een Cursus Alpinisme bij Mountain Network te volgen? Wij hebben er een artikel over geschreven. Lees het hier: Cursus Alpinisme bij Mountain Network.

De gids klimt deze dagen als coach mee met jou en je tochtgenoot. Jullie nemen de beslissingen zelf; welke tocht kiezen we uit – hoe zijn de condities – hoe schatten we de gevaren in – wat is de beste route – welk materiaal nemen we mee – wie gaat voorop…etc Kortom, je plant en organiseert de tocht als zelfstandig team. Jullie berggids stuurt bij wanneer dat nodig is.

Na de Masterclass Alpinisme ben je als alpinist een stap verder. Je hebt nog beter geleerd hoe je veilig en vlot beweegt in verschillende typen alpiene terrein. Je hebt de kennis en het vertrouwen om een tocht in te stappen die moeilijker of langer is dan wat je eerder hebt gedaan.

Waarom de Masterclass Alpinisme bij Mountain Network?

 • Kleine groep, intensieve begeleiding (2 deelnemers en 1 gids)
 • Zelfstandig tochten maken met gids als coach
 • Vanuit Mountain Network Chamonix; de bakermat van het alpinisme
 • Trainingshandleiding na inschrijving

Van dag tot dag

dag 1. Aankomst Chamonix
dag 2-4. Cursus, zelfstandig tochten maken in het Mont Blanc massief met de gids als coach
dag 5. Vertrek

Trainingsbijeenkomst

Ter voorbereiding aan de cursus in de Alpen kun je deelnemen aan de voorbereidingsworkshops op onze locatie in Nieuwegein. Tijdens deze bijeenkomst oefen je met verschillende touw- en reddingstechnieken die je in de Alpen verder leert toepassen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de mensen uit je team te ontmoeten en om je materiaal te laten controleren. De voorbereidingsbijeenkomsten worden georganiseerd op: 9 april 2017 en 25 juni 2017 (Mountain Network Nieuwegein). Als je je inschrijft voor een cursus mag je deelnemen aan beide workshops. We brengen je in contact met de andere teamleden zodat je kunt afstemmen om samen te gaan.

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook (2 nachten) in verschillende berghutten, afhankelijk van de gekozen tochten. Ook de overnachtingen hier zijn inbegrepen in de prijs.

Deelname

Om deel te nemen heb je bijvoorbeeld de Cursus Alpinisme afgerond en daarna meerdere zelfstandige tochten gemaakt. Je wilt je niveau samen met je klimmaatje naar een volgend plan brengen. Vanwege het privé/maatwerk karakter van deze cursus is de cursus geschikt voor bergsporters met uiteenlopende ervaring.

Klik hier voor alle data & prijzen.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Masterclass Alpinisme. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Masterclass Alpinisme, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Masterclass Alpinisme
Data Informatieavond Opgeven

28-11-17 – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Alpenprogramma's (MN Nieuwegein) Geef je op

A&E_schemas_los.indd