Kilimanjaro beklimmen 5895m

Beklim de hoogste berg van Afrika

  • Rustigere en langere Lemosho route : optimaal acclimatiseren
  • Nederlandse expeditieleiding
  • Goed voorbereid op pad: informatiebijeenkomst, voorbereidingsavond in Nederland, trainingshandleiding
  • Voor mensen met bergwandelervaring (beklimming Toubkal of vergelijkbaar)
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€ 2775,00
Duur
11 dagen (8 op de berg)
Personen
6 tot 12 deelnemers
Gids
MN expeditieleider en lokale gidsen
Niveau

Niveau conditie

3 /5

Niveau techniek

1 /5

Programma

De Kilimanjaro. Er gaat iets magisch uit van de berg. De hoogste berg van Afrika, die met zijn witte top hoog uittorent boven de savanne heeft voor veel mensen een bijzondere aantrekkingskracht. Wij snappen dat. Elke keer weer zijn we diep onder de indruk van de berg, de omgeving en de mensen. We ervaren het als een voorrecht dat we al vele jaren terug mogen keren om de ‘Uhuru Peak’ (piek van de vrijheid) met groepen te mogen beklimmen.

Voor het bereiken van de Kilimanjaro trekken wij maar liefst 8 dagen uit. Hiermee is de acclimatisatie optimaal en de kans op het bereiken van de top het grootst. De beklimming geschiedt via de afgelegen en relatief rustige Lemosho Route. Deze wordt gezien als één van de mooiste en meest gevarieerde routes vanwege de start in het regenwoud en het oversteken van het spectaculaire Shira-plateau om vervolgens via de zuidzijde de top te beklimmen.

De Kilimanjaro beklimmen is bepaald geen ‘walk-in-the-park’. Veel mensen hebben een beeld van glooiende hellingen, brede wandelpaden en eenvoudige dagtochten. Wat klopt is dat de Kilimanjaro beklimming geen echte technische moeilijkheden kent. Wat niet klopt is dat het een simpele wandeling is naar de top. De paden zijn soms behoorlijk steil en op kleine stukken is het zelfs handen en voetenwerk. Verder speelt de hoogte een grote rol bij het beklimmen van de Kilimanjaro en het behalen van de top. Kies er daarom voor om de Kilimanjaro te beklimmen met Mountain Network. Als bergsportorganisatie weten wij hoe je om moet gaan met grote hoogtes en wij sturen een Nederlandse expeditieleider mee om je te begeleiden.

Kilimanjaro beklimmen van dag tot dag

Dag 1 Einde van de dag aankomst in Arusha. Indien je aankomt in Kilimanjaro Airport word je opgehaald op het vliegveld.
Dag 2 Vrije dag in Arusha.
Dag 3 Vertrek met jeeps van Arusha naar Londorossi Park Gate (2100m), de start van de beklimming. De tocht gaat door het regenwoud met de kans op het zien van wildlife. De overnachting is in Mti Mkubwa Campsite op 2750 meter hoogte. Een tocht van ± 3 uur.
Dag 4 Klim van Mti Mkubwa via Shira Ridge naar Shira Camp 1 (3610m). Een beklimming van ± 5 uur.
Dag 5 Klim van Shira Camp 1 naar Shira Camp 2 (3840m). Een tocht van ± 4 uur.
Dag 6 Klim van Shira Camp 2 naar Barranco Camp (3950m). Een klim van ± 8 uur.
Dag 7 Klim van Barranco Camp naar Karanga Valley (4200m). Een klim van ± 4 uur.
Dag 8 Klim van Karanga Valley naar Barafu hut (4700m). Een klim van ± 4 uur
Dag 9 Om 00:00 uur start van de toppoging. De beklimming naar de top, Uhuru Peak (5895m) duurt 6 tot 7 uur. Hopelijk kan iedereen genieten van de zonsopgang op de top van het dak van Afrika. De zware afdaling volgt gedurende 3 uur naar Barafu Camp (4700m). Hier kunnen we nog een beetje bijslapen en eten om vervolgens af te dalen naar Millenium Camp.
Dag 10 Afdaling van Mweka Camp naar Mweka Gate (1980m). ’s Avonds genieten van een heerlijke maaltijd en afsluiting van de expeditie naar het dak van Afrika.
Dag 11 Vrije dag en ’s avonds vlucht van Kilimanjaro Airport naar Amsterdam.

 

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomsten

Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over Kilimanjaro beklimmen. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Kilimanjaro beklimmen, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Kilimanjaro beklimmen
Data Informatieavond Opgeven

22-01-19 – 19:30-21:30

Webminar Kilimanjaro Expeditie 2019 () Geef je op

04-12-18 – 19:30-21:30

Kilimanjaro Expeditie 2019 (MN Nieuwegein) Geef je op

War Child Kili-Challenge 2019

LOGO KILI-CHALLENGE 2016