Introductie Rotsklimmen

Leer de basistechnieken van het rotsklimmen

 • Een weekend klimmen in de Ardennen
 • Leer basistechnieken van het rotsklimmen
 • Gezelligheid met je klimmaatjes

Boeken

Prijs
€ 225,00
Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Personen
4 tot 12 deelnemers
Instroom
NKBV Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope Cursus (of vergelijkbare ervaring), minimaal 14 jaar
Locaties
Ardennen

Een weekend lang in de buitenlucht met de klimsport bezig zijn; wat wil een klimmer nog meer? Ga mee op één van onze weekenden naar de Ardennen, waarin wij jou de basis van het rotsklimmen gaan bijbrengen!

Het ultieme weekendje weg, relaxen en genieten tijdens het klimmen op de rotsen! Tijdens deze weekenden staan gezelligheid en natuurlijk de rotsen centraal. De aankomst is op vrijdagavond waarna we de volle zaterdag en zondag kunnen benutten in de rotsen. We klimmen in het mooie gebied van Pont-à-Lesse dat een ideale plek is om te beginnen met buiten klimmen.  De massieven bieden een schitterend uitzicht over de Lesse-vallei. ’s Avonds wordt de dag afgesloten in bar ‘Le Moulin’ waar je onder het genot van een Belgisch biertje met je klimmaatjes kan nagenieten van dit prachtige avontuur.

CURSUSINHOUD

 • Basis rotstechnieken
 • Basis touwtechnieken
 • Gebiedskennis

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken. De kosten voor een extra overnachting zijn € 15,00 per nacht. 

MOUNTAIN-SHOP

De Mountain-Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op camping Villatoile. De Mountain-shop is een klein klim winkeltje maar heeft een ruim assortiment aan klim- en bergsportartikelen. Hier krijg je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Introductie Rotsklimmen cursus is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope vereist. Dit certificaat kun je behalen tijdens een cursus Indoor Toprope in één van de Mountain Network klimhallen in Nederland. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus kun je een stap maken naar de cursus Outdoor Voorklimmen; Outdoor Voorklimmen – Single Pitch.

Alles nog even rustig doorlezen? Download dan ons informatiedocument over deze cursus (PDF).

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Abonnementhouder (MN klimcentra) Opgeven
Direct boeken

DATA

Startdatum (Vrijdagavond) Einddatum (Zondagmiddag)
04-06-2021 06-06-2021
11-06-2021 13-06-2021
25-06-2021 27-06-2021
02-07-2021 04-07-2021
09-07-2021 11-07-2021

Tot een week van te voren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Kosten van de geboekte cursus zijn € 225,00 voor niet-abonnementhouders en € 210,00 voor abonnementhouders en worden online betaald. Tijdens het boeken van je cursus kun je ook aanvullende opties zoals extra overnachtingen bijboeken en online betalen. Wanneer je aanvullende opties na het boeken wilt toevoegen dan dien je deze ter plaatse te voldoen. Ook overige kosten zoals drankconsumpties dien je ter plaatse direct per pin te voldoen.

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden (PDF) raadplegen.

VERZEKERING

Indien gewenst kan je zelf een volledige reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Deze cursus gaat door vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt is dan laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl