Artificieel klimmen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
100 meter
Medium
België

Artificieel klimmen

BEKLIM MOEILIJKE PASSAGES MET HULP VAN MATERIËLE ONDERSTEUNING
Eerstvolgende vertrek
20 mei 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 295
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Conditie 1 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 2 / 5
Conditie 1 / 5
Je hebt een prima basisconditie. Een dagtocht in de Ardennen van 4-6 uur met een lichte rugzak (zo'n 6-8 kg) is geen probleem.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je hoeft alleen een dagrugzak te dragen.

Tijdens de cursus artificieel klimmen leer je hoe je met behulp van assisterende materialen passages kunt beklimmen die anders (voor jou) niet mogelijk zijn. Deze vaardigheid maakt het mogelijk om prachtige multi-pitch routes te beklimmen, routes die je anders niet kon klimmen omdat er net één te moeilijke pitch tussen zit. Daarnaast leg je met deze cursus een mooie basis om stappen te zetten richting big wall klimmen.

Het sportklimmen zoals we dat nu kennen is niet altijd de “normale” manier van klimmen geweest. Tot ongeveer 1960 was artificieel klimmen de normale gang van zaken. Met behulp van een hoop materiaal en twee laddertjes werden de rotswanden beklommen. Pas wanneer de kwaliteit van materiaal en techniek verbeterde begonnen de eerste klimmers routes zonder materiële steun te beklimmen. Tegenwoordig wordt artificieel klimmen gezien als een alternatieve manier van klimmen met het gebruik van andere materialen en andere technieken. Deze manier van klimmen wordt veelal ingezet om routes of passages te beklimmen die niet vrij geklommen kunnen worden. Hier wordt voornamelijk beroep op gedaan tijdens het big wall klimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Leer omgaan met nieuwe materialen
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Sterke basis voor Big Wall klimmen

Ervaringen van andere deelnemers

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Artificieel klimmen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Kennismaken met verschillende nieuwe klimmaterialen

Zaterdag vertrekken we na het ontbijtbuffet (tussen 08.00 en 09.00) naar één van de vele klimgebieden in de omgeving van de camping. Omdat we de volledige dag in het klimgebied doorbrengen zullen we hier ‘s middags ook lunchen. Rond het avonduur komen we terug op de camping waar een heerlijk buffet klaar zal staan. ‘S avonds is er ruimte om onder het genot van een drankje de dag na te bespreken of om nog enkele technieken te oefenen

Zondag - Andere klimgebieden opzoeken

Vandaag bezoek je een ander klimgebied met andere te overbruggen uitdagingen. Aan het einde van de middag sluit je het weekend met je groepsgenoten af waarna iedereen weer richting huis gaat.

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de cursus Artificieel Klimmen is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Trad vereist. Dit certificaat kan je behalen tijdens een cursus Trad Klimmen. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus kan je doorgaan met de cursus Big Wall om je klaar te stomen voor meerdaagse beklimmingen in de Dolomieten of Yosemite.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
20 mei 2022 - 22 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 295
30 september 2022 - 2 oktober 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 295
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op