Cursus reddingstechnieken

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
EB2019020-0397
België

Cursus reddingstechnieken

REDDINGSTECHNIEKEN VOOR HET KLIMMEN OP ROTS
Eerstvolgende vertrek
24 juni 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 245
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 2 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 2 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 2 / 5
Je hebt enige ervaring met touwtechnieken en/of bent in staat om zelfstandig toprope te klimmen en zekeren
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in een bed. Maaltijden verzorg je zelf of samen met de groep.

Tijdens de cursus Reddingstechnieken maak je de benodigde stap voor het veilig, correct en zelfstandig handelen bij noodsituaties tijdens het klimmen van zowel single- als Multi pitch routes. Vanuit onze ideaal gelegen uitvalsbasis op 15 minuten loopafstand van de rotsen van Pont-à-Lesse breng je stapsgewijs jouw klimvaardigheid naar een volgend niveau.

Tijdens deze cursus nemen wij jou mee op weg naar het worden van een zelfstandig rotsklimmer. Met de geavanceerde technieken die je in deze cursus opdoet en de basistechnieken uit de vorige cursussen kan jij elke rots bedwingen die op je pad komt en weet jij hoe je moet handelen in het geval van ongelukken.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Reddingstechnieken voor Single en Multi Pitch klimmen
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Inclusief overnachting, begeleiding, maaltijden en verzekering

Ervaringen van andere deelnemers

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Cursus reddingstechnieken programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Redden en gered worden!

Na het ontbijt vertrek je met de groep richting de rotsen. De ochtend staat voornamelijk in het teken van het stijgen op touw. Na een aantal verschillende technieken uitgevoerd te hebben en je lunch achter de kiezen te hebben ga je in de middag oefenen met het doen van een selbstseilrolle en het handelen bij een bewusteloze zekeraar.

In de avond is er tijd voor gezelligheid en kan er (met een beetje geluk) een mooi kampvuur gemaakt worden.

Zondag - Verschillende noodscenario's

Tijdens de laatste dag ga je bezig met het handelen in verschillende scenario’s. Zo stabiliseer je en maak je vandaag een abseil met een ”slachtoffer” en leer je gebruik te maken van een trapkoordje.

Aan het einde van de middag neem je afscheid van je groepsgenoten en vertrek je weer naar Nederland.

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op onze prachtige locatie in de Ardennen. Vervoer naar de klimgebieden waar je tijdens deze cursus actief bent is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Cursus Reddingstechnieken is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen – Multi Pitch vereist. Het klimvaardigheidsbewijs kun je behalen tijdens een Cursus Outdoor Voorklimmen – Multi Pitch.

WHAT’S NEXT?

Na het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Reddingstechnieken kan je handelen in geval van onvoorziene situaties. Wil je jezelf verder verdiepen in het rotsklimmen dan kun je nog deelnemen aan onze cursus Trad Klimmen of de cursus Outdoor Klimtechniek.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
24 juni 2022 - 26 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
23 september 2022 - 25 september 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
EB2019020-0397

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op